ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μανώλης Χριστοδουλάκης (από Κω): Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση | «Στα ψηφοδέλτιά μας θα μπουν οι καλύτεροι»

12
1364

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με αφορμή τις καλοκαιρινές διακοπές του στην Κάλυμνο (όπως το συνηθίζει εδώ και 27χρόνια) ο Γραμματέας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κω και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Η συνέντευξη δόθηκε στο κτήριο του ΔΟΤ (δίπλα στο Ακταίον) όπου παρευρέθηκαν επίσης η υποψήφια βουλευτής και Γραμματέας της ΝΕ Β. Δωδεκανήσου του ΚΙΝ.ΑΛ. Κατερίνα Γαβαλά, ο Γιάννης Καρπαθάκης, η Στέλλα Σούλη και τοπικά στελέχη του κινήματος.

Με αφορμή την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη, η Κατερίνα Γαβαλά Γραμματέας της Ν.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ Συγκροτήματος ΔΩΔ/ΣΟΥ δήλωσε « Η ανανέωση στον χώρο της κεντροαριστεράς είναι σαφής όπως άλλωστε δηλώνει η επιλογή του γραμματέα στο πρόσωπο του Μανώλη Χριστόδουλακη. Το ΚΙΝΑΛ έτοιμο να σταθεί δίπλα στον Έλληνα όπως αυτός έχει ανάγκη, πρωταγωνιστώντας την επόμενη μέρα των εκλογών με ένα σταθερό βλέμμα στο κοινωνικό κράτος και μια σαφή αναπτυξιακή οικονομική πορεία, ενισχύοντας τον μεσαίο χώρο και πάνω απ’όλα προστατεύοντας τον Έλληνα πολίτη στην χώρα του. Όσο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει στην εξουσία, τόσο η χώρα μας βυθίζεται οικονομικά, αξιακά και τώρα πια είναι φανερό μετά την πρόσφατη τραγωδία στο Μάτι και τα επεισόδια με τους ψαράδες μας στην Λέρο, ότι τίθενται σε κίνδυνο λόγω των επιλογών της, ακόμα και οι ζωές μας. Δεν υπάρχει πια χώρος για επιφανειακές κινήσεις, ψέματα και φρούδες υποσχέσεις στην πολιτική ζωή της χώρας. Κι εμείς είμαστε εδώ για να πούμε μόνο αλήθειες, και με υπευθυνότητα να ανασυγκροτήσουμε μαζί σας την Ελλάδα που μας αξίζει».

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε βέβαιος ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων την επόμενη μέρα. «Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης ενός διχαστικού λόγου και ενός κλίματος έντονης πόλωσης που επιδιώκεται τόσο από πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από πλευρά ΝΔ» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος θεωρεί πως δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.
«Βρισκόμαστε λίγο πριν την 21 Αυγούστου ημέρα την οποία όπως διαλαλεί με τόση χάρη και πάθος η Κυβέρνηση τελειώνουν επιτέλους τα προγράμματα των μνημονίων. Βρισκόμαστε σε μία χρονική συγκυρία που η Χώρας μας έχει χάσει τη δυνατότητα να ενταχθεί στο πρόγραμμα πιστωτικής χαλάρωσης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτησή μας για το τι θα κάνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και το διχαστικό κλίμα που διαμορφώνεται τοπικά με το βέτο Κρεμαστινού στην υποψηφιότητα Νικητιάδη ο κ. Χριστοδουλάκης απάντησε γενικά αποφεύγοντας την αναφορά σε πρόσωπα ότι  «Το ΚΙΝΑΛ ξεκινά να συγκροτεί τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων του για τις βουλευτικές εκλογές.

Η κοινωνική και πολιτική δυναμική του Κινήματος Αλλαγής δημιουργεί νέα δεδομένα και διαμορφώνει νέους πολιτικούς συσχετισμούς που θα αποτυπωθούν στην κάλπη των επόμενων εκλογών». Οπως συνέχισε στο πλαίσιο αυτό «έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την συγκρότηση ψηφοδελτίων που υπηρετούν το τρίπτυχο ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΗ και επανασυνδέουν το Κίνημα μας με τις ζωντανές , δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και τις παραγωγικές τάξεις», ενώ στα ψηφοδέλτια όπως τόνισε θα επιλεγούν «οι καλύτεροι».

«Το ζητούμενο για το ΚΙΝΑΛ είναι ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση και ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση»

Ετσι, θα υπάρξει η δυνατότητα και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες να εκδηλώσουν την διαθεσιμότητας τους όσοι το επιθυμούν. «Είναι αυτονόητο ότι, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχουν υποψήφιοι παρά μόνον η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκατοντάδων ανθρώπων να δώσουμε μαζί , από την πρώτη γραμμή, αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη» διευκρινίζει ο γραμματέας. «Η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα βρει το Κίνημα Αλλαγής σε πλήρη διάταξη όχι μόνο εκλογικής μάχης αλλά έτοιμο να πρωταγωνιστήσει την επόμενη μέρα για την πολιτική σταθερότητα, την Εθνική Συνεννόηση και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας» καταλήγει ο Μ. Χριστοδουλάκης.

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στη σημερινή Κυβέρνηση για τον χειρισμό των θεμάτων οικονομίας ,ενώ κλείνοντας την τοποθέτηση του είπε:”Οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές για τρεις και το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η θετική έκπληξη και πρωταγωνιστής την επόμενη ημέρα, ακριβώς για να μπορέσουμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις με κατεύθυνση την προδευτική διακυβέρνηση του τόπου μετά τις εκλογές”.
Σήμερα, τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης, έχουμε αφενός τον ΣΥΡΙΖΑ που στήνει νέα προεκλογικά αφηγήματα, μιλά για καθαρή έξοδο ενώ ήδη έχει ψηφίσει περικοπή των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, έχει δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία μέσω του υπερταμείου για τα επόμενα 99 χρόνια και έχει συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, υπονομεύοντας οποιαδήποτε αναπτυξιακή πολιτική για τη χώρα. Η ΝΔ από την άλλη μεριά θεωρεί πως όλα λύνονται για την Ελλάδα και την οικονομία με τη μείωση της φορολογίας.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε επίσης στο θέμα του τουρισμού απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα με αφορμή τη γενική παραδοχή και σε άλλες τουριστικές περιοχές (Κρήτη) κλπ ότι η αύξηση των αφίξεων δεν αντιστοιχεί σε αύξηση εσόδων ενώ κι εδώ οι μικρομεσαίοι του τουρισμού έχουν πρόβλημα τονίζοντας ότι για το ΚΙΝΑΛ -σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε-προέχει η δημιουργία πλούτου και στην συνέχεια η δίκαιη διανομή του.

12 ΣΧΟΛΙΑ

    • Με Φώφη και παλιούς βολεμένους από το βρώμικο παρελθόν θα καούν και οι νέοι...

      Ο κόσμος θέλει, όμως με αρχηγό που δεν τραβά και όσους έγλυφαν κοκαλάκια δίπλα της δεν βλέπω να ξεκολλήσει από το 5% το Κίνημα Αλλαγής… Πότε θα καταλάβετε ότι αυτό διώχνει εκατοντάδες που κατάλαβαν την ψευτιά και τον λαϊκισμό του ΣφΥΡΙΖΑ να επανακάμψουν;;;;;;;;

  1. Κακή αρχή!!! Κατερίνα αν θέλετε τους νεους δίπλα σας κάντε ριζικές αλλάγες,άξια στελέχη ο κ.Καρπαθάκης και ο κ.Καλούδης αλλά αυτήν την στιγμή θέλουμε νέα παιδιά.
    Πάντα φιλικά.

  2. Το θεμα ειναι να ξεκαθαρίζετε πρώτα ποιοι είναι μέσα στο κόμμα και ποιοι όχι.Εχετε μπερδέψει τον κόσμο.

    • η ποιοι εκτοπίστηκαν λόγο συγχώνευσης …κι οταν λεει οι καλυτεροι για ενα ισχυρο ψηφοδελτιο να γνωριζουμε και τα κριτηρια που θα καθορισουν τιε επιλογες. Καιρός ειναι να παραδεχθουν τα κοματα οτι ο εκλογικος νόμος με ψηφοδελτιο λίστα ηταν ο ιδανικος για να μπορουν τα επιτελεία να αξιολογησουν χωρις παρεμβασεις απο κομματικουε παραγοτες πιοι θα το συνθετουν και να μειωθουν οι εκλογικές δαπανες ωστε να ελεγχθει το μαυρο πολιτικο χρήμα που στο τελος βοηθά να επιβιώνουν οι φελοι και οι επιτηδιοι στην πολιτική και στην βουλή…τρωνε τις σαρκες τους οι προτεινομενοι υποψηφιοι σε ολα τα κομματα , και το περιβαλλον στα κομματα κατάντσε τοξικό.

  3. Πειτε μας πως θα ειναι υποψηφιος στο. ΚΙΝΑΛ ο Κυριτσης να απαντησουμε δαγκωτο στο ΣΥΡΙΖΑ…

  4. αλλάξατε χίλια ονόματα για να μας μπερδέψετε πάλι αλλά σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Πληρώστε πρώτα τα 230.000.000 ευρώ που χρωστάτε και μας τα χετε φορτώσει και μετά μιλήστε. Έχετε γίνει ουρά του Μητσοτάκη και κοκορεύεστε κιόλας. Όσα κι αν λέτε όσο κι αν βρίζετε εμείς Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουμε και με τα δυό μας χέρια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ