Γ. Φραγκούλης στον ΣΚΑΪ Κρήτης: Το Σκοπιανό δεν πρόκειται να επιλυθεί τόσο γρήγορα… Στο συλλαλητήριο παρουσιάστηκε το συναίσθημα των Ελλήνων

21
842

«Το Σκοπιανό δεν πρόκειται να επιλυθεί τόσο γρήγορα όσο αρχικά φάνηκε. Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το συναίσθημα των Ελλήνων που δεν θέλουν τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπιανών, αλλά το συναίσθημα δεν μπορεί να ορίζει την εξωτερική πολιτική. Από την άλλη, οι Σκοπιανοί έχουν καλλιεργήσει τα τελευταία 25 χρόνια έναν μύθο γύρω από την ταυτότητά τους, με τον οποίο πορεύονται. Υπάρχει καλή διάθεση και από τα δύο μέρη αλλά δεν ξέρω αυτή η προσπάθεια ευοδωθεί» τόνισε μιλώντας στον Σκάι Κρήτης και την εκπομπή «Πες το κι έτσι» ο Δρ. Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Φραγκούλης. Διαχρονικά στην Ελλάδα, συνέχισε, δεν υπήρξε εθνική συνεννόηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, πάντα υπήρχαν κόντρες που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας. «Τα θέματα τα εθνικά δεν συζητιούνται στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά απαιτούνταν προσυνεννόηση των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου ώστε να πάμε στις συζητήσεις με ενιαία και σταθερή γραμμή για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα μας. Πρέπει να δούμε τι μας εξυπηρετεί μελλοντικά και όχι πιο θα ήταν το απόλυτα σωστό ή αυτό που δικαιούμαστε και αν καταρρεύσει η διαδικασία, να μην το χρεωθούμε εμείς» πρόσθεσε.

https://youtu.be/Nr8GqCp93dA

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τσίπρας και Μητσοτάκης και συσωμο το δημοκρατικο τοξο συναινούν στην προδοσία της Μακεδονίας

    «Την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια την έχει αποδεχτεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία. Και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης συναινούν στην εθνική προδοσία».

  2. ΚΥΡΙΕ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΚΩ ΠΗΡΕ 10% !!!

    ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

  3. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ… ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ!

    Ειδική εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία καλούνται οι σχολικές μονάδες όλης της χώρας (του τρισάθλιου μνημονιακού προτεκτοράτου Ελλαδιστάν…) να αφιερώσουν, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, δυο διδακτικές ώρες σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τη μνήμη των Εβραίων του ολοκαυτώματος, απέστειλε ο κομμουνιστής υπουργός Γαβρόγλου.Προτεινόμενο θέμα είναι «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι», το οποίο αποτελεί και το θέμα του φετινού διαγωνισμού δημιουργίας βίντεο που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.Οι εκπαιδευτικοί που θα χρεωθούν τη «δράση» καλούνται να επικοινωνήσουν με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το προτεινόμενο θέμα και σχετικές οδηγίες για την παρουσίασή του, καθώς και να αντλήσουν ιδέες και υλικό από συγκεκριμένες και… εγκεκριμένες ιστοσελίδες.Αλήθεια, πόσες διδακτικές ώρες αφιερώνονται στα σχολεία του Ελλαδιστάν για το Ολοκαύτωμα των Ποντίων και Μικρασιατών; Απολύτως καμμία, γιατί τέτοιες θύμησες είναι κατά της… ειρηνικής συνύπαρξης των λαών!

  4. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΣΘΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ

    ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΥΠΑΚΟΥΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.ΗΔΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.

  5. Mπροστά σε νέα Ιμια και ολέθρια εθνική ταπείνωση με την υπογραφή Μέρκελ;

    Η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από μεγάλες εθνικές οδύνες εξαιτίας ενός άσκεφτου, σχεδόν ανόητου λαού, ο οποίος αρέσκεται στην δημαγωγία και το ψεύδος. Τα χειρότερα έρχονται.http://kourdistoportocali.com/news-desk/erntogan-nea-imia-ke-pistotes-schediazoun-olethria-ethniki-tapinosi/

  6. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ MADE IN USA ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

    Οι ηλίθιοι των Αθηνών προσπαθούνε με κάθε τρόπο να αποφύγουν το Συλλαλητήριο της Αθήνας, χρησιμοποιώντας προς τούτου, τους Αναρχικούς και Αντιεξουσιαστές Κουκουλοφόρους των Εξαρχείων, ξένους πράκτορες του ΣΟΡΟΣ, και τα Χημικά της ΕΛ.ΑΣ.Τόσο μυαλό έχουν………..Ο ΤΣΙΠΡΑΣ-ΖΑΕΦ θα συμφωνήσουν στο Σύνθετη Ονομασία με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπως προστάζουν οι Κοσμοκράτορες.
    Ο ΤΣΙΠΡΑΣ είναι ότι συμφέρει τους Σλάβους & Αλβανούς των Σκοπίων, και τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες.
    Χαρακτηριστική είναι η συνάντηση ΜΠΟΥΤΑΡΗ-PYATT (Αμερικανού Πρέσβη).Κυκλοφορούν φήμες & ψίθυροι ότι η Σιωνιστές Κοσμοκράτορες (Ν.Τ.Π.) προορίζουν τον ΜΠΟΥΤΑΡΗ για Πρόεδρο του νέου Κράτους, της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.http://arxaiaithomi.gr/2018/01/25/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83/

  7. Συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στόχος να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο - Όχι από Γ.Καμίνη για την Πλατεία Συντάγματος

    “Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας απειλείται από την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, πρέπει να το καταλάβουμε. Μόνο η μαζική συμμετοχή του λαού μας στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου μπορεί να το αποτρέψει” λέει η κυρία Νίνα Γκατζούλη συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, κάνοντας γνωστό πως τις επόμενες μέρες θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών κ.Νίκο Κοτζιά.http://www.pronews.gr/koinonia/663632_syllalitirio-stin-athina-stohos-na-xeperasei-ena-ekatommyrio-ohi-apo-gkamini-gia-tin

  8. οι Αμερικανοί επείγονται να τα εντάξουν, το ταχύτερο δυνατόν, στο ΝΑΤΟ (για την ΕΕ δεν ενδιαφέρονται, και θα σας εξηγήσω το γιατί). Όπως γνωρίζετε, από το 2000 οι ΗΠΑ έχουν κατασκευάσει στο Ουρόσεβατς του Νοτίου Κοσσυφοπεδίου και σε απόσταση 26 χλμ από τα Σκόπια μια τεράστια Στρατιωτική Βάση, την Camp Bondsteel ή Grande Dame (Μεγάλη Κυρία) όπως την ονομάζουν. Η βάση αυτή είναι τεραστίας εκτάσεως και ένα τμήμα της ευρίσκεται και εντός του εδάφους των Σκοπίων. Διακρίνεται μάλιστα δια γυμνού οφθαλμού από την σελήνη. Εχει έκταση 3.865 στρέμματα, απέχει από την Ελλάδα 149 χλμ. και είναι εγκατεστημένοι σ’ αυτή 9000 Αμερικανοί στρατιωτικοί με βαρύ οπλισμό. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική βάση στον κόσμο, μετά την Camp Anaconda που φιλοξενεί 28000 στρατιωτικούς και πολίτες και βρίσκεται στο Ιράκ κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Εχει επίσης 60 επιθετικά ελικόπτερα APACHE και BLACKHAWK και προβλέπεται να φιλοξενήσει αεροσκάφη F16 και STEALTH που θα μεταφερθούν από την βάση του Aviano.

  9. Αποστολή του Camp Bondsteel είναι ο έλεγχος και η προστασία των δυο ενεργειακών αγωγών που θα διέλθουν μέσω του εδάφους των Σκοπίων. Ο ένας είναι ο γνωστός TAP (Trans Adriatic Pipeline) ο οποίος θα έχει μήκος 4.000 χλμ. και θα μεταφέρει αέριο από την Κασπία (Αζερμπαϊτζάν) μέσω Τουρκίας- Β. Ελλάδος-Αλβανίας-Αδριατικής, και θα ενώνεται με το ιταλικό αέριο. Ο άλλος είναι ο ΑΜΒΟ (ακρωνύμιο των λέξε- ων Albanian-«Macedonian»-Bulgarian Oil) ο οποίος θα έχει μήκος 892 χλμ και θα μεταφέρει πετρέλαιο από το λιμάνι του ΠΥΡΓΟΥ (BURGAS) της Βουλγαρίας στον ΑΥΛΩΝΑ, κινούμενος παράλληλα προς την λεγόμενη παρά-Εγνατία, έναν οδικό άξονα που θα διέρχεται και από το έδαφος των Σκοπίων. Για την προστασία του αγωγού αυτού, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την κατασκευή μιας ακόμη βάσεως, στο νότιο τμήμα της χώρας, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα. Η βάση αυτή θα συνδέεται με το CAMP BONDSTEEL και προβλέπεται να περιλαμβάνει αεροδρόμιο, ραντάρ εγκαίρου προειδοποιήσεως και χώρους και εγκαταστάσεις εκτοξεύσεων πυραύ-λων.

  10. Με τις δυο προαναφερθείσες βάσεις, οι Αμερικανοί όχι μόνο θα προστατεύουν τους αγωγούς που μεταφέρουν ενέργεια από την Μ. Ανατολή στην Ευρώπη, έχοντας την δυνατότητα να διακόψουν την ροή τους, όποτε το επιθυμούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά θα ελέγχουν την περιοχή των Βαλκανίων, της Μ. Ανατολής, και θα απαγορεύουν οποιαδήποτε επέμβαση της Ρωσίας στα Βαλκάνια. Ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην παρουσία τους στα Σκόπια, είναι και η κατασκευή υπό άκρα μυστικότητα, στην βόρεια πλευρά της πόλεως των Σκοπίων, της μεγαλύτερης πρεσβείας τους στον κόσμο, στην οποία προβλέπεται να υπηρετεί προσωπικό 310 ατόμων. Στην πρεσβεία αυτή θα εγκατασταθεί το περιφερειακό επιτελείο της CIA στα Βαλκάνια, το οποίο θα επιτηρεί και θα συλλέγει πληροφορίες για τις χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνον.

  11. Από όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεστε τον λόγο για τον οποίο οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την επιβίωση των Σκοπίων. Ατυχώς χάσαμε μεγάλη ευκαιρία να επιβάλουμε εμείς την θέληση μας στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Τώρα δεν γνωρίζω εάν υπάρχει χρόνος ώστε η αμερικανική πλευρά να πραγματοποιήσει με επιτυχία, εάν θα ήθελε, φυσικά, τους απαιτούμενους διπλωματικούς ελιγμούς προς την κυβέρνηση των Σκοπίων. Εάν υπάρχει ελπίδα να γίνει κάτι τέτοιο, αυτή θα προέλθει μόνο εάν απειλήσουμε πως θα ασκήσουμε veto στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο. Έχουμε όμως την διάθεση να το κάνουμε αυτό;

  12. Η χώρα μας ανήκει στην Δύση, είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και όπως είναι φυσικό δεν είναι εύκολο να μεταβάλει τους στρατηγικούς της προσανατολισμούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ή δεν πρέπει να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με την Ρωσία στα θέματα και στον βαθμό που μπορεί. Με την Ρωσία μπορούμε να συνεργαστούμε σε πολλούς τομείς όπως είναι το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός. Μπορούμε επίσης να υποστηρίξουμε την Ρωσία στα πλαίσια των σχέσεών της με την Ε.Ε. Έχουμε την δυνατότητα να πιέσουμε ώστε να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, και να μεσολαβήσουμε να αποκατασταθούν οι σχέσεις της με την Ε.Ε. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η αναβάθμιση των σχέσεών μας με την Ρωσία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυτή θα παρέμβει υπέρ ημών στην διαμάχη με την Τουρκία. Άλλωστε, ας μην διαφεύγει της προσοχής μας ότι κατά την παρούσα συγκυρία η Ρωσία έχει αναβαθμίσει τις σχέσεις της με την Τουρκία, προκειμένου να ελέγχει τις αντιδράσεις της στα θέματα της Συρίας και το Κουρδικό.

  13. Μαθήματα παραδίδει η Ιστορία αυτόν τον καιρό και μας προκαλεί σε ένα ιστορικό στοίχημα. Από την Μακεδονία το 1992, στα Ίμια του 1996, και πάλι στην Μακεδονία του 2018, μέσα σε δυο δεκαετίες και κάτι, οι Έλληνες βρεθήκαμε απέναντι σε ηγεσίες οι οποίες παράχωναν την Ιστορία μας, την Εθνική μας Ταυτότητα, την Αξιοπρέπεια και την Υπερηφάνεια μας, για να μας πουλήσουν τον ντετερμινισμό της Οικονομίας. Είδαμε πού οδήγησε η περιστροφή της ζωής μας, ιδιωτικής και δημόσιας, γύρω από τις θεωρίες τους. Και νάτος ο Ελληνισμός, που πετιέται εξαρχής, κι αντρειεύει και θεριεύει, και ετοιμάζει πάλι το καμάκι του Ήλιου. Οι διαμορφωτές Γνώμης που προπαγάνδιζαν τον μονόδρομο, τα μνημόνια και την υποταγή στην Νέα Τάξη που φέρνουν οι αχυράνθρωποι τύπου Σόρος, εξανίστανται για το πώς γίνεται οι Έλληνες να μην διαδηλώνουν για την κοιλιά τους που γουργουρίζει, αλλά να πλημμυρίζουν την Θεσσαλονίκη για μια λέξη: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  14. Γιατί οι Έλληνες αποδείχθηκαν, προς έκπληξη όλων, Μακεδνοί. Παρά τα όσα, και κόντρα στα όσα προπαγάνδιζαν οι υπέρμαχοι της δικτατορίας των αριθμών. Εκεί έξω εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων εμπρός στον κίνδυνο να χαθεί η Ψυχή τους, στέλνουν στον αγύριστο τους δημίους τους. Οι επαγγελματίες της διαστρέβλωσης της λογικής, έρχονται τώρα να μας πουν πως είναι… Μακεδονομάχοι, μπας και περιμαζέψουν κανένα ψηφαλάκι από τους Έλληνες που λακίζουν μετά τις αντιφατικές, ακριβώς επειδή είναι υποκριτικές, δηλώσεις των Στελεχών της ΝΔ.Κάποιοι πίστεψαν πως η Μακεδονία, όπως σαράντα χρόνια πριν η Κύπρος, βρίσκεται μακριά. Πως οι απέραντοι καλαμιώνες, οι βάλτοι και τα ερημωμένα χωριά της Μακεδονίας και της Θράκης, είναι άχρηστα αν δεν στεγάζουν καζίνο και εμπορικά κέντρα. Πού να πάνε εκπαιδευτική επίσκεψη τα Σχολεία της μεταπολιτευτικής παραπαιδείας, στο Δίον, στις Αιγές, στους βιοτόπους του Έβρου και του Στρυμόνα;

  15. Αυτό που έχουμε ανάγκη τώρα, δεν είναι γραφειοκρατίες, καρέκλες και τραπεζάκια, αλλά οι κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες διαθέτουν ακόμη ενεργά αντανακλαστικά, Εκκλησιαστικοί φορείς, προσωπικότητες, σύλλογοι φιλάθλων, πολιτιστικά σωματεία και πολιτικοί σχηματισμοί, να εργαστούμε με σύστημα προς τον κοινό σκοπό: την αποτροπή της παράδοσης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια. Εκεί θα δώσουν, όσοι έχουν τα κότσια, τις εξετάσεις τους.

  16. Οι Μακεδονες ειναι Μακεδονες, μενουν στη Μακεδονια με πρωτευουσα τα Σκοπια και δεν εχουν καμια σχεση με τους νεοΕλληνες. οποιος θελει να μαθει την αληθεια να παει σε σεμιναριο του Συριζα , η να περασει απο τη Νεολαια του Συριζα. Μιλαω γι αυτους που εκαναν πορειες υπερ των Σκοπιων και εναντιον της Ελλαδας

  17. Ξενα και ντόπια αντιδραστικά κέντρα αποφάσισαν να εξοντώνουν την πατρίδα μας ξεκινώντας απο την Μακεδονία. Μετα έρχεται η Θράκη, Μετά το Αιγαίο, Μετά έρχονται οι πλειστηριασμοί και ο αφανισμός των Ελλήνων. Δηλώνουμε ως Κρήτες πατριώτες Οτι Δεν θα τους περασει. Οι Κρήτες θα ειναι η αιχμή του δόρατος για την υπεράσπιση της πατρίδας στον αγωνα για την απελευθέρωσή της.Ο Αγώνας ειναι εθνικοαπελευθερωτικος πέρα απο κόμματα και σκοπιμότητες .Ζήτω η Μακεδονία , Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα
    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΣΤΟ 6974763247 Με εκτίμηση,
    ΛΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συντονιστική Επιτροπή Κρήτης Για Το Συλλαλητήριο Της Αθήνας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ