Κλείδωσαν οι πρόωρες εκλογές: Το Μαξίμου παραγγέλνει ψηφοδέλτια. Αγώνας για…

2
2596

Προετοιμασίες για κάλπες: Το Μαξίμου παραγγέλνει ψηφοδέλτια

Όταν πριν από µία εβδοµάδα έκανε την εµφάνισή του στους διαδρόµους του υπουργείου Εσωτερικών πολύ γνωστός εισαγωγέας χάρτου, κανείς από τους παρισταµένους εκεί δεν έδωσε ιδιαίτερη σηµασία στην παρουσία του. Ο λόγος όµως που βρέθηκε εκεί ο γνωστός επιχειρηµατίας του κλάδου δεν ήταν προσωπικός…

Συµµετείχε σε προγραµµατισµένη σύσκεψη µε το ανώτατο επιτελείο του υπουργείου, µε ένα και µοναδικό θέµα. Το πρωθυπουργικό γραφείο είχε αποφασίσει πρόωρες εκλογές και η εντολή στο αρµόδιο υπουργείο, το Εσωτερικών, ήταν να κινητοποιηθεί ο µηχανισµός του κράτους, µε ορίζοντα τον Οκτώβριο.

Πρώτη κίνηση λοιπόν, ή, µε όρους πιο υπηρεσιακούς, πρώτη σύσκεψη, αυτή για την παραγγελία και τη δέσµευση των προβλεπόµενων ποσοτήτων χαρτιού γραφής για το τύπωµα των ψηφοδελτίων. Και εκεί υπήρξε και η πρώτη δυστοκία, σύµφωνα µε τις αποκλειστικές πληροφορίες των «Π».

Γιατί στη διεθνή αγορά χαρτιού υπάρχουν προβλήµατα και δυσχέρειες την παρούσα χρονική περίοδο στην προµήθεια τόσο µεγάλων ποσο-τήτων χαρτιού γραφής βάρους 60 γρ., που συνήθως χρησιµοποιείται για το τύπωµα των ψηφοδελτίων. Ο χρόνος όµως είναι τόσο ανελαστικός, ώστε δόθηκε εντολή για παραγγελία και δέσµευση χαρτιού βάρους 70 γρ. που διατίθεται προς εισαγωγή για τις ποσότητες που θα χρειαστεί η Ελλάδα προκειµένου οι εκλογές να εξελιχθούν κανονικά τον Οκτώβριο.

Ο κ. Τσίπρας από αυτό και µόνον είναι εµφανές ότι αποφάσισε πρόωρες εκλογές για το φθινόπωρο. Ο «κύβος ερρίφθη» και οι προβλεπόµενες διαδικασίες και συνεννοήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προτροπές Καµµένου για ταυτόχρονες κάλπες τον Μάιο του 2019, επιλέγει τη στρατηγική των πολλαπλών εκλογών µέχρι το 2020. Αφού κηρυχθούν εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2018, θα ακολουθήσουν ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, περιφερειακές και τοπικές τον Οκτώβριο και ενδεχοµένως νέες εθνικές εκλογές µε αφορµή την εκλογή Προέδρου της ∆ηµοκρατίας, η θητεία του οποίου λήγει την άνοιξη του 2020.

Διάχυτη υπήρξε η αντίληψη, µετά την ολοκλήρωση της προ ηµερησίας συζητήσεως στο Κοινοβούλιο την προηγούµενη Τετάρτη για το αναπτυξιακό µοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα µετά το τέλος των Μνηµονίων και για τα επόµενα σαράντα χρόνια, ότι «οδεύουµε προς εκλογάς». Ο πρωθυπουργός δοκίµασε, σε µια πρώτη φάση, την επιχειρηµατολογία που θα προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική του εκστρατεία, στην προσπάθεια των στελεχών του να ανατρέψουν την απολύτως δυσοίωνη εικόνα για το κόµµα τους που δίνουν οι δηµοσκοπήσεις.
Ο κ. Τσίπρας, απαλλαγµένος µάλιστα από την παρουσία του συγκυβερνήτη του και επικεφαλής των ΑΝ.ΕΛ., Π. Καµµένου, που απουσίαζε σε προγραµµατισµένη επίσκεψη στο εξωτερικό, θέλησε να διαψεύσει µε απολύτως κατηγορηµατικό τρόπο το σενάριο περί εκλογών για τον Ιούνιο, που προβάλλουν τον τελευταίο καιρό το Κίνηµα Αλλαγής και η κ. Φώφη Γεννηµατά, µε το επιχείρηµα ότι κάτι τέτοιο θα ανέτρεπε την κανονικότητα της χώρας ως προς το να εξέλθει, τυπικά τουλάχιστον, από τον κύκλο των Μνηµονίων τον Αύγουστο, αλλά µέχρι εκεί. Απέφυγε κάθε κατηγορηµατική «δέσµευση» για το µέλλον και τον χρόνο των εκλογών, θέλησε δε να δοκιµάσει µε παρρησία τα πεδία όπου η αντιπαράθεση µε την αξιωµατική αντιπολίτευση, τη Ν.∆., και από τα προεκλογικά µπαλκόνια, αλλά και στους δρόµους και στις πλατείες θα είναι θυελλώδης και πλήρως πολωτική, αλλά και εκείνα, όπως για την οικονοµία ή την εξωτερική πολιτική, όπου τα όρια που θα «κρατηθούν» θα είναι πιο ορθολογικά και ιδεολογικά.

Πηγή: parapolitika.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τον Αύγουστο θα τους πουλήσουμε το παραμύθι, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα κάνουμε χαρές και πανηγύρια μπας και κοροϊδέψουμε μερικούς ηλίθιους! Ξέρεις, αυτούς που κρέμονται από τα χείλη σου και χάφτουν, ό,τι πα@@ριά ξεστομίσεις! Θα μου πεις: «Καλά, πόσοι, να είναι αυτοί;» ΄Οσοι και νά ‘ναι, Αλέξη! Διαφορετικά, με τα παλούκια, που έπονται, μας βλέπω, να πέφτουμε στα τάρταρα! Ποιο 5%; Ζήτημα είναι, αν θα ξαναμπούμε στη Βουλή, αφού εφαρμόσουμε όλες αυτές τις περικοπές, που έχουμε υπογράψει! Γι’ αυτό σου λέω, Αλέξη! ΄Ελα, να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια, όσο είναι καιρός και μην ανησυχείς καθόλου! Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!http://www.triklopodia.gr/μια-σκεπτομενη-ελληνιδα-ακου-αλεξη-π/#

  2. Σήμερα και υπό τις τρέχουσες συνθήκες και προοπτικές, οι Έλληνες έχουμε υποχρέωση να αμυνθούμε απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται ξεδιάντροπα, ύπουλα ή φανερά, την Εθνική μας υπόσταση.
    Όχι, κύριοι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Δεν έχετε «λευκή επιταγή» για την διάλυση της Ελλάδας!» Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ελληνικός λαός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ