Μόλις χθες (2/12/2021) ο βρετανικός οργανισμός για τη δημόσια υγεία (κάτι αντίστοιχο του ΕΟΔΥ) δημοσίευσε (
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1036047/Vaccine_surveillance_report_-_week_47.pdf) τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας covid στο Ηνωμένο Βασίλειο για την περίοδο από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου 2021 (από την 44η μέχρι την 47η εβδομάδα του έτους). Σημειωτέον, ότι τα δεδομένα είναι επικαιροποιημένα σε σχέση με αυτά που δημοσίευσε προχθές ο γιατρός κ. Αρβανίτης κατά μια εβδομάδα (υπάρχει και μια μικρή διαφορά ως προς τους υπολογισμούς, που καταλήγουν όμως σε ταυτόσημα συμπεράσματα – Οι δύο μελέτες λειτουργούν συμπληρωματικά).
Στον επισυναπτόμενο πίνακα (επάνω) αποτυπώνονται με ακρίβεια όλα τα κρίσιμα δεδομένα, που είναι αναγκαία για να εξαχθούν συμπεράσματα τόσο όσον αφορά στην εξέλιξη του φαινομένου, όσο και ως προς την επίπτωση (θετική, ή αρνητική) σε αυτό των εμβολιασμών κατά ηλικιακή ομάδα για τον ενήλικα πληθυσμό (άνω των 18 ετών), ανάλογα και με την αντίστοιχη εμβολιαστική κάλυψη.
Για λόγους ευκολίας οι συγκρίσεις γίνονται για τους ενήλικες, αφού από τα δημοσιοποιημένα στοιχεία προκύπτει ότι ο εμβολιασμός στις ηλικίες κάτω των 18 ετών είναι πολύ μικρός (μερικές εκατοντάδες χιλιάδες σε σχέση με τα 11 περίπου εκατομμύρια του συγκεκριμένου πληθυσμού στο Ην. Βασίλειο), ενώ οι θάνατοι σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία είναι αμελητέοι, μολονότι οι μολύνσεις είναι πάρα πολλές, λόγω και του μεγάλου πληθυσμού της κατηγορίας, έτσι η μη συμπερίληψη και αυτής της ηλικιακής ομάδας αφαιρεί «θόρυβο» και καθιστά την ανάλυση πιο αξιόπιστη.
Επίσης, υπολογίζονται μόνον οι κατηγορίες πλήρως εμβολιασμένων (14 τουλάχιστον ημέρες μετά τη 2η δόση) και ανεμβολίαστων, ενώ τα στοιχεία του βρετανικού οργανισμού περιλαμβάνουν αντίστοιχα και τους εμβολιασμένους με την πρώτη δόση, καθώς και εκείνους που δεν συμπλήρωσαν 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση πριν μολυνθούν, διότι η σύγκριση μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών είναι που ενδιαφέρει για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.
Στο άνω αριστερό μέρος του πίνακα αναπτύσσονται οι πληθυσμοί ανά κατηγορία και ηλικιακή ομάδα (πάντα άνω των 18 ετών) σε απόλυτους αριθμούς και ποσοστά, καθώς και τα σύνολά τους.
Στο άνω δεξιό τμήμα παρουσιάζονται τα περιστατικά μολύνσεων (κρούσματα) της περιόδου, πάντα ανά ηλικιακή ομάδα και κατηγορία (εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι) σε απόλυτους αριθμούς και αντίστοιχα ποσοστά, καθώς και τα σύνολά τους.
Με την ίδια λογική στο κάτω αριστερό τμήμα παρουσιάζονται οι σοβαρές νοσήσεις που χρειάστηκαν εντατική θεραπεία και στο δεξιό τμήμα, τέλος, οι θάνατοι ανά κατηγορία εμβολιασμένων και μη και ηλικιακή ομάδα.
Συμπεράσματα:
1. Αυτό που επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά είναι, ότι οι εμβολιασμένοι άνω των 30 ετών μολύνονται περίπου μιάμιση φορά παραπάνω από τους μη εμβολιασμένους (1,146% εμβ. έναντι μόλις 0,866% ανεμβ.). Συνολικά το 79,54% του συνολικού πληθυσμού «παράγει» σχεδόν το 84% των μολύνσεων, ενώ το 20,46% των ανεμβολίαστων «παράγει» μόλις το 16,28%, παράγοντας έναν αρνητικό συντελεστή μείωσης κινδύνου μέσω του εμβολιασμού, με συνέπεια οι εμβολιασμένοι να κινδυνεύουν περισσότερο από τη μόλυνση.
2. Στη συνέχεια φαίνεται ότι όντως οι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν από βαριά νόσο και ανάγκη εντατικής νοσηλείας κατά περίπου 2,5 φορές (ARR = 1,44%).
3. Ωστόσο, όπως φαίνεται στο δεξί κάτω μέρος του πίνακα, οι εμβολιασμένοι που θα έχουν την ατυχία να νοσήσουν πιο σοβαρά πεθαίνουν σε διπλάσιο ποσοστό από τους ανεμβολίαστους. Συγκεκριμένα, σε ένα πληθυσμό 3.997 εμβολιασμένων νοσούντων σοβαρά αντιστοιχούν 3.366 θάνατοι, ήτοι ποσοστό 84,21%, ενώ σε 2.004 βαρέως νοσούντες ανεμβολίαστους αντιστοιχούν 787 θάνατοι, ήτοι ποσοστό 39,27%.
4. Στο δεξί κάτω μέρος του πίνακα διαπιστώνουμε ότι τελικά όντως υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα των εμβολιασμένων σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, που διαμορφώνει έναν συντελεστή απόλυτης μείωσης κινδύνου (ARR= 0,156%) και αντίστοιχα έναν σχετικό δείκτη (RRR= 16,86%), δηλαδή μέση αποτελεσματικότητα το πολύ 17%, που απέχει παρασάγγας από τις ανακοινώσεις των εταιρειών και των απανταχού πολιτικών υπευθύνων και «ειδικών».
Οι οποίοι μας λένε κατάμουτρα ψέματα και απαιτούν από πάνω να τους εμπιστευόμαστε πλήρως.
Πρόκειται κυριολεκτικά περί λωποδυσίας!
Αυτό φαίνεται και από τον προκύπτοντα αριθμό ανθρώπων που πρέπει να εμβολιαστούν προκειμένου να σωθεί ένας. Απαιτείται μεσοσταθμικά να εμβολιαστούν -κρατηθείτε- 641 άτομα για να σωθεί ένας!
Όπως επίσης από τη γενική θνησιμότητα τόσο σε σχέση με την κατηγορία τους, όσο και στο σύνολο του πληθυσμού κάθε επί μέρους κατηγορία (εμβολιασμένοι 88 – ανεμβολίαστοι 80 ανά εκατομμύριο), όπου στο σύνολο έχουμε μόλις 16,4 θανάτους ανεμβολίαστων ανά εκατομμύριο πληθυσμού έναντι 70 θανάτους εμβολιασμένων ανά εκατομμύριο πληθυσμού!
Βέβαια πέραν των μέσων σταθμίσεων, εξετάζοντας κατά ηλικιακή ομάδα διαπιστώνουμε αρκετά μεγάλες διαφοροποιήσεις από τις μέσες τιμές, που έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι οι εμβολιασμοί είναι χρήσιμοι μόνον όταν γίνονται στοχευμένα και σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες που παρουσιάζουν ευαλωτότητες απέναντι στον ιό.
Ενώ κραυγαλέα αποτυγχάνουν όταν λαμβάνουν μαζικότητα και καθολικότητα, επιβεβαιώνοντας τους επιστήμονες που εξ αρχής στάθηκαν ενάντια στους μαζικούς εμβολιασμούς και πρότειναν τους απολύτως στοχευμένους στα άτομα που εξ αντικειμένου κινδύνευαν περισσότερο από τον ιό.
Σπατάλη πόρων, καταπόνηση δυνάμεων, κοινωνική απορρύθμιση έως διάλυση, κυνήγι μαγισσών, και εν τέλει πολλοί θάνατοι και καταστροφή, είναι το αποτέλεσμα όλης αυτής της υστερίας, της εργαλειοποίησης για ύποπτους σκοπούς του φαινομένου -και της μη λήψης ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας με πραγματικά μέτρα δημόσιας υγείας και υπάρχουσες αποτελεσματικές θεραπείες..
Αθήνα 3/12/2021
Καλέ ποιο είναι αυτό το παρτσακλο ο ΟΗΕ:;αυτός καλέ που μας διατάζει να μην κάνουμε παιδιά. Και τότε για ποιον θα κρατάμε καθαρό τον πλανήτη; ;Μόνο για τα ζώα ;;σαν αυτούς που αποφασίζουν ότι κουλό και παλαβό σκεφτούν;;
πρέπει να μειωθούν οι γεννήσεις. το πρόβλημα δεν είναι στις δυτικές χώρες αλλά στην Ασία και Αφρική.
αν συνεχίσουν τους τωρινούς ρυθμούς θα καταστραφουμε σε περίπου 400 με 600 χρονια.
ένα παιδί ανά γυναίκα υποχρεωτικά παντού. μόνο έτσι θα σωθεί ο πλανήτης
Δηλ ανώνυμε σχολιαστή μόνο γεννιούνται δεν πεθαίνουν οι άνθρωποι από χίλιες δυο αφορμές ;; όλο ιδέες είστε όλοι σας.
Τα λέει ο ΟΗΕ. Στην επόμενη συνάντηση μεταξύ Πρωθυπουργού και Ιεράς Συνόδου ας συζητήσουν για αυτό το σοβαρό θέμα ή ακόμη και promotion της αντισύλληψης. Δεν είναι κακό. Τα έχουμε δει όλα αυτό θα βλάψει;