Νεκτάριος Σαντορινιός στο Βήμα fm: «Αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα»

0
136

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM

Θέμα: «Αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ FM (27/11/16) και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη, ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, δήλωσε αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης, θεωρώντας ότι τα δύσκολα μένουν πίσω και μπροστά ανοίγεται μια ευκαιρία για ξεδιπλώσει η Κυβέρνηση ένα καλύτερο πρόγραμμα για τους πολίτες. Τέλος, αναφορικά με το στίγμα του Υπουργείου, υπογράμμισε με έμφαση ότι η νέα ηγεσία θα προσπαθήσει και θα καταφέρει να λύσει τα προβλήματα της ναυτιλίας

Το στίγμα του Υπουργείου

«Θεωρώ, εφόσον με ρωτάτε, ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με την «Υπουργεία Δρίτσα».

«Το εφοπλιστικό κεφάλαιο και οι ναυτικοί αυτής της χώρας, την έχουν στηρίξει στα δύσκολα. Επομένως και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε μαζί τους, αλλά και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να βοηθήσουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή την χώρα που τους έχει αναδείξει. Το ένα χέρι νίβει το άλλο που λέει και ο ελληνικός λαός. Από την πλευρά μας πρέπει να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ελληνική ναυτιλία και νομίζω ότι θα το καταφέρουμε».

Πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης

«Προσωπικά είμαι φύση αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω στις πολιτικές λύσεις. Επομένως πιστεύω ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της δεύτερη αξιολόγησης, αλλά και στο να δούμε κάποια απτά αποτελέσματα στη καλύτερη διαχείριση του χρέους, γιατί θεωρώ ότι θα επικρατήσουν οι πιο σώφρονες απόψεις. Κανέναν δεν συμφέρει- ούτε την Ευρώπη, ούτε εμάς- να δημιουργηθούν προβλήματα και να ξαναπάμε σε μια εκλογική διαδικασία που θα δημιουργούσε αναστάτωση στην ελληνική οικονομία».

«Με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης πιστεύω ότι θα δούμε θετικά αποτελέσματα, όπως παραδείγματος χάριν στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης του ύψους του μισθού σε επίπεδο εταίρων».

Εξάντληση της τετραετίας

«Θέση μας είναι η εξάντληση της τετραετίας. Θεωρούμε πως μετά και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τα δύσκολα τα αφήνουμε πίσω μας και τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε πιο άνετα να ξεδιπλώσουμε ένα καλύτερο πρόγραμμα για τους πολίτες».

«Δε θεωρώ ότι το πολυνομοσχέδιο που θα έρθει θα είναι στο σύνολό του αρνητικό, ώστε να κινδυνέψει η συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Θεωρώ ότι θα υπάρξουν, αυτή τη φορά, πιο θετικά ζητήματα στο πακέτο που θα συνοδεύει την δεύτερη αξιολόγηση».

«Η Κοινοβουλευτική μας ομάδα έχει αποδείξει ότι είναι συμπαγής, σε αντίθεση με άλλες Κ.Ο., προηγούμενων ετών. Ενόψει του πολυνομοσχεδίου προφανώς και θα συζητήσουμε, θα διαβουλευτούμε, ίσως να έρθουν και κάποιες αλλαγές, αλλά σε γενικές γραμμές δε θα παρουσιαστούν προβλήματα. Η Κ.Ο. ομάδα μας, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και για μια ακόμη φορά θα προστατεύσει την ίδια την συνοχή της και κρατήσει την χώρα σταθερή».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ