Διαδηλωτές αποδοκιμάζουν τους βουλευτές έξω από τη Βουλή |Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό | Καταψήφισε την κυβέρνηση ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος

0
577

Διαδηλωτές αποδοκιμάζουν τους βουλευτές έξω από τη Βουλή – Επεισόδια νωρίτερα στο Σύνταγμα

diadilotesmesa

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αυτοκίνητα βουλευτών – Ένας διαδηλωτής πέρασε στο προαύλιο και έφτασε μέχρι την είσοδο των υπουργών  – Παρά τα δακρυγόνα και τα χημικά των ΜΑΤ ο κόσμος μένει αμετακίνητος στη θέση του

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το Συνταγμα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, αναφορικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Ομάδα 30 διαδηλωτών πριν λίγη ώρα επιτέθηκε σε οχήματα βουλευτών που αποχωρούσαν από την κεντρική πύλη επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Αποκαλώντας τους «προδότες», φώναζαν συνθήματα και χτυπούσαν τα οχήματά τους την ώρα που έφευγαν.

Νωρίτερα, μέρος αυτών των διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στη Βουλή από την κεντρική είσοδο στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Τους περισσότερους (6 με 7 άτομα) τους σταμάτησαν οι αστυνομικοί στο φυλάκιο εισόδου, αλλά τουλάχιστον ένα άτομο έφθασε μέχρι το προαύλιο στο πίσω μέρος της Βουλής, από την είσοδο των υπουργών. Φώναξε «Πουλήσατε τη Μακεδονία» και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Για προληπτικούς λόγους η φρουρά της Βουλής έκλεισε τις πύλες του κεντρικού κτιρίου.

Δείτε εικόνα από τα επεισόδια έξω από τη Βουλή

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό – Έχασαν έναν βουλευτή οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

tsipras_kotzias_momfi_skopiano

Με ψήφους 127 «υπέρ» και 153 «κατά» η Βουλή των Ελλήνων καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας εναντόν της κυβέρνησης για τη συμφωνία στο Σκοπιανό – Διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος που καταψήφισε και διεγράφη από το κόμμα των ΑΝΕΛ

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.

Συνολικά ψήφισαν 280 βουλευτές: 153 είπαν «όχι», και 127 δήλωσαν «ναι» καταψηφίζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Απείχαν οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, που αποχώρησαν από τη διαδικασία, ένας βουλευτής της ΧΑ και οι ανεξάρτητοι Κατερίνα Παπακώστα, Χάρης Θεοχάρης, Νίκος Νικολόπουλος και Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κατσιαντώνης ψήφισε «ναι», συντασσόμενος με την άποψη της ΝΔ.

Καταψήφισε ο Δημήτρης Καμμένος και διεγράφη από τους ΑΝΕΛ

Ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος καταψήφισε την κυβέρνηση ψηφίζοντας «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας. Αμέσως μετά τη διαφοροποίηση του βουλευτή του, ο Πάνος Καμμένος με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής δήλωσε ότι «ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος του Κωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ των ΑΝΕΛ».

Καταψήφισε την κυβέρνηση ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος – Διεγράφη από τους ΑΝΕΛ

dimitris_kammenos

Ρήγμα στην συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ – Ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος ψήφισε «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης

Μία απώλεια είχε η κυβερνητική συνοχή στην ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος καταψήισε την κυβέρνηση ψηφίζοντας «ναι» στην πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Το «ναι» του Δημήτρη Καμμένου, με το οποίο ο βουλευτής συντάχθηκε με την άποψη της ΝΔ, χειροκροτήθηκε θερμά από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Αμέσως μετά την καταψήφιση της κυβέρνησης από τον Δημήτρη Καμμένο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος διέγραψε τον βουλευτή Β’ Πειραιώς από την Κοιοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Κυβερνητικός αξιωματούχος για διαγραφή Καμμένου: «Εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες εφεδρείες της διαπλοκής»

«Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας» υπογραμμίζει ο αξιωματούχος Κυβερνητικός αξιωματούχος κάνοντας την αποτίμηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή, σημείωσε: «Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας. Η επιχείρηση υπονόμευσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέρρευσε μαζί με την αξιοπιστία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», υπογράμμιζε ο ίδιος αξιωματούχος, που κατέληξε: «Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε μέσα σε δύο ημέρες να διασύρει τόσο την παράταξή του στη διεθνή κοινή γνώμη όσο και την πολιτική του κληρονομιά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Η εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα και προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία, απλά επιβεβαιώνει ότι εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες εφεδρείες της διαπλοκής».

Σβίγκου για διαγραφή Δ. Καμμένου: «Μάλλον άργησε κιόλας»

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε τη στάση του Δ. Καμμένου η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου. «Μάλλον άργησε κιόλας», προσθέτει στην ανάρτησή της στο Twitter.

Και καταλήγει: «Η έκπληξη θα ήταν η συνέχιση της στήριξης σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα μπορεί να συνεχίσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό αυτό που ξεκίνησε εδώ και καιρό».

Οι ΑΝΕΛ κινούν τη διαδικασία προκειμένου να μην παραμείνει αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δ. Καμμένος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία προκειμένου να μην παραμείνει ο βουλευτής Δημήρης Καμμένος στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Σχέδιο εφόδου στη Βουλή από Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ο Βούτσης

Με εμπλοκή Ταγμάτων Εφόδου βουλευτών και με θρυαλλίδα τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση

Σχέδιο εφόδου στη Βουλή από Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ο Βούτσης

Την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου εισβολής στη Βουλή από ακροδεξιές οργανώσεις και τη Χρυσή Αυγή κατήγγειλε μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου το σχέδιο θα υλοποιούσαν τα Τάγματα Εφόδου που αποδεδειγμένα έχει η Χρυσή Αυγή, ενώ υπήρχε -σύμφωνα πάντα με τον Νίκο Βούτση- εμπλοκή βουλευτών και στελεχών της.

Στο σχέδιο αυτό, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, εντάσσονται όσα είπε ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης την Παρασκευή. Το σχέδιο κατά τις ίδιες πηγές συνεχίστηκε και το Σάββατο, με επίθεση κατά της Βουλής, η οποία εξελίχθηκε, για περισσότερο από τρεις ώρες, σε όλες τις εισόδους, με καδρόνια, πέτρες και σπασμένα μάρμαρα από τα Τάγματα Εφόδου. Τα επεισόδια αυτά, αντιμετώπισε η Φρουρά της Βουλής με διμοιρίες των ΜΑΤ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Συμπλήρωσαν επίσης πως ήταν γνωστό στα κόμματα από την περασμένη Πέμπτη ότι επίκειτο επίθεση σε βάρος της Βουλής, και γι’ αυτό καταβλήθηκε προσπάθεια η συνεδρίαση επί της πρότασης δυσπιστίας το Σάββατο να μην «τραβήξει» μέχρι τα μεσάνυχτα, αν και «δεν συνέβαλαν όλοι», όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε  Ξεκίνησε η fast track διαδικασία ψήφισης των προαπαιτούμενων στη Βουλή

Κατά τις ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές, χρειάστηκε η παρέμβαση της Φρουράς ώστε να διασωθεί από φασιστικά στοιχεία Τυνήσιος μετανάστης, που την τελευταία στιγμή γλίτωσε από τα χέρια τους.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι η ομιλία του Κ. Μπαρμπαρούση έγινε από κείμενο και με την παρουσία πολλών μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, που προσήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που θα την εκφωνούσε ο βουλευτής.

Οι κοινοβουλευτικοί κύκλοι εκτιμούν πως αν η Βουλή δεν χειριζόταν τα όσα είπε ο βουλευτής, με τον τρόπο που τα χειρίστηκε, τότε ίσως τα επεισόδια να ήταν ακόμη μεγαλύτερα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στον σχεδιασμό κλιμάκωσης των επιθέσεων στη Βουλή, εντάσσεται και η δημοσιοποίηση των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών, που τα τελευταία 24ωρα «βομβαρδίζονται» από πολυάριθμες ανώνυμες κλήσεις.

Διαβάστε  Ο Μπαρμπαρούσης διέφυγε από καταδίωξη και κρύβεται

Το σκηνικό αυτό παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης, το οποίο δεν περιορίζεται σε κινήσεις υψηλού συμβολισμού αλλά τις χρησιμοποιεί εμπρηστικά με στόχο να δώσει στίγμα κατάρρευσης των θεσμών να να προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε έκτροπα.

Το σενάριο της προσπάθειας αποσταθεροποίησης με αιχμή του δόρατος την ακροδεξιά και Δούρειο Ίππο την πρόταση μομφής ανέδειξε από την Παρασκευή το Crisis Monitor, εστιάζοντας στο ενδεχόμενο πρόκλησης πολικο-κοινωνικών αναταραχών στο δημοσίευμα με τίτλο “Αν ο Μητσοτάκης χάσει τον έλεγχο…
Σε αυτή τη φάση οι επιπτώσεις μιας γενικευμένης πολιτικο-κοινωνικής αναταραχής στην Ελλάδα, επ αφορμής του Σκοπιανού, δεν είναι διακριτές με γυμνό μάτι, με την προσθήκη όμως γεωπολιτικών και γεωοικονομικών φίλτρων η εικόνα καθαρίζει αρκετά ώστε να διακρίνεται το διακύβευμα. Η άνοδος της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη, η ανάδειξη ευρωφοβικών αποσχιστικών τάσεων αποτελούν εγνωσμένους κινδύνους, ενώ η διασύνδεση της πολιτκής σταθερότητας με την οικονομική ανάπτυξη είναι επίσης παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί από κόμματα εξουσίας.
Στο παρελθόν η Ελλάδα έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών, όταν η πολιτική έμοιαζε να επιχειρεί την αποσταθεροποίηση της ΕΕ, κάτι που συνέβη και στην Ιταλία, αποδεικνύοντας πως οι εξάρσεις δεν είναι προβλέψιμες και πως η χαλιναγώγηση παθών είναι στοίχημα υψηλού ρίσκου, όχι μόνο για τις ηγεσίες και τις ελίτ αλλά και για τις κοινωνίες των χωρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ