Κρεμαστινός για Παπαντωνίου: «Αν είχε πρόθεση το ΠΑΣΟΚ να συγκαλύψει τη διαφθορά δεν θα πέρναγε αυτούς τους νόμους εναντίον της»

26
562

«Αν είχε πρόθεση το ΠΑΣΟΚ να συγκαλύψει τη διαφθορά δεν θα πέρναγε αυτούς τους νόμους εναντίον της»

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός παραχώρησε συνέντευξη στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, στην εκπομπή «Ακραίως» του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή. Στη συνέντευξη ερωτήθηκε και απάντησε για την διαφθορά και τη Δικαιοσύνη, με αφορμή την προφυλάκιση Παπαντωνίου. Για το ίδιο θέμα απάντησε αργότερα και σε ερωτήσεις του Κλεάνθη Λοΐζου στο TV Kosmos.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός τόνισε τη νομοθετική συμβολή του ΠΑΣΟΚ ενάντια στην πολιτική διαφθορά. «Χωρίς τους νόμους του ΠΑΣΟΚ σήμερα όλοι οι Υπουργοί θα ήταν στο απυρόβλητο», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι η διαφθορά είναι χαρακτηριστικό του πολιτικού συστήματος και όχι ενός πολιτικού χώρου γιαυτό έχει σημασία να αποκαλύπτεται. Τέλος είπε ότι η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με πρόσωπα που διώκονται είναι μεροληπτική καθώς αφήνει εκτός σημαντικές προσωπικότητες της παράταξης που όχι μόνο διακρίθηκαν για το ήθος τους αλλά, επιπλέον, τελικά πέθαναν πάμπτωχοι.

Αποσπάσματα των δύο συνεντεύξεων, ακολουθούν.

ΣΚΑΙ 100,3

«Δημοσιογράφος:  Έχουμε τον κ. Κρεμαστινό, Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρεμαστινέ, καλημέρα.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Καλημέρα κ. Χατζή.

Δημοσιογράφος: Άλλος ένας κορυφαίος Υπουργός του κόμματος σας φυλακή για μίζες.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Κοιτάξτε, κατ’ αρχήν όπως ξέρετε ο νόμος με τον οποίο όσοι μπαίνουν φυλακή, προφυλακίζονται ή δικάζονται και προφυλακίζονται είναι νόμος ο οποίος έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διότι διαφορετικά δεν θα ήταν …

Δημοσιογράφος: Και σας δίνει άλλοθι αυτό τώρα;

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Κανένα άλλοθι, αλλά εκείνο το οποίο πρέπει να πω είναι ότι δεν αφορά όπως αντιλαμβάνεστε μόνο το ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιογράφος: Είναι πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ. Ποιόν αφορά;

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Όλο το πολιτικό σύστημα.

Δημοσιογράφος: Γιατί όλο το πολιτικό σύστημα; Μπορώ να σας βάλω στο ίδιο τσουβάλι με τον Άκη και τον Γιάννο; Δεν μπορώ να σας βάλω, δεν μπορώ να το κάνω. Δεν μπορώ να σας βάλω επειδή είστε ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ να πω ότι και ο Κρεμαστινός κάνει αυτές τις δουλειές.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Κοιτάξτε, αυτό το οποίο είπα, είναι για όλο το πολιτικό σύστημα, είναι ότι ψηφίστηκε ένας νόμος από ένα κόμμα ο οποίος επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει.

Δημοσιογράφος: Και σωστό είναι αυτό. Το ΠΑΣΟΚ το πλήττει αυτή η εξέλιξη κ. Πρόεδρε;

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Προσωπικά δεν νομίζω, διότι σε κάθε χώρο, αν αναζητηθούν ευθύνες, θα βρεθούν.

Δημοσιογράφος: Το λέω γιατί η  υπόθεση του Τσοχατζόπουλου το 2012 είχε επιδράσει πολύ αρνητικά.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Κοιτάξτε, είχε γίνει την 1η μέρα της προεκλογικής περιόδου.

Δημοσιογράφος: Συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Ακριβώς, δεν ήταν τυχαία, όπως αντιλαμβάνεστε, η χρονική στιγμή.

Δημοσιογράφος: Η κυβέρνηση πιστεύετε ότι την εισπράττει αυτή την εξέλιξη θετικά; πολιτικά εννοώ.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Κοιτάξτε,  πολιτικά δεν μπορώ να το εκτιμήσω αν το εισπράττει ή όχι. Εκείνο το οποίο ο κόσμος πρέπει να καταλάβει, να το επαναλάβω, είναι ότι αν  δεν υπήρχαν αυτοί οι νόμοι δεν θα υπήρχε τίποτα.

Δημοσιογράφος: Καλά μην βασίζεστε σε αυτό. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι πρέπει να σταματήσουν αυτά, να σταματήσουν οι λαμογίες, αυτό νομίζω και δεν ξέρω αν συμφωνείτε μαζί μου κ. Υπουργέ.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Μακάρι να σταματήσουν, αλλά παγκόσμια δεν σταματούν και δεν σταματούν και διαχρονικά, πάντα θα υπάρχουν αυτά.

Δημοσιογράφος: Κάποιοι που θα κλέβουν…

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Από τον καιρό του Μωυσή κ. Χατζή, είχε προβλεφθεί το «ου κλέψεις».

Δημοσιογράφος: Σωστά.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Είναι μια γενικότερη αδυναμία του ανθρώπου. Να κοιτάμε ποια είναι τα μέτρα που αποκαλύπτουν αυτά τα γεγονότα. Και αυτό το οποίο εγώ αισθάνομαι, το αισθάνομαι θετικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε ένα μέτρο το οποίο είναι εξυγιαντικό.»

«Δημοσιογράφος: Εμείς λέμε τι επιπτώσεις έχει στον πολιτικό σας χώρο;

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Στο πολιτικό σύστημα.

Δημοσιογράφος: Στο πολιτικό σύστημα δεν μπήκε κανένας από άλλο κόμμα φυλακή ακόμα, από το δικό σας κόμμα μπαίνουν συνήθως μέσα.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Μα αυτό είναι υπέρ του κόμματος.

Δημοσιογράφος:  Έτσι όπως το λέτε όμως είναι σαν να διαχέονται οι ευθύνες παντού και να αθωώνονται όλοι, δεν είναι έτσι.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Εσείς θέλετε να πιστέψετε και να πιστέψει και ο κόσμος ότι όλοι οι πολιτικοί που πέρασαν ή θα περάσουν θα είναι άγιοι;

Δημοσιογράφος: Όχι βέβαια, δεν λέμε αυτό, όσοι πιάνονται να δικάζονται και να καταδικάζονται.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ:  Βεβαίως, άρα λοιπόν το θετικό είναι ότι υπήρξε ένας χώρος ο οποίος έκανε αυτοκριτική, ψήφισε έναν νόμο για τον οποίο θα πρέπει να είναι υπερήφανος όπου η πολιτική ζωή της Χώρας αποκαλύπτεται. Τώρα αν ο ένας είναι του ΠΑ.ΣΟΚ, ο άλλος της Ν.Δ. και το τρίτος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εδώ βλέπετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ήταν στο ΠΑΣΟΚ, ήταν συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου και σήμερα είναι με το κυβερνών κόμμα.

Δημοσιογράφος: Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σωστά.»

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Ε, αυτό λοιπόν δίνει αυτός ο νόμος, αυτοί που έκαναν αυτόν τον νόμο πρέπει τουλάχιστον υπερηφανεύονται.

Δημοσιογράφος: Εντάξει.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Αν είχε πρόθεση το ΠΑΣΟΚ να συγκαλύψει τον Α ή τον Β, δεν θα πέρναγε αυτούς τους νόμους και αν δεν πέρναγε αυτούς τους νόμους, δεν θα μιλούσαμε εμείς σήμερα.

Δημοσιογράφος: Σύμφωνοι, όμως στην κοινή γνώμη ο απλός μέσος πολίτης που παρατηρεί τα φαινόμενα αυτά, τι βλέπει; Βλέπει Υπουργούς μιας κυβέρνησης παρελθούσης.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Τι σημασία έχει αυτό; Με τον ίδιο νόμο θα δει κι άλλους, αυτό βλέπω εγώ.

Δημοσιογράφος: Μακάρι να μπουν μέσα και να αποκαλυφθούν όλα.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Εγώ αυτό βλέπω. Ότι μέχρι τώρα μη υπάρχοντος αυτού του νόμου, όλοι ήταν στο απυρόβλητο

 

TV Kosmos

«Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Διότι ο κόσμος βεβαίως εντυπωσιάζεται από αυτά που βλέπει στην τηλεόραση διότι όταν δει παραδείγματος χάριν την εικόνα του Τσοχατζόπουλου, του Παπαντωνίου, του άλφα, του βήτα σου λέει αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνοι; Τότε το ΠΑΣΟΚ του Χαραλαμπόπουλου, το ΠΑΣΟΚ του Πεπονή, το ΠΑΣΟΚ του Γεννηματά που είναι; Εγώ έτυχε να είμαι γιατρός και των τριών, αλλά περισσότερο των δύο πρώτων και είδα ότι ο Χαραλαμπόπουλος είχε πάθει εγκεφαλικό δεν είχε να πληρώσει την αποκλειστική του, ο δε Πεπονής το ίδιο πράγμα, το σπίτι του ήταν χειρότερο από το σπίτι που είχαμε εμείς ως φοιτητές. Δηλαδή αυτοί πέθαναν πάμπτωχοι, όχι απλώς φτωχοί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το κάνει μόνο ο Χαραλαμπόπουλος και ο Πεπονής.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Ακριβώς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το έκανε και ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου, όλοι μαζί το κάνατε.

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Δεν είναι η προσωποποίηση, το ζήτημα είναι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν τι έκανε; Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε έναν νόμο που ουσιαστικά ανέτρεψε το Σύνταγμα που λέει ότι είναι στο απυρόβλητο οι υπουργοί. Βάσει λοιπόν αυτού του νόμου που εψήφισε το ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, με τους εισαγγελείς που έβαλε, γίνονται αυτά τα πράγματα σήμερα. Δε σημαίνει τίποτα το ότι μου λέτε δύο – τρία ονόματα, εγώ θα σας πω δεκατρία που τα ξέρετε, και δεν είμαι από τους ανθρώπους που κάνω show τηλεοπτικό, που επλούτισαν από την πολιτική ζωή, ενώ μπήκαν πάμπτωχοι. Τι είναι αυτοί; Αυτοί είναι υπεράνω αυτών των πραγμάτων; Η δικαιοσύνη λοιπόν δεν πρέπει να είναι, κατά τη γνώμη μου. επιλεκτική. Πρέπει έναν-έναν να τους πιάσει. Επίσης, είπα και αλλού όταν ρωτήθηκα, ότι συνεργάτες του κυρίου Τσοχατζόπουλου που τον κατηγορείτε είναι σήμερα προβεβλημένα μέλη της Κυβερνήσεως.»

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παιρνει ακομα χορηγηση απο την βουλη!! χαχαχα

  2. Πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που πέθαναν πάμπτωχοι (μιλάμε για τους πρωτοκλασάτους όχι για την μαρίδα). Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε κύριε υπουργέ;

  3. Μάλον ξέχασε ποια ήταν ήταν πρόεδρος εκεί που έγινε το μεγάλο φαγοπότι.

  4. Κάποιοι μιλούν και δεν ντρέπονται. Ένας ολόκληρος λαός φτωχοποιήθηκε, το λεηλάτησαν και τον ξεζουμίσανε και αυτός λέει ότι από την εποχή του Μωυσή υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. Κατακλέψανε τον ιδρώτα του λαού και αυτός μας λέει ότι οι μίζες δισεκατομμυρίων είναι κοινωνικό φανόμενο. Τελικά απότι φαίνεται όλοι μαζί τα φάγανε.

  5. Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός,(ΤΟΥ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ) ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…

    ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!
    Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. Είκοσι ένα εκατομμύρια δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.

    ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;

    Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.

  6. Το λόγο πήρε από πλευράς ΔΗΣΥ ο Θ. Παπαθεοδώρου. «Η φούσκα έσκασε, όπως αναμενόταν, αποκαλύπτοντας τη μόνη αλήθεια, ότι το αδίκημα της απιστίας δεν έπρεπε ποτέ να έχει παραπεμφθεί, γιατί είχε παραγραφεί, το δε αδίκημα της νομιμοποίησης παρανόμως κτηθέντων εισοδημάτων θα έπρεπε ήδη να έχει διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη και μάλιστα με το αιτιολογικό ότι αυτό δεν είχε καμία σχέση με τα υπουργικά καθήκοντα του τότε Υπουργού»

  7. Γιατρέ μου μάλλον δεν διάβασες την πλάκα που έγραφε ¨ου κλέψεις¨Εσείς ληστέψατε. Ρημαξατε. χρεωσατε. αλλά δεν κλέψατε

  8. Και έλεγα καιγω γιατί κάθε μέρα ζητούν να γίνουν εκλογές. Μάλλον θα βγουν κιάλλοι τζόκερ από την τράμπουλα.

  9. Δημοσιογράφος: Στο πολιτικό σύστημα δεν μπήκε κανένας από άλλο κόμμα φυλακή ακόμα, από το δικό σας κόμμα μπαίνουν συνήθως μέσα.

    Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Μα αυτό είναι υπέρ του κόμματος.

  10. όπου νάναι έρχεται και ο ΕΟΠΥΥ. Εκεί να δεις που χάνει η μάνα το παιδί και ο άντρας την γυναίκα του.

  11. Μόνο στο άμυνας και στο οικονομίας είχε μίζες? Στο υγείας δεν είχε εχοπλιστικά προγράμματα? μικρότερης εμβέλειας κ. Κρεμαστινέ γιαυτό δεν ενδιαφέρει

  12. Γιατρέ αποσυρσου και ασχολήσου με τον φτωχό κοσμάκη αφιλοκερδώς για να ξεπλυθείς από την βρωμα και την δυσωδια του ΠΑΣΟΚ σου.

  13. Κύριε Κρεμαστινέ είστε σοβαρός άνθρωπος. Μήπως πρέπει να κρατήσετε κάποια απόσταση από αυτό το κόμμα ( ΚΙΝΑΛ ) το οποίο απ ότι φαίνεται υπάρχει μήπως και κάποιοι γλυτώσουν τη φυλακή;

  14. Παπαντωνιου, δεν σ’ εβαλε φυλακη ο ΠΟΛΑΚΗΣ, σ’ εβαλε η μιζα που πηρες !!!! Δεν βρηκαν τον ΠΟΛΑΚΗ στην Ελβετικη Τραπεζα. Τα φρεγαδοτοφραγκα σου βρηκαν !!!

  15. ΤΩΡΑ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΕ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ. ΤΟ ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ??ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΣΑΣ!!!

  16. με αυτόν το νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, δεν μπήκε φυλακή πολιτικός άλλου κόμματος? Γιατί μπαίνουν μόνο οι Πασόκοι?

  17. ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Κ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ?ΠΟΣΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΤΡΥΠΩΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΣΑ?ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΟΞΥΤΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Κ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

  18. Το καλό είναι ότι καταλαβαίνει ο κόσμος πια ότι ο Μητσοτάκης ζητά κάθε μέρα εκλογές για να μη πληρώσει τα δάνεια που πήρε και δεν πλήρωσε, το κρυφό σπίτι του Βολταίρου και όλα τα άλλα. Η Φωφίκα κρατάει το ΚΙΝΑΛ μπας και γλιτώσουν ορισμένοι τη φυλακή. Βρε τους αϊπηδες αυτοί που μας πτώχευσαν μας ζητάνε να τους ξαναφέρουμε για να φάνε πάλι

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ