Η. Καματερός: Μετά το ΦΠΑ νέα εξαγγελία για Νησιωτικότητα

6
276

 

Η. Καματερός: δύο νέα προγράμματα για την ανάπτυξη των νησιών

Με νέο σχεδιασμό, για τη χρηματοδότηση έργων και από εθνικούς πόρους, στα νησιά Νότιου και Βόρειου Αιγαίου, απαντά η κυβέρνηση στα προβλήματα της νησιωτικότητας και των νησιωτών, ως συνέχεια διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ενώ αναμένεται και νέα εξαγγελία μέτρων για τη νησιωτικότητα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης ανακοίνωσε την ενεργοποίηση δύο Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων που θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν το 2020.

Με βάση αυτό τον σχεδιασμό απευθύνεται στις δύο Περιφέρειες, τους Δήμους και τα Επιμελητήρια ζητώντας τους να υποβάλλουν τις σχετικές προτάσεις.

Ο βουλευτής Ηλίας Καματερός, που από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει σε μείζον ζήτημα τα προβλήματα της νησιωτικότητας, κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς να ανταποκριθούν άμεσα, τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει από όλους προτεραιότητα η αξιοποίηση του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τα νησιά και τους κατοίκους τους και να συνεργαστούν καταθέτοντας τεκμηριωμένες και ώριμες προτάσεις.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης « …Η ενίσχυση των νησιωτικών περιοχών αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Με σκοπό την αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού των νησιών και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής τους, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων καθώς και μικρών και μεσαίων έργων σε όλους τους δυνατούς τομείς παρέμβασης (περιβάλλον, επιχειρηματικότητα, τουρισμός, υγεία, κοινωνικός αποκλεισμός, υποδομές).

Ζητούμενο είναι να ενισχυθούν εκείνες οι κοινωνικές ομάδες αλλά και οι γεωγραφικές περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Στόχος η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, η ανεργία και η φτώχεια, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το προσφυγικό ζήτημα, να δοθεί πνοή στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

Η τελική έγκριση των προτάσεων θα γίνει με κύριο γνώμονα το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα των έργων, κατά πόσο δηλαδή αυτά μπορούν συνολικά να συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών του Βόρειου και Νότιου Αιγαίου και να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση τόνωσης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης των τοπικών οικονομιών.»

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ..ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ.ΒΑΛΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΑΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΣΥΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩ.

    • Τα ζώα του τσίρκου και του λαϊκισμού του ΣφΥΡΙΖΑ κάθε φορά που ετοιμάζονται να ψηφίσουν ΜΕΤΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ πετάνε την νησιωτικότητα...

      Και μετά με ελαφριά την συνείδηση οι γιαλατζί αριστεροί του κ@λου πάνε και ψηφίζουν στα τέσσερα ότι ποιο δεξιό και αντί λαϊκό θα ψήφιζε ο χειρότερος φασίστας για τον λαό. Τώρα μετά την περικοπή των μισθών, συντάξεων, αναπηρικών, ΕΚΑΣ και αφού τους πέταξαν ένα κοκαλάκι που το ονόμασαν 13η σύνταξη ετοιμάζονται για τα εργασιακά και τις ομαδικές απολύσεις…

    • Βρε ψηλέ Μαυρογιαλούρε, με την νησιωτικότητα του ΣφΥΡΙΖΑ θα δούμε φτηνά μεταφορικά, εισιτήρια και κόστος ζωής ή φούμαρα;;;

      Του έμαθε την νησιωτικότητα ο Μπενέτος του ΠΑΣΟΚ και αυτός την θυμάται κάθε φορά που ψηφίζει αντιλαϊκά και δεξιά μέτρα που ούτε ο. Κασιδιάρης δεν θα τα ψήφιζε…

    • ΗΛΙΑΚΗ, θα ψηφίσεις στα τέσσερα τα εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις, τα νέα μέτρα ή ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΗΡΩΙΚΉ ΕΞΟΔΟ;;;

      Έρχονται νέα μέτρα ΚΑΜΑΤΕΡΕ; ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΜΠΑΛΑ, ΌΛΟ ΛΌΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ.

  2. Φαίνεται πως… ζήλεψε τη δόξα του mister Tsipra ο υπουργοπάνος Καμμένος, κι άρχισε τις εξαγγελίες για παροχές.
    Έτσι, μιλώντας στο Onalert.gr –η συνέντευξη θα δημοσιευτεί την Δευτέρα, αλλά «διέρρευσαν» τα κυριότερα σημεία της- υποσχέθηκε κάποιας μορφής «δώρο Χριστουγέννων» προς τους ενστόλους, αλλά και το επίδομα παραμεθορίου.
    Το ακριβές ποσόν και η αιτιολογία της παροχής είναι άγνωστα. Όχι όμως και η… σκοπιμότητα. Η οποία, δεν μπορεί να είναι άλλη από την… συνήθη των προεκλογικών δώρων, τα οποία –μετά την απομάκρυνση από την κάλπη- παίρνονται πίσω διπλά και τριπλά!
    (ΥΓ): Παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες να μιμηθούν τους προκατόχους τους, οι Τσιπροκαμμένοι φαίνεται πως αγνοούν ότι τα προεκλογικά δώρα δεν ωφέλησαν πολιτικά τους δότες τους, που συνετρίβησαν στις εκλογές…

  3. Φυσικά και δεν πρωτοτύπησε ο mister Tsipras, με την «13η Σύνταξη» που εξήγγειλε προχθές το βράδι. Κι άλλοι πολλοί ετοιμόρροποι «ηγέτες» είχαν κάνει παρόμοιες αποσπασματικές κινήσεις απελπισίας στο παρελθόν. Με πιο πρόσφατο το «κοινωνικό μέρισμα» που μοίρασε ο Σαμαράς την άνοιξη του 2014, δυο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές – και το οποίο είχε χαρακτηρίσει «ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων», ο τότε… αντιμνημονιακός mister Tsipras.
    Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τις δύο προεκλογικές παροχές τις χωρίζει… άβυσσος. Τα ίδια θα έλεγε τώρα κι ο Σαμαράς, αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα.
    Εν τέλει, διαφορές δεν υπάρχουν μεταξύ τους, καθότι και οι δύο «ηγέτες» μόνο κοινά σημεία έχουν. Με κυριότερο, το ότι πρωτοεμφανίστηκαν ως… αντιμνημονιακοί και κατέληξαν ικέτες της Μέρκελ, ο ένας δευτερομνημονιακός κι ο άλλος τριτομνημονιακός.
    Και για να το πούμε ακόμα πιο… λαϊκά, όλα τα γουρούνια έχουνε την ίδια μούρη!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ