Η. Καματερός: Να τηρηθούν οι προθεσμίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Κω

3
307

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Περιφερειών της βουλής όπου συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των λιμανιών, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός ζήτησε να τηρηθούν οι προθεσμίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Κω αλλά και την άμεση υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού για το λιμάνι της Καλύμνου.

Τόνισε επίσης την ανάγκη ενιαίου σχεδιασμού των συνδυασμένων μεταφορών, την διαχείριση των ακτών, των υδατοδρομίων της ακτοπλοΐας, προτείνοντας μάλιστα την επίσπευση του θαλάσσιου χωροταξικού.

Ζήτησε ακόμα από τον Γ.Γ. Λιμένων κ. Λαμπρίδη Χρήστο να ενημερώσει τα λιμενικά ταμεία και τους δήμους για την δυνατότητα που τους δίνει ο Ν.4504/2017 που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο, και αφορά την εκπόνηση:

  1. Master plan των λιμανιών

  2. Μελετών ανάπλασης και την εναρμόνιση με αυτές των όποιων κατασκευών όπως αυτών των καταστημάτων.

Γραφείο Τύπου

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ?

    ο Περιφερειάρχης απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον σχετικό φάκελο με τα πρακτικά αποτίμησης ζημιών και συγκεκριμένα στην Γ.Γ. Βιομηχανίας και στην Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ/ΕΥΣΕ, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.Ο αριθμός των επιχειρήσεων στο νησί της Κω που κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ανέρχονται σε 164 και το εκτιμώμενο συνολικό κόστος των ζημιών ανέρχεται σε 684.106,98 ευρώ.Εξ αυτών, 65.529,99 ευρώ αφορούν σε εξοπλισμό, 614.403,58 ευρώ αφορούν σε εμπορεύματα και 4.173,41 ευρώ, σε ΙΧ ή ΔΧ αυτοκίνητα.

  2. Σημερα 23/2 ξημερώματα, οι τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην συριακή πόλη Αφρίν, δέχθηκαν σφοδρά πυρά Συριακου πυροβολικού απο πυροβόλα των 152 χλστ. και των 122 χλστ. ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΟ?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ