Οι μαθητές της Καρδάμαινας εξοικειώθηκαν με τον κόσμο της ρομποτικής, μετά την επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψή τους στον όμιλο Cleopatra Collection

0
55

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καρδάμαινας εξοικειώθηκαν με τον κόσμο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, μετά την επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψή τους στα ξενοδοχεία του ομίλου Cleopatra Collection, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024. Η επίσκεψη, η οποία οργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καρδάμαινας, έδωσε στα παιδιά τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές βρέθηκαν σε ένα περιβάλλον γεμάτο πρωτοποριακές λύσεις, αλληλεπιδρώντας με την ψηφιακή ρεσεψιονίστ Cleo και το ρομπότ σερβιτόρο Bella. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες, τα παιδιά μπόρεσαν να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική αλλάζουν τον κόσμο των υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα έμαθαν πώς κατασκευάζονται ρομποτικά χέρια και λειτουργεί η τεχνολογία 3D εκτύπωσης.

Η Cleo όχι μόνο απάντησε στις ερωτήσεις τους στη γλώσσα της επιλογής τους, αλλά δημιούργησε και εξατομικευμένες ιστορίες, συμπεριλαμβάνοντας τα ονόματά τους, ενισχύοντας έτσι τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και προσφέροντας μια εμπειρία μάθησης που συνδύασε την τεχνολογία με τη διασκέδαση.

Ο στόχος της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση της γνώσης των μαθητών γύρω από τις νέες τεχνολογίες, δίνοντάς τους τα εργαλεία για να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, μέσα από πρακτική εφαρμογή και αλληλεπίδραση με σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις.

Η επιτυχημένη διοργάνωση αυτής της πρώτης επίσκεψης δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την πολύτιμη συνεργασία του ομίλου Cleopatra Collection, που στήριξε με θέρμη αυτή την πρωτοβουλία και πρόσφερε στα παιδιά μια αξέχαστη εμπειρία.

 

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει τις ευχαριστίες του για την άψογη φιλοξενία, ενώ ήδη σχεδιάζει νέες δράσεις που θα ενισχύσουν την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών, προετοιμάζοντάς τους για το μέλλον με βάση την τεχνολογία και την καινοτομία.

«Οφείλουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση και την εξοικείωση των παιδιών με τις τεχνολογίες του μέλλοντος», ανέφερε εκπρόσωπος του Συλλόγου, τονίζοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες όχι μόνο ενδυναμώνουν τις γνώσεις των παιδιών, αλλά τα εμπνέουν να οραματιστούν έναν κόσμο γεμάτο δυνατότητες.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Καρδάμαινας, προετοιμάζει ήδη τις επόμενες δράσεις που θα συνεχίσουν να εμπλουτίζουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες των μαθητών, φέρνοντάς τους πιο κοντά στις τεχνολογίες του αύριο.

«Η δημοσίευση των φωτογραφιών γίνεται με έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων.»

Ευχαριστίες για την Υποστήριξη στο Έργο του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καρδάμαινας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσοι έχουν συμβάλει το τελευταίο διάστημα στο έργο μας, προσφέροντας απλόχερα τη βοήθειά τους και υποστηρίζοντας τις δράσεις μας. Χάρη στη στήριξή τους, καταφέραμε να υλοποιήσουμε σημαντικές πρωτοβουλίες που ενισχύουν την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών μας.

  • Αριστείδης Μαραγκός: Για τη δωρεάν μεταφορά των παιδιών στην Κω με τα λεωφορεία του, διευκολύνοντας την οργάνωση των εκδρομών μας.
  • Νεκτάριος Πης και Αλκέτ: Για τη βοήθειά τους στη φροντίδα των χώρων του σχολείου, με το κόψιμο των χόρτων και τη γενική συντήρηση.
  • Μάριος Θεοχάρης: Για τη βοήθειά του σε διάφορες ανάγκες και τη διαρκή υποστήριξή του.
  • Νίκος Στελλάτος: Για τη συνεχή παρουσία και τη συμβολή του σε διάφορες εργασίες, όπως η τοποθέτηση γάντζων, ροδών, διχτυών, και η κατασκευή ξύλινων διαδρόμων για τα παιδιά σε περιόδους βροχής, σε συνεργασία με τον Μιχάλη Αυγουλά.
  • Αντώνης Περαντωνάκης: Για την προσφορά του να παίζει μουσική στις σχολικές εκδηλώσεις, όπως οι απόκριες, χωρίς καμία χρηματική αμοιβή.
  • Νικόλας Συνεσίου: Για την προσφορά του και την πολύτιμη βοήθειά του στο σχολείο.
  • Ανεμος (Γιάννης Τάλλαρος): Για την αγορά μπαλών για το σχολείο, καλύπτοντας μια σημαντική ανάγκη για τον αθλητισμό των παιδιών.
  • Κρητικός, Κουτσούφη και Κασίου, για τη συνεχή και πολύτιμη υποστήριξή τους. Με τις προσφορές τους σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, συμβάλλουν καθοριστικά στην ομαλή διεξαγωγή των δράσεων και εκδηλώσεών μας.
  • Το BAR1960: Για την παροχή ρεύματος στις εκδηλώσεις μας κάθε χρόνο, προσφέροντας κρίσιμη υποδομή για την ομαλή διεξαγωγή τους.
  • Ευχαριστούμε θερμά τις Μαμάδες και τους Μπαμπάδες που βοήθησαν εθελοντικά, καθώς και τη Marta και τα υπόλοιπα κορίτσια για τη δημιουργία των αποκριάτικων στολών. Η συμβολή τους ήταν ανεκτίμητη και τους ευχαριστούμε από καρδιάς.
  • Ευχαριστούμε θερμά τα ξενοδοχεία Akti Hotels, Agreli Imperial Hotel, Cleopatra Collection, Lagas Aegean Village, Mitsis Hotels, Sovereign Beach Hotel, Sweet Kalimera και Touristic Hotels Synergy Single Member P.C. για τη συνεχή στήριξή τους. Η πολύτιμη βοήθειά τους συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση των δράσεών μας

 

Πρόσκληση για Συμμετοχή και Στήριξη του Έργου μας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνεχίζει το έργο του με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών μάθησης και της σχολικής εμπειρίας των μαθητών. Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει, είτε μέσω οικονομικής υποστήριξης, είτε με την προσφορά υλικών, είτε με τη συμμετοχή του ως εθελοντής σε διάφορες δράσεις, είναι ευπρόσδεκτος να επικοινωνήσει μαζί μας.

Η συμβολή σας είναι καθοριστική για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα δημιουργικό και υποστηρικτικό περιβάλλον. Είτε πρόκειται για μια μικρή προσφορά είτε για χρόνο και εργασία, κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] και μέσω των γνωστών καναλιών επικοινωνίας του Συλλόγου, για να βρούμε μαζί τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη στήριξή σας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ