Γερολίμνη Άνδρου: Ένας τόπος βγαλμένος από παραμύθι

0
608

Γερολίμνη Άνδρου, Δημιουργός βίντεο, Point Of View GR

Γερολίμνη

Ένας τόπος βγαλμένος από παραμύθι

Η Γερολίμνη στην Άνδρο είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού και αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά θαύματα στις Κυκλάδες. Ο συνδυασμός της νησιώτικης ομορφιάς με το πράσινο και τα τρεχούμενα νερά, συνθέτουν μια εικόνα που δύσκολα θα αντικρίσετε σε άλλο νησί των Κυκλάδων. Η Γερολίμνη στην Άνδρο αξίζει σίγουρα την επίσκεψή σας την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το αρχοντικό νησί των Κυκλάδων.

Η Γερολίμνη στην Άνδρο βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, πολύ κοντά στο χωριό Βουρκωτή. Ανάμεσα στα βουνά, καλά κρυμμένη από τον έξω κόσμο βρίσκεται μια πανέμορφη λίμνη, περικυκλωμένη από πράσινο. Ανάμεσα στους βράχους, σε δύο εντυπωσιακές πλάκες, ένας εντυπωσιακός καταρράκτης ρίχνει τα νερά του, δημιουργώντας ένα υπέροχο θέαμα. Τα νερά έρχονται από τον ποταμό Άχλα που διασχίζει το νησί, από το όρος Πέταλο έως την παραλία με το ίδιο όνομα και την αξέχαστη ομορφιά.

Γερολίμνη στην Άνδρο – Ένα παραμυθένιο μέρος

Το καταπράσινο τοπίο, τα τρεχούμενα νερά, τα χρώματα από τα άγρια λουλούδια, δημιουργούν μια εικόνα που δύσκολα έχετε συναντήσει ξανά. συνθέτουν ένα δημιούργημα της φύσης απαράμιλλης ομορφιάς. Η λίμνη που γεμίζει από τον καταρράκτη έχει πάντα νερό. Ωστόσο είναι πολύ κρύο και μόνο οι αρκετά γενναίοι μπορούν να βουτήξουν. Στο σημείο υπάρχει και ένα ξύλο που κρέμεται με ένα σχοινί και όποιος θέλει μπορεί να κρεμαστεί πριν βουτήξει στα νερά της λίμνης.

Ωστόσο, η Γερολίμνη στην Άνδρο, κρύβει αρκετούς κινδύνους. Εκτός του ότι η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη και ταυτόχρονα τα νερά πολύ κρύα, το μονοπάτι είναι αρκετά δύσβατο. Οι μεγάλες πέτρες που πρέπει να διασχίσετε, γλιστράνε αρκετά, οπότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Επιπλέον πρόκειται για μια τοποθεσία αρκετά απομονωμένη από τα κεντρικά σημεία της Άνδρου, οπότε πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα. Μια επίσκεψη και ένα οδοιπορικό στην Γερολίμνη, αποτελούν σίγουρα αξέχαστη εμπειρία. Δεν ενδείκνυται όμως σε άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, παρόλο που η πρόσβαση θέλει κόπο, αυτό που θα αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω.

Πως θα πάω;

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η πρόσβαση στη Γερολίμνη στην Άνδρο δεν είναι εύκολη και σίγουρα χρειάζεται υπομονή και πολύ μεγάλη προσοχή. Για μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε την Γερολίμνη είναι μαζί με ειδικούς από κάποιο γραφείο εκδρομών. Υπάρχουν γραφεία εκδρομών στην Άνδρο που θα σας οδηγήσουν στο σημείο με ασφάλεια, δίνοντας σας και τις απαραίτητες πληροφορίες για όλα όσα θα δείτε. Ίσως η ιδανικότερη επιλογή είναι το Explore Andros. Προσφέρει ολοήμερες εκδρομές στα ωραιότερα σημεία της Άνδρου, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Τέλος, στο Explore Andros, η ασφάλεια και η άνεση των συμμετεχόντων έρχεται πάντα πρώτη.

Από την άλλη, αν αποφασίσετε η επίσκεψή σας στην Γερολίμνη στην Άνδρο να έχει την μορφή μιας περιπέτειας και να πάτε μόνοι σας θα πρέπει αφήσετε το αυτοκίνητο σας στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Από εκείνο το σημείο θα ακολουθήσετε το μονοπάτι 6 προς Βουρκωτή. Φτάνοντας στο πανέμορφο γεφύρι του Άχλα θα μπορέσετε να κάνετε ένα υπέροχο διάλειμμα, απολαμβάνοντας την θέα. Από εκείνο το σημείο θα αφήσετε το μονοπάτι και θα αρχίσετε να περπατάτε παράλληλα με το ποτάμι προς τα πάνω. Η απόσταση από το γεφύρι είναι το πολύ 30 λεπτά. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να φοράτε σίγουρα κλειστά παπούτσια καθώς θα χρειαστεί να σκαρφαλώσετε βράχους οι οποίοι γλιστρούν αρκετά.

Η Γερολίμνη στην Άνδρο αποτελεί σίγουρα ένα από τα ωραιότερα σημεία του αρχοντικού νησιού και θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ