ΟΒ ΚΩ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 43ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ (ΦΩΤΟ)

9
643

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΒ ΚΩ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 43ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν, το Σάββατο 26 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις του 43ου φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στο νησί της Κω. Πλήθος κόσμου κατέφθασε στο πάρκο «Ξενία» , το οποίο είχε στολιστεί για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση. Στο χώρο του φεστιβάλ υπήρχε μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στα επιτεύγματα του σοσιαλισμού αλλά και έκθεση βιβλίου, με εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ άνοιξε το μαθητικό συγκρότημα του νησιού με τους Βασίλη Κεφαλιανό, Μαριάννα Καμπανή, Θανάση Καραθωμά. Ακολούθησε συναυλία από νεανικό συγκρότημα του νησιού με τους Χάρη Καματερό, Ευρίκλεια Κατσάβαρου και Ευριπίδη Δέμο. Ξεχωριστή στιγμή υπήρξε και όταν ένας νέος εργαζόμενος του νησιού ανέβηκε στην σκηνή για να πει δύο τραγούδια που είχε ετοιμάσει προς τιμήν του φεστιβάλ.

Στην συνέχεια ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την Μαρία Γκιτάκου, στέλεχος της ΚΝΕ, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού. Αναδείχθηκε η μεγάλη προσφορά της Σοσιαλιστικής κοινωνίας, τα επιτεύγματα που γνώρισε η ανθρωπότητα στην κοινωνία που έβαζε μπροστά την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη, κάθε νέος και νέα, που νιώθει το άδικο, να μπει στην πάλη , στο πλάι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Κάλεσε τον λαό και την νεολαία να είναι σε επαγρύπνηση, αφού ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες ο αντικομουνισμός εντείνεται, με αφορμή την εσθονική προεδρία της ΕΕ και τις φιέστες εξίσωσης ναζισμού – κομμουνισμού, κάτι που σηματοδοτεί ένταση της αντιλαϊκή επίθεσης.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με αφιέρωμα στο τραγούδι για τον πόλεμο και την προσφυγιά από την Πόπη Ξυλουρά και Χριστίνα Καλλοτίνη ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με πολύ χορό και τραγούδι από τον Βασίλη Κοκκαλάκη και την ορχήστρα του σε ένα νησιώτικο – κρητικό γλέντι.

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα και στον χώρο που είχε στηθεί για τους μικρούς επισκέπτες , όπου εκτός από άλλες δραστηριότητες πραγματοποιήθηκε αφήγηση και δραματοποίηση του παραμυθιού της Σύγχρονης Εποχής «Ο Τριμάτης» .

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι απώλειες της Ελλάδος από τον συμμοριτοπόλεμο ήσαν οι ακόλουθες: Εκτελεσθέντες πολίτες από τους κομμουνιστοσυμμορίτες 4.123, εκτελεσθέντες Ιερείς 165, φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες του στρατού 12.777, τραυματίες αξιωματικοί και άνδρες του στρατού 37.732, φονευθέντες αξιωματικοί και άνδρες της χωροφυλακής 1.579, τραυματισθέντες αξιωματικοί και άνδρες της χωροφυλακής 2.329. Στις εθνικές απώλειες, να προσθέσουμε και 28.000 Ελληνόπουλα, που απήχθησαν από τις αγκαλιές των μανάδων τους και οδηγήθηκαν στο παραπέτασμα, για να γίνουν οι νέοι γενίτσαροι και να πολεμήσουν κατά της Πατρίδος στον επόμενο γύρο. Υπάρχει κι ένας στατιστικός πίνακας με τις υλικές καταστροφές, αλλά δεν έχει νόημα να τον παραθέσουμε, μιας και είναι γνωστό ότι η Ελλάς κατεστράφη ολοκληρωτικά από άκρου εις άκρον και πήγε 100 χρόνια πίσω!https://ethnikismos.net/2017/08/29/%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B5/

  2. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ – – ΑΙΜΑ – -ΚΚΕ — ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ — ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΣΦΑΓΙΑΣΤΕΣ ΘΑ ΖΟΥΝΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ………..

  3. ο Μίκης, μόνο ως πολίτης β΄ κατηγορίας δεν αντιμετωπίστηκε, ακόμα και στα χρόνια μετά τον συμμοριτοπόλεμο, που ήταν «σφιχτά» τα πράγματα – γιατί ήταν νωπό το αίμα.
    Έτσι, το 1953, ενώ εδιώκοντο (και δικαίως!) τα συντρόφια του, ο Μίκης πήρε υποτροφία από το κράτος, για σπουδές εις Παρισίους. Και μόλις επέστρεψε, κινητοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί του τότε κατεστημένου του τύπου για να αναδείξουν το «γελαστό παιδί».Γνωρίζετε πολλούς «πολίτες β΄ κατηγορίας» να παίρνουν κρατικές υποτροφίες για το Παρίσι από το «σκληρό μετεμφυλιακό κράτος» και μετά να «πέφτουν απάνω τους» λυτοί και δεμένοι για να τους αναδείξουν;Άστα τα παραμύθια, λοιπόν, σταλινικέ Μίκη και δεν πείθεις κανέναν. Μια ζωή ευνοούμενος της εκάστοτε εξουσίας –εγχώριας και υπερατλαντικής- ήσουν!

  4. Ελένη Γιαννακοπούλου διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία κατηγορείται από υπαλλήλους της υπηρεσίας στην οποία προΐσταται ότι με το μοναδικό «δημοκρατικό» και «φιλελεύθερο» ύφος και ήθος που χαρακτηρίζει τα πλείστα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τους υποχρέωσε να βγάλουν θρησκευτικές εικόνες από τα γραφεία τους, αλλά και τα σταυρουδάκια από τον λαιμό τους, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση. https://ethnikismos.net/2017/08/29/%CE%BF-%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BF%CF%80%CF%80%CE%B5%CF%80/

  5. Μου αρέσει ιδιαίτερα η φωτογραφία με τα παιδιά που κρατούν το πανο απεργία. Στο ΚΚΕ δεν έχουν μάθει να δουλεύουν αλλά να απεργούν. Καλά λένε ότι υπάρχουν 2 ειδών άνθρωποι αυτοί που δουλεύουν και οι κομουνιστές

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ