ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με θερμά χειροκροτήματα & εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας οι ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2017 στην Κω

1
2056

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με μεγάλη επιτυχία -όπως φάνηκε από την πρόσκληση πολλών αξιόλογων συγγραφέων, τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, τις εντυπωσιακές παρουσιάσεις και τα θεατρικά των παιδιών, την προσέλευση και τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού- πραγματοποιήθηκαν για 5η συνεχή χρονιά οι ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ στην Κω.

Οι διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού με παρουσιάστρια την εκπαιδευτικό Ελένη Διακοπαναγιώτη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν απόψε Σάββατο  σε μια εκδήλωση αφιερωμένοι στους προσκεκλημένους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, Θεατρικές παραστάσεις, τραγούδια, βίντεο, παρουσιάσεις σε power point κλπ δρώμενα.

Οι συγγραφείς παιδικών βιβλίων που παρεύθηκαν ήταν οι:

Μάνος Κοντολέων (εκδόσεις Πατάκη),

Κατερίνα Μαρκαδάκη (εκδόσεις Μίνωας),

Λίνα Μουσιώνη (εκδόσεις Ελληνοεκδοτική),

Ιωάννα Μπαμπέτα (εκδόσεις Μεταίχμιο),

Γιώργος Παναγιωτάκης (εκδόσεις Κέδρος),

Μαρία Ρουσάκη (εκδόσεις Παπαδόπουλος),

Γιώτα Φώτου (εκδόσεις Ψυχογιός)

και η εικονογράφος Κατερίνα Βερούτσου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και Υπεύθυνος του Οικονομικού τομέα Α. Κρητικός, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή και ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Μ. Ζερβός, η Σχ. Σύμβουλος  Μ. Κουρούπη και πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς.

Τις ημέρες Παιδικού Βιβλίου στην Κω συνδιοργάνωσαν με επιτυχία οι:

Η σχολική σύμβουλος της 6ης περιφέρειας Π.Ε. νομού Δωδεκανήσου κα Μαρία Κουρούπη, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Βρεφονηπιακών Σταθμών Κω (ΔΟΠΑΒΣ), η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κω, το Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Κω καθώς και το 1ο Δ.Σ Κω, το 2ο Δ.Σ. Κω, το 3ο Δ.Σ. Κω, το 5ο Δ.Σ. Κω, το 7ο Δ.Σ. Κω, το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου, το Δημοτικό Σχολείο Πυλίου, το Δημοτικό Σχολείο Αντιμάχειας, το Δημοτικό Σχολείο Καρδάμαινας, το Δημοτικό Σχολείο Νισύρου, το 1ο νηπιαγωγείο Κεφάλου, το 2ο νηπιαγωγείο Κεφάλου, το 1ο νηπιαγωγείο Πυλίου και το 2ο νηπιαγωγείο Πυλίου, το 1ο νηπιαγωγείο Αντιμάχειας, το 1ο νηπιαγωγείο Ζηπαρίου, το 1ο νηπιαγωγείο Καρδάμαινας, το 2ο νηπιαγωγείο Καρδάμαινας και το 1ο Γυμνάσιο Κω.

Έλαβαν μέρος 100 εκπαιδευτικοί, 19 σχολεία και περισσότεροι από 1.700 μαθητές. Οι αγαπημένοι συγγραφείς των παιδιών επισκέφτηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή σχολεία του νησιού μας. Η εικονογράφος Κατερίνα Βερούτσου συνάντησε μαθητές 7 σχολείων στην Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η σχολική σύμβουλος, κ. Μαρία Κουρούπη, μίλησε για τις Ημέρες Παιδικού Βιβλίου.

Το Ξεκίνημα έγινε με το Δημοτικό Σχολείο Νισύρου

  • Πρόλογος και αναφορά σε βιβλία του Μάνου Κοντολέων, από την Άννα Μαρία Θεοδώρου, μαθήτρια της Στ’ τάξης Δημοτικού Σχολείου Νισύρου
  • Δράσεις Φιλαναγνωσίας μέσα από το Κρυφό ΑΠΣ, Σπυρόπουλος Τρύφων
  • Διαδραστικές δραστηριότητες εμψύχωσης της φιλαναγνωσίας, βασισμένες στην παιδική αγγλική λογοτεχνία Πολύζου Ελένη
  • Παραμυθοσκαλίσματα: πρόγραμμα φιλαναγνωσίας στο Δημοτικό Σχολείο Νισύρου, Καφετζηδάκη Δήμητρα, Κούτουλα Όλγα

Προβλήθηκαν δυο βίντεο αφιερωμένα στους συγγραφείς.

Ακολούθησε Βίντεο –αφιέρωμα στην εικονογράφο Κατερίνα Βερούτσου.

Οι μαθητές των Λεσχών Ανάγνωσης του 1ου Γυμνασίου Κω δημιούργησαν βίντεο για τον Γιώργο Παναγιωτάκη.

Ο εκπαιδευτικός Ιωακείμ Ματθαιόπουλος παρουσίασε τη δουλειά του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Πυλίου.

Οι μαθητές της Στ’ τάξης του 5ου Δ.Σ. Κω δημιούργησαν βίντεο εμπνευσμένο από το βιβλίο του Μάνου Κοντολέων «Πέτρινα Καθίσματα».

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Γιάννης Διακομανώλης

Η εκδήλωση έκλεισε με το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου (Στ’ τάξη):

«Με 6 κλικ», Θεατρική διασκευή του βιβλίου της Γιώτας Φώτου

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Φραντζέσκα Ρέβελα, Έρι Καλέζη, Μαρία Παπαγιάννη , Έφη Ξανθοπούλου

Στην συνέχεια οι συγγραφείς υπέγραψαν τα βιβλία τους και συνομίλησαν με τους μικρούς αναγνώστες τους.

(Οι φώτο από την χτεσινή 1η μέρα Παιδικού βιβλίου και τις επισκέψεις των συγγραφέων στα σχολεία μας είναι από το Kosvoice.gr και το ΒΙΝΤΕΟ από την 1η μέρα & τους συγγραφείς από  τη δημοτική τηλεόραση και το dhras.gr)

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωραία Μπίζνα! Κάθε χρόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι. Και κάθε χρόνο οι ίδιες ιστορίες: διαφορετικότητα, απομόνωση, προσφυγικό, κλπ. Τόσο μίσος πιά με την Ελλάδα είναι να απορείς. Τόσο κόμπλεξ! Να μας λείπει … Ευχαριστούμε το Δήμο που στηρίζει το κάθε πικραμένο και όλους αυτούς που μπαίνουν στα σχολεία αναγκάζοντας τα παιδιά να αγοράσουν και για τα μάτια του κόσμου ούτε τα βιβλία τους δεν αφήνουν ως δωρεά στις σχολικές τους βιβλιοθήκες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ