Αναγνώστης: Η «καταραμένη» σχέση ενός παιδιού και ενός smart phone

15
4759

Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ενός παιδιού και ενός smart phone.

Όλοι λίγο πολύ βλέπουμε τί γίνεται με το θέμα αυτό. Αυτό όμως που δεν γνωριζει ή δεν αντιλαμβάνεται ο περίγυρος του παιδιού είναι τό σοβαρό έγκλημα που διαδραματίζεται χωρίς αίσθημα υπευθυνότητας.
Βλέπουμε μωράκια, παιδάκια με ένα smartphone που ίσα με το ζόρι καταφέρνουν να το κρατάνε με τα μικροσκοπικά χεράκια τους, αρκεί οι γονείς να έχουν την ‘ηρεμια’ τους.
Βλέπουμε επίσης μεγαλύτερα παιδάκια ή παιδιά να ξυπνάνε και να κοιμούνται έχοντας μονίμως στο ένα χέρι ένα κινητό. Περπατανε κοιτώντας το κινητό και όχι στήν πορεία τους.
Και βεβαίως έχοντας πρόσβαση στα ΠΑΝΤΑ, διαμορφώνοντας ένα κακό και άστατο χαρακτήρα. Χαρακτηριστικά άκουσα διάλογο μεταξύ οκτάχρονου κοριτσιού και αγοριών που αποκαλούσαν το ένα το άλλο… Φουτάνα, φούστη και … άει μπίπ.
Βεβαίως βεβαίως τα διδαχθησαν μέσα από το ιδιαίτερο φροντιστήριο της άπλετης πρόσβασης στό αισχρό και βδελυρό Τιc toc και παρόμοιων κοινωνικών δικτύων. Και βεβαίως βεβαίως με την πλήρη αδιαφορία και ανευθυνότητα των γονέων τους.
Στην προσπάθεια μάλιστα να τούς τό στερήσεις έστω για λίγη ώρα, γίνεται ο Τρωϊκός πόλεμος . Ο εθισμός στο αποκορύφωμα τους.
Δεν έχουν αντιληφθεί οι γονείς ότι αυτή η ραγδαία συσσώρευση γνώσεων και γεγονότων σε αυτές την τρυφερές ηλικίες διαμορφώνουν μία ζοφερή και αρρωστημένη νοητική υγεία?
Και πέρα της σωματικής βλάβης από τα blue rays και
της ακτινοβολίας και της καθιστικής ζωής έχουμε και την αποβλακωση μαζί με την ψηφιακή κοινωνικοποίηση που απομακρύνει τα παιδια από την φυσική κοινωνικοποίηση. (που είναι τα παιγνίδια της αλάνας και της γειτονιάς?)
Για το φινάλε, δεν φταίνε τα παιδιά. Ζητήστε τους ενόχους σε αυτούς που τα …αγαπάνε!!! και τα εξοπλίζουν με αυτήν την βραδύκαυστη βόμβα που κάποτε θα σκάσει και τότε αλίμονό τους.
Ευτυχώς που υπάρχουν και οικογένειες που αντιστέκονται σε αυτό το χάλι, έστω και αργά πολλά κράτη προσπαθούν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Ας ελπίσουμε ότι κάτι θετικό θα βγει.

Αναγνώστης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κύριε αρθρογράφε η πραγματικότητα είναι ότι τα παιδιά κάνουν αυτό που κάνουν και οι μεγάλοι

  2. μην τα δαιμονοποιούμε όλα. Δεν φταιει η τεχνολογια εμεις φταιμε που δεν ειμαστε κοντα στα παιδια και τα παρκαρουμε οπου να ναι για να κανουμε ζωαρα.

  3. κάποτε τα ίδια έλεγαν για το ραδιόφωνο, μετά τα ίδια για την τηλεόραση, μετά για τις κονσόλες και τώρα για τα κινητά

    • Κε αχβαχτζίδη
      Κάποτε έπρεπε να είσαι 18 ετών για να μπεις σε ακατάλληλο έργο που είχε έναν φόνο και λίγα φιλιά παραπάνω
      Με την είσοδο της ΤV στα σπίτια τα πράγματα άλλαξαν πατοκορφα. Καθημερινώς ανήλικα παιδιά μαθαίνουν πως σκοτώνουν, πώς ληστεύουν πώς μπορείς να εγκληματισεις.
      Και όσο πάμε με τα κινητά ‘προοδεύουμε’ προς το χειρότερο.
      Δείτε τι ‘σεβασμο’ δείχνουν προς τους μεγαλύτερους. Κάθε μέρα ακούμε για ανήλικους μαθητές που σκοτώνουν στο ξύλο συμμαθητές τους και μάλιστα είναι και μαθήτριες που ξεμαλιαζονται . Και πάλι ανήλικους που ληστεύουν μικρούς και μεγάλους στο πεζοδρόμιο με μαχαίρια .
      Κε ΑχΒαχτζίδη, είναι τυχαία όλα αυτά?
      Από πού τα μάθανε?

      • Αν ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει δεν γίνεται να του βάλουμε κάτι στο κεφάλι με το ζόρι. Δεν είναι όλα τα παιδιά ζόμπι. Δεν ξεμαλιάζονται όλα τα παιδιά, δεν παίζουν ξύλο όλα τα παιδιά. Ελάχιστα ποσοστιαία είναι και το μαθαίνουμε άμεσα λόγω της τεχνολογίας. Είναι κάτι αντίστοιχο με το σφυρί. Είναι και εργαλείο είναι και φονικό όπλο. Δεν θα απαγορεύσουμε τα σφυριά επειδή κάποιος κάπου σκότωσε κάποιον.

  4. τα ίδια έλεγαν για κάθε τεχνολογική ανακάλυψη. το ότι όμως τα παιδιά έστω και μέσω αυτών των κινητών μαθαίνουν να κάνουν ψηφιακό editing ή μάθαινουν δεξιότητες που λείπουν από την αγορά εργασίας των μεγαλωμενων σωστά γενεών. η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ κινδυνεύουν τα παιδιά από αρρωστημένα μυαλά που κυκλοφορούν ελεύθερα έξω γιατί το δικαστικό μας σύστημα είναι σάπιο και βρωμερό παρά από τα τικ τοκ και τα ινσταγκραμ. η αλήθεια αυτή είναι κύριοι.

    • Σημερινό άρθρο…
      Mακελειό στη Τζόρτζια των ΗΠΑ
      Τουλάχιστον 4 νεκροί και 30 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολείο.
      Τα τελευταία 20 χρόνια στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί εκατοντάδες επιθέσεις με πυροβόλα όπλα μέσα σε σχολεία και πανεπιστήμια – η χειρότερη όλων ήταν στην Πολυτεχνική Σχολή της Βιρτζίνια το 2007, όπου σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι.
      Μαθητές ανήλικοι με όπλα που σκορπούν θάνατο. Που τα έμαθαν όλα αυτά? Σε φροντιστήριο ή από την αρρωστημένη χρήση του ίντερνετ?
      Και τα τόσα αρρωστημένα μυαλά που κυκλοφορούν κάπου εκεί έξω από τί αρωστησανε? Η έξαρση έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετία και όσο πάει γιγαντώνεται. ΓΙΑΤΙ???

      • Τα αρρωστα μυαλα που κακοποιουν σεξουαλικα παιδια υπηρχαν ανεκαθεν. Αυτα τα αποβρασματα κυκλοφορουν ελευθερα με εναν καλο δικηγορο. Δεν θα δει κατι το παιδι στο κινητο και θα επιλεξει να το κανει… αντιθετα αν το δει στο σπιτι του ή στον περιγυρο του θα το κανει με μεγαλυτερη πιθανοτητα. Φροντιστε λοιπον το οικογενειακο σας περιβαλλον και αφηστε τα παιδια ησυχα. Οι μεγαλοι ειμαστε αρρωστοι και αρρωσταινουμε τα παιδια μας.

    • Σημερινό άρθρο….
      ……. Είχε ερευνηθεί από το FBI για απειλές σε σχολείο ο 14χρονος που σκότωσε τέσσερις καθηγητές και μαθητές
      Τουλάχιστον 4 νεκροί και 30 τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολείο – Τον Μάιο του 2023 ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ στα social media για μακελειό και οι Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί παρέπεμψαν την υπόθεση στο γραφείο του σερίφη.

    • Για κάπνισμα και αντικαταθλιπτικά χάπια που καταναλώνονται αφειδώς ούτε λέξη… το κινητο μας πειραξε..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ