Για μια ακόμα φορά ο Υπουργός Οικονομικών δεν προσήλθε να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και τη μη εφαρμογή του τέλους διανυκτέρευσης, με ανεύρεση ισοδύναμων μέτρων.
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, έλαβε το λόγο για το θέμα αυτό λέγοντας ότι: «την προηγούμενη φορά και οι τρεις υπουργοί ήταν εδώ στη Βουλή και για «κώλυμα υπουργών» δεν απαντήθηκε η επίκαιρη ερώτηση η οποία αφορούσε το γεγονός ότι τότε γινόταν γενική απεργία για τον ίδιο λόγο σε τρία νησιά. Είναι η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος. Τώρα όμως δεν θα απαντηθεί η ερώτηση αυτή διότι την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η συζήτηση του Προϋπολογισμού. Οι άνθρωποι διαμαρτύρονται με γενικές απεργίες. Και αυτό που όλοι ρωτούν είναι: Τελικά θα ισχύσει ο μειωμένος ΦΠΑ; θα παραταθεί; Τι θα γίνει τελικά;»
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τον προεδρεύοντα να διαβιβάσει τα ερωτήματα στον απόντα Υπουργό και εξερχόμενος της αίθουσας δήλωσε σε δημοσιογράφους:
«Όπως έγινε αντιληπτό, η Κυβέρνηση για πολλοστή φορά, δεν απήντησε στα ερωτήματά μας για το τι θα γίνει με τον ΦΠΑ των νησιών ιδιαίτερα μάλιστα των νησιών εκείνων που με γενική απεργία εκδήλωσαν την αντίθεσή τους. Η σημερινή απουσία του Υπουργού από τη Βουλή σημαίνει ότι η ερώτηση δεν θα απαντηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Προφανώς είναι δύσκολο η Κυβέρνηση να ζητήσει ρύθμιση του θέματος του ΦΠΑ από την Τρόικα αφού η ίδια εισηγήθηκε την αλλαγή του καθεστώτος και όχι η Τρόικα.
Ισχυρίζεται δε, ότι θα προσπαθήσει να εκμαιεύσει μια παράταση, πέραν του Δεκεμβρίου του 2017 που τελειώνει η προθεσμία. Όμως αυτό δεν αποτελεί λύση. Αποτελεί προφανώς έναν εμπαιγμό για τους νησιώτες διότι το πιθανότερο είναι ότι το 2018 είναι έτος εθνικών εκλογών για αυτό και προσπαθεί να επιτύχει την παράταση αυτή παρακαλώντας την Τρόικα. Για αυτόν το λόγο και δεν προσέρχονται οι Υπουργοί να απαντήσουν ευθέως στην ερώτηση που επανειλημμένως τους υποβάλλω.
Αυτά ας τα δουν όλοι οι συμπατριώτες μας και να θυμηθούν την αντίσταση των κυβερνήσεων του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου, οι οποίες με την υποστήριξη του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν εφάρμοσαν την αύξηση του ΦΠΑ των νησιών – παρά την απαίτηση της Τρόικας- αντιλαμβανόμενες την εθνική σημασία του θέματος.»