Συνέντευξη τύπου Ηλία Καματερού

6
372

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του βουλευτή Δωδεκανήσου, Ηλία Καματερού για αύριο Σάββατο 13/01/2018, αναβάλλεται για την Κυριακή 14/01/2018 στις 12:00 στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΜΑΡΙΤΙΝΑ.
Γραφείο Τύπου

 

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ: «λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου στην Κω αντί παραρτήματος».

 Τη λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου στην Κω και όχι παραρτήματος πρότεινε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός μιλώντας χθες στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Ν/Σ «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και άλλες διατάξεις».

Θεωρεί θετική την ίδρυση «εθνικού κτηματολογίου», τη δημιουργία παραρτημάτων στη θέση των υποθηκοφυλακείων και τη δημιουργία τέλος παραρτημάτων σε κάποια νησιά που λειτουργούσαν μόνο απρόσωπα υποθηκοφυλακεία ή υποθηκοφυλακεία που λειτουργούσαν από συμβολαιογράφους, όπως στην Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κάρπαθο. Αναφέρθηκε παρόλα αυτά σε ένα αρνητικό σημείο του νομοσχεδίου, για το οποίο ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ως αρμόδιου επί του θέματος, αυτό της κατάργησης του κτηματολογίου Κω και της μετατροπής του σε παράρτημα.

«Κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως τοπικιστής αλλά δεν έχει να κάνει με τοπικισμό αυτή μου η παρέμβαση, λάβετε υπόψην το θέμα της επικουρικότητας που είναι αρχή της ΕΕ και της νησιωτικότητας που προβλέπεται από το σύνταγμα της χώρας μας και την ΕΕ και τέλος να λάβουμε υπόψην μας την πρόσβαση των νησιωτών στα Κτηματολογικά Γραφεία. Κατεβαίνει στο επίπεδο του παραρτήματος ένα ιστορικό κτηματολόγιο το οποίο λειτουργεί άψογα ως τώρα λόγω της δουλειάς και του πάθους των υπαλλήλων. Πώς να κάνουμε παράρτημα ένα κτηματολόγιο το οποίο αυτή τη στιγμή έχει να καλύψει και τα γύρω νησιά πέρα από τα παραρτήματα που θα υπάρχουν και το πιο σημαντικό υπάρχουν πράξεις εφαρμογής εγκεκριμένες στα κτηματολόγια Ρόδου και Κω οι οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτόματα σαν κτηματολόγιο, γιατί υπάρχει το Ιταλικό Κτηματολόγιο και πρέπει να περάσει σ΄αυτό όλη η πράξη εφαρμογής. Έχουμε λοιπόν πράξη εφαρμογής με χιλιάδες ιδιοκτησίες οι οποίες δεν μπορούν να περάσουν λόγω έλλειψης προσωπικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δωδεκανήσιος βουλευτής.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του τόνισε πως δεν είναι θέμα ούτε της Τρόικα, ούτε του Μνημονίου, ούτε είναι θέμα ορθολογικής διαχείρισης και τεχνοκρατικό που λένε διάφοροι σύμβουλοι, αλλά είναι θέμα πολιτικής απόφασης, η λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου στην Κω, με παραρτήματα σε Κάλυμνο, Πάτμο, Λέρο.

Επίσης θετική απάντηση από τον υπουργό κ. Φάμελλο είχε ο βουλευτής στο αίτημά του για την ελεύθερη διαπραγμάτευση του τμήματος εκμετάλλευσης λατομείων που αφορά και στον Δήμο Νισύρου για την σύμβαση εκμετάλλευσης στο Γυαλί.

Θα γίνει η απαραίτητη τροπολογία.

Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο κύριος βουλευτής ως μηχανικός έχει συνεχείς επαφές με το κτηματολόγιο, καλές «σχέσεις» μαζί τους και θα ήθελε αυτό να συνεχιστεί. Γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να γίνει εξαίρεση μόνο για το καπρίτσιο του αλλά λέει ότι θα το στηρίξει και ότι διαφωνεί με την απόφαση. Την ίδια θέση θα έπρεπε να έχει και για το κτηματολόγιο Ρόδου αλλά δεν έχει ψήφους από εκεί οπότε το αφήνει στη τύχη του. Όσο για την έλλειψη προσωπικού φανταστείτε τι θα γίνει στα άλλα μέρη της Ελλάδας που δεν υπάρχει κτηματολόγιο.

    • Οκ λογική είναι ο δικός σου Τρόπος σκέψης
      Πολύ εύλογο το βρίσκω, αφού η ζήλεια σου και το μίσος σου έγιναν μεροκάματο….
      έτσι για να πεις μια αηδία …..
      Φτηνή πολιτική η απο την αντιπολίτευση,
      να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση θα ξανά είναι κυβέρνηση μέχρι να εμπεδωθεί από όλους ότι οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη μεταχείριση ….. Κοράκια μητσοτακουλες θα σαπισετε στην κακία σας και δεν θα ξαναγίνεται κυβέρνηση ποτέ

  2. Μπράβο Ηλία , οι πολίτες του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου θα σου είναι ευγνώμων. Πολύ σοφά σκέφτεσαι!

  3. ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΣ ΠΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΦΠΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!!!!!!!!!!ΠΟΣΟ ΠΙΑ ΓΕΛΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΒΡΕ ΚΑΜΑΤΕΡΟΙ!!!!!!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ