Δημοσκόπηση Public Issue: Ανατροπή για καταλληλότερο πρωθυπουργό. Ποιος ο νικητής βόμβα

3
520

Ποιος βγαίνει ως καταλληλότερος πρωθυπουργός σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue;

Στη μηνιαία δημοσκόπηση της Public Issue, που δεν έχει ερώτημα πρόθεσης ψήφου, ο πρωθυπουργός έχει υποστεί βαθύ τραύμα στη δημοτικότητά του, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται μακράν τόσο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία όσο και στη δημοφιλία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει 45% θετικές γνώμες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόνο 24% και έρχεται πέμπτος στη σχετική κατάταξη πολιτικών αρχηγών, πίσω από τον Β. Λεβέντη για καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Επίσης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue, το 42% θεωρεί ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 22% που πιστεύει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Κυβέρνηση της ΝΔ προτιμά για τη χώρα το 32%, έναντι μόλις 14% που επιλέγει τη σημερινή. Ενας στους δύο πάντως (52%) δηλώνει «καμία από τις δύο».

Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα της δημοσκόπησης της Public Issue αν χρειάζονται εκλογές: Το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

Τα συναισθήματα των ερωτηθέντων για την κατάσταση στη χώρα είναι ιδιαίτερα αρνητικά.

Το 28% δηλώνει οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή.

Επιπλέον, 9 στους 10 (88%) πιστεύουν πως η Ελλάδα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι πηγαίνει σε σωστή.

Το 58% των πολιτών, όταν ρωτήθηκε μέσω της δημοσκόπησης της Public Issue για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές και το χρέος, δήλωσε πως η χώρα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές για να πληρώσει το μικρότερο μέρος του χρέους.

Ενδιαφέρον έχει η άποψη του 25% των ερωτηθέντων που έκαναν λόγο για στάση πληρωμών προς τους δανειστές, όπως επίσης και το μικρότερο ποσοστό (9%) των πολιτών που εκτιμούν πως η Ελλάδα οφείλει να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα του Μνημονίου και να πληρώσει το χρέος της.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ως γνωστόν, χθες το απόγευμα βγήκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα που αποτυπώνονται στο Πολιτικό Βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue.
    Τα οποία ήταν απογοητευτικά για την τριτομνημονιακή συγκυβέρνηση των Τσιπροβλαμμένων, αλλά και για την… πολυμνημονιακή νουδούλα.
    Η χαρακτηριστικότερη απάντηση για την αποστροφή της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου για τους δύο βασικούς πυλώνες του μνημονιακού ολέθρου, ήταν στο ερώτημα ποια κυβέρνηση προτιμούν. Το 32% δήλωσε ότι προτιμά κυβέρνηση νουδούλας, το 14% την σημερινή και το 52% «καμμιά από τις δύο»!

  2. Ωστόσο, κάτι έλλειπε από την δημοσκόπηση. Το σπουδαιότερο, το «ζουμί» μιας δημοσκόπησης: η πρόθεση ψήφου! Κάτι που δεν το συνηθίζει η συγκεκριμένη εταίρα, ούτε κι οι άλλες… Γιατί άραγε; Αποκλείεται η εταίρα να έκανε όλη τη διαδικασία της δημοσκόπησης και να μην έθεσε στους συμμετέχοντες σ’ αυτήν το ερώτημα πρόθεσης ψήφου. Τότε, γιατί την έφαγε την πρόθεση ψήφου η… μαρμάγκα; Μήπως γιατί ήταν υπερβολικά υψηλό το ποσοστό της Χρυσής Αυγής και δεν άντεχαν οι υπεύθυνοι της εταίρας να το βγάλουν στη δημοσιότητα;
    Κάθε άλλη λογική απάντηση, δεκτή!

  3. Αυτοί με την οργή / αγανάκτηση / ντροπή είναι συνολικά 72% και το 88% πιστεύουν ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση και παρ’ όλα αυτά μόνο το 45% θα ήθελε εκλογές. Μήπως θα έπρεπε να μπει και ερώτηση για τον μαζοχισμό;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ