ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Καταχειροκροτήθηκε ο «Άμλετ ο Β΄» του Σάμιουελ Μπόμπρικ από την ΘΟ του 2ου Γυμνασίου Κω

2
1988

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Την θεατρική παράσταση «Άμλετ ο Β΄» του Σάμιουελ Μπόμπρικ ανέβασαν με επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής, τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Κω στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Για 4η συνεχή χρονιά, το 2ο Γυμνάσιο Κω- Ιπποκράτειο, συμμετέχει μετά χαράς στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Κω με την ξεκαρδιστική κωμωδία του Σάμιουελ Μπόμπρικ «Άμλετ ο Β΄». 
Πόσο θάρρος χρειάζεται για να ανατρέψει κανείς τη βαριά σαιξπηρική ατμόσφαιρα και να παίξει με τη γελοία πλευρά των χαρακτήρων; Σίγουρα ο συγγραφέας του έργου-παρωδία Σάμιουελ Μπόμπρικ διαθέτει πολύ θάρρος και τόλμη, για να ανατρέπει τα πάντα στον σαιξπηρικό μύθο, με σαφείς προεκτάσεις στο σήμερα. Βαθιά διαφθορά επικρατεί παντού στο σάπιο, ως εκ τούτου, βασίλειο της Δανιμαρκίας. Το μότο που επανέρχεται από τον άτολμο Άμλετ αιωνίως αφελές και αναπάντητο είναι το γνωστό «Να ζει κανείς ή να μη ζει».

Η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κω έδωσε, καταχειροκροτούμενη από το κοινό, τη δική της πολύ ενδιαφέρουσα και ξεκαρδιστική σκηνοθετική πινελιά σε αυτό το ανατρεπτικό έργο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο στα παιδιά και τους υπεύθυνους καθηγητές. Πείτε μου όμως ο ΔΟΠΑΒΣ τι δουλειά έχει εκεί; Η εκδήλωση είναι ΣΧΟΛΙΚΗ , έχινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και τα πάντα είναι φτιαγμένα και αγορασμένα από το σχολείο. Ακόμα και τα ηχητικά είναι του σχολείου. Πως λοιπόν μας την πλασάρουν για δική τους εκδήλωση χωρίς να έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα ???

  2. Η επιλογή του σεναρίου έγινε από κάποιον «προοδευτικό»! , υποθέτω.
    Έχει άποψη, άραγε, ο σύλλογος γονέων περί του θέματος;
    ΑΜΛΕΤ – ΤΕΛΜΑ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ