ΚΩΙΑ- Γεωδίφης: Το Ημερολόγιο Ενός Προαναγγελθέντος Σεισμού (Πότε θα σταματήσουν οι σεισμοί;)

3
2970

«Το πεπρωμένο κάθε τόπου μικρού ή μεγάλου είναι η γεωλογία του. Οι ομορφιές του φυσικού τοπίου, οι μεταλλικές πηγές, οι παραλίες, τα γεωθερμικά πεδία, ο πλούσιος ορυκτός πλούτος, τα ηφαίστεια έχουν να κάνουν με έναν ανήσυχο και ενεργό τόπο. Τα ελάχιστα χιλιοστά με τα οποία γλιστρούν κάθε χρόνο τα ρήγματα που περιβάλλουν το νησί μετριούνται σε εκατοστά ή μέτρα, μετά από ένα βίαιο γεγονός. Τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με συμβάντα όπως το τελευταίο, λίγες ημέρες πριν μπει ο κτίστης Αύγουστος».
Τα εφιαλτικά λιγοστά δευτερόλεπτα της 21ης Ιουλίου 2017 θα μείνουν χαραγμένα στις μνήμες όσων τα έζησαν. Όμως οι μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονται. Πόσο θα διαρκέσει το φαινόμενο. Θα δούμε μεγαλύτερο σεισμό; Γιατί γίνονται σεισμοί στο νησί; Τι έγινε στην οδό Ναυκλήρου το μοιραίο βράδυ; Έγιναν καταστροφές στον βυθό της θάλασσας; Θα επανέλθει η ζωή στη θάλασσα; Με την ατμόσφαιρα τι γίνεται; Ο καύσωνας έπαιξε ρόλο στον σεισμό; Ο κατακλυσμός και το μεγάλο άγαλμα του 1933. Η περιπέτεια του φίκου στο λιμάνι. Τι κάνω κατά την διάρκεια ενός σεισμού; Πως μπορώ να προστατευθώ από τα απρόβλεπτα τσουνάμι;
Η ιστορία της Κω είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με καταστροφικούς σεισμούς. Κάθε σημείο του νησιού φέρει έντονα τα σημάδια των συνεπειών του Εγκέλαδου.
Το  ημερολόγιο  διαπραγματεύεται  ένα  προσωπικό  ταξίδι  το  οποίο  εξερευνά  τις  δυνάμεις  που  διαμορφώνουν  έναν  ενεργό  και ανήσυχο τόπο πάνω από αιώνες και πώς η γεωλογική δραστηριότητα επηρεάζει  την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας του.
Μπορείτε το e-book[pdf] να το διαβάσετε, να το εκτυπώσετε ή ακόμη να το κατεβάσετε  σε υπολογιστή, tablet, κινητό εδώ   ή από
https://drive.google.com/file/d/0BxTgdOlHGoJcdWVEcVZZRndOLTg/view?usp=sharing

Γεωδίφης, 9/10/2017

Πηγή: geodifhs.com

Πηγή: geodifhs.com

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θερμά συγχαρητήρια σε έναν λαμπρό Κώο επιστήμονα τον Νίκο ΙΕΡΟΜΝΗΜΩΝΑ για την άψογη τεκμηριωμένη εργασία του.

    Έψαχνα να βρω πολύ καιρό ποιος είναι ο Γεωδίφης και επιτέλους ο πατριώτης γείτονας μας, ο σεμνός άριστος επιστήμονας Νίκος Ιερομνήμων, με έκανε να αισθανθώ υπερήφανος αναλογιζόμενος και τις ανούσιες παρουσιάσεις βιβλίων περαστικών στα Ιπποκράτεια…

  2. !!!!!!
    «Επιστήμη είναι η ανάδειξη και μελέτη των προβλημάτων της φύσης οχι των προβλημάτων μας» Καρτέσιος αν τον γνωρίζουν

  3. Πραγματικός γίγας, που περιγράφει και επεξηγεί επιστημονικότατα τον βρυχόμενο άγρια Πολυβώτη-Σεισμό της περιοχής μας σε όλες τις χρονικές περιόδους της εμφάνισης του, είναι ο γεωδίφης της Κω Νίκος Ιερομνήμων. Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε για τις αναλυτικότατες ενημερώσεις του.Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα μίμησης και για άλλους συναδέλφους του γεωλόγους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ