Ηλίας Καματερός στη βουλή: Μεταφορικό ισοδύναμο για όλους και όλα και πάγια χρηματοδότηση

2
249

Ηλίας Καματερός στη βουλή: «Μεταφορικό ισοδύναμο για όλους και όλα και πάγια χρηματοδότηση».

Στην Υποεπιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής της βουλής συζητήθηκε στις 10-05-2018 η εφαρμογή του «Μεταφορικού Ισοδύναμου« πιλοτικά αρχικά από Ιούλιο (2018), σε 40 νησιά και για όλα τα νησιά στην συνέχεια από 01-01-2019.

Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός επεσήμανε τρεις βασικές παραμέτρους για την επιτυχία του Μεταφορικού Ισοδύναμου:

  1. Είναι ένα πρώτο βήμα που πρέπει όμως να οδηγεί σε μια καθολική εφαρμογή και Θα ισχύει για όλους τους επιβάτες και τα εμπορεύματα.

  2. Πρέπει να εξευρεθεί πάγια χρηματοδότηση ώστε να μην εξαρτάται κάθε φορά από την δυνατότητα που θα προκύπτει με βάση τα δημοσιονομικά της χώρας.

  3. Αφορά μόνο την κάλυψη της διαφοράς κόστους μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς τα νησιά, άρα πρέπει να συνδυαστεί με την εφαρμογή μέτρων συνολικής νησιωτικής πολιτικής, ιδιαίτερα με την βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών τόσο σε επίπεδο πυκνότητας όσο και ποιότητας καθώς και τις συνδυασμένες μεταφορές.

Απαιτείται γι’ αυτά ένα συνολικό σχέδιο το οποίο θα εξυπηρετούν κάθε φορά τα βήματα προς την ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής ζήτησε επίσης την διάκριση των ορεινών από τις νησιωτικές περιοχές, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες τους. Τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές, που απαιτούν διαφορετικές εξειδικευμένες πολιτικές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάθε ταξιδιώτης μετά το ταξίδι του (αφού το έχει πληρώσει) θα προσέρχεται στην εφορία και θα συμπληρώνει ειδικό έντυπο με χαρτόσημο 3 ευρώ που θα πληρώνει στην τράπεζα της αρεσκείας του. Αντίγραφο της αίτησης θα κατατίθεται από τον ταξιδιώτη και στον ΕΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο. Μετά από ενδελεχείς ελέγχους που δεν θα διαρκούν πάνω από 6 μήνες, και με την σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε επιτρόπου θα επιστρέφεται το 1/25 της αξίας του εισιτήριου.

  2. Πολυ χαριτωμενο το σχολιο σου…Εσυ πρεπει να εισαι απο τους ΠΑΛΙΟΥΣ, τους ΚΑΛΟΥΣ…..Ξερεις τους Σημιταδες. τους Τοχατζοπουλους, τους Παπαντωνιου, τους Μαντεληδες τους Τσουκατους, τους Χριστοφορακους ,τους Παγκαλους,τους Βενιζελους τους Σαμαραδες τους Αδωνηδες, τους Κουληδες, τα 500.000.000 ευρω που χρωστανε σαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και που αλλαζουν ονοματα και ΑΦΜ και ετοιμαζονται να κανουν νομο για να μην …πληρωσουν!!!!Ξερεις, αυτους που χρεοκοπησαν την Ελλαδα, που εφεραν το ΔΝΤ και τα Μνημονια, που Εξαφανισαν τα Ασφαλιστικα ταμεια, που εφεραν την ανεργια στο 30%, που πετσοκοψαν τους μισθους τις συνταξεις, τα δικαιωματα των εργαζομενων, που εδιωξαν τους νεους επιστημονες αυτους που πηραν την λιστα με τους ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ σπιτι τους!!!!.Εσεις που ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΑΣΣΑ εχετε ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ και παραμιλατε απο την …ΠΕΙΝΑ ΣΑΣ. ΑΛΗΤΕΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ