Σε πολιτική απάτη εξελίσσεται η «πρόθεση συμφωνίας» Πολιτείας – Εκκλησίας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σπεύδει να μιλήσει για κάλυψη των αναγκών του κοινωνικού κράτους με την έξοδο του κλήρου από το μισθολόγιο του δημοσίου – Οι προσλήψεις που εξήγγειλε, πάντως, «δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο 2019»
Απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά την «ιστορική» συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας, ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως δίνεται η δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τις συμπληρώσουμε με προσλήψεις για τις ανάγκες του κράτους.
Η «συμφωνία» Πολιτείας – Εκκλησίας όπως τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός χθες, ή η «πρόθεση συμφωνίας» σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου εξελίσσεται σε πολιτική απάτη, ενώ ξεκίνησε ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να μιλήσει για 10.000 προσλήψεις, παρά το γεγονός ότι ακόμη κι αν τελικά υιοθετηθεί και νομοθετηθεί η συμφωνία όπως ανακοινώθηκε χθες, το μισθολογικό κόστος του κλήρου θα εξακολουθήσει να βαρύνει το δημόσιο ταμείο. Συνεπώς, προκύπτει εύλογα το ερώτημα από πού θα βρεθούν τα λεφτά για να γίνει πράξη η κυβερνητική λεκτική γαλαντομία.
Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «επειδή έχουμε καταφέρει μια συμφωνία με τους θεσμούς, το ένα προς ένα, αυτό μας δίνει τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να συμπληρώσουμε αυτές τις θέσεις με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλύψουμε κυρίως ανάγκες του κοινωνικού κράτους».
«Ούτως ή άλλως προγραμματίζονται προσλήψεις και γιατρών και εκπαιδευτικών και σκοπεύουμε να μονιμοποιήσουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν στο βοήθεια στο σπίτι, αλλά και 4.000 εκπαιδευτικούς», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Δεν μπορούν να γίνουν μέσα στο 2019», ξεκαθάρισε. Όπως είπε, «oι 10.000 θέσεις θα αφορούν την περίοδο από το 2020 και μετά».
Αναφορικά με τα αναδρομικά επανάλαβε ότι τα δικαστήρια δεν έχουν κανονιστική εξουσία και πως δεν μπορώ να προεξοφλήσω την οποία δικαστική εξέλιξη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι είναι διαρκής η μέριμνα αυτής της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους και επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως οι συνταξιούχοι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση μόνο όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το σύστημα Πινοσέτ.
Σχετικά με τον κ. Νικο Κοτζια, ανέφερε πως ορθώς έπρεπε και κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος και σύμφωνος για την κίνηση. Παράλληλα, κάλυψε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο λέγοντας πως δεν υπονόησε ποτέ ότι οποιοδήποτε μέλος την κυβέρνησης έχει χρηματιστεί.
Δείτε την ενημέρωση από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο
Χαρακτηριστικό είναι πάντως το tweet του Αδωνι Γεωργιάδη που αναδημοσιεύει ρεπορτάζ του periodista, το οποίο απηχεί τις απόψεις της κυβέρνησης, με τίτλο: «Αλέξης Τσίπρας Ιερώνυμος Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου ανοίγει τον δρόμο για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο – Όλες οι λεπτομέρειες». Οπως σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης: Μόνοι τους καρφώνονται!
Αναφερόμενος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη συμφωνία, Τσίπρα – Ιερώνυμου είπε: «Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική Συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους».
Σημείωσε ότι «στόχος της πρότασης είναι να θέσει το πλαίσιο διευθέτησης ιστορικών εκκρεμοτήτων».
«Για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας επιχειρείται να επιλυθεί όχι με μονομερείς ενέργειες αλλά με συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας σε ισότιμη βάση μετά από ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο», τόνισε.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να υποστηρίξουν αυτή την ιστορική πρωτοβουλία που διευθετεί μια από τις πιο περίπλοκες νομικές και πραγματικές εκκρεμότητες, ίσως την πιο περίπλοκη, στην ιστορία του ελληνικού κράτους».
«Η αναθεώρηση του Συντάγματος, ως μια κορυφαία θεσμική και κοινοβουλευτική πρωτοβουλία απαιτεί υπευθυνότητα και καθαρές τοποθετήσεις επί της ουσίας των θεμάτων. Ό,τι δηλαδή δεν έχει πράξει μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία και ο κος Μητσοτάκης», είπε.
Υποστήριξε ότι η «αμφίσημη στάση» του κ. Μητσοτάκη «σχετίζεται με την αμηχανία του μπροστά στην πρόταση για την τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και την ενδόμυχη επιθυμία του να μην καταργηθεί η σύντομη παραγραφή για τα ποινικά αδικήματα των υπουργών».
Φάτε σανό κορόιδα. Σας δουλεύει ο Τζανακόπουλος ψιλό γαζί.
Ας δημιουργήσουν τότε και άλλες εταιρείες όπως Εφορία ΑΕ, Παιδεία ΑΕ να εντάξουν ΔΥ και εκπαιδευτικούς και μετά να προσλάβουν άλλες 200.000
επισης ολοι οι νεοι εργαζομενοι να προσφερουν καθε μηνα 200€ απο το μισθο τους για το δωρο των συνταξιουχων της δεη και του οτε
μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Οι ιερείς δεν θα είναι δημόσιοι υπάλληλοι,αλλά τον μισθό τους θα τον καταβάλλει το δημόσιο.Τεχνάσματα, να κλαις ή να γελάς.
οι γερμανοναζοι της ευρωπαικης ενωσης!!! χαχαχα ληγμενα πινεις