ΔΟΠΑΒΣ: Μαθητικός διαγωνισμός ποίησης

1
124

Ο έρωτας

όνομα ουσιαστικόν

πολύ ουσιαστικόν,

ενικού αριθμού,

γένους ούτε θηλυκού ούτε αρσενικού

γένους ανυπεράσπιστου.

Πληθυντικός αριθμός

οι ανυπεράσπιστοι έρωτες”

Κική Δημουλά

Η ποίηση είναι ένας χώρος που εκφράζεται αδιομεσολάβητα η αγωνία του ανθρώπου και απώτερη επιδίωξη του ποιητή είναι να βρει ανθρώπους που τους βοηθάει η ποίηση, αφυπνίζοντας μέσα τους συναισθήματα και πλουτίζοντας τον εσωτερικό τους κόσμο.

Με γνώμονα τα παραπάνω λόγια το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ και η Σχολική Επιτροπή του Δήμου της Κω, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 22 και 23 Μαρτίου 2019, και διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό ποίησης, δίνοντας βήμα στους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να γράψουν τα ποιήματα τους. Οι μαθητές που θα δηλώσουν συμμετοχή, ατομικά ή σε μικρές ομάδες, θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με ανθρώπους της ποίησης, που θα βρίσκονται στην Κω εκείνες τις μέρες, καθώς και να απαγγείλουν τα ποιήματα τους, με κατάλληλη καθοδήγηση. Ακόμη, το ποίημα του μαθητή που θα ξεχωρίσει, θα μελοποιηθεί από τη συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη και θα βγει σε ψηφιακή μορφή στο ίντερνετ. Στη συναυλία που θα δοθεί στις 23 Μαρτίου, στην Casa Romana, στο πλαίσιό του εορτασμού της Ημέρας Ποίησης, θα ακουστεί από τη mezzo soprano Κλεονίκη Δεμίρη και το βραβευμένο ποίημα, σε μελοποιημένη μορφή.

Η προθεσμία υποβολής των ποιημάτων είναι η 31η Ιανουαρίου. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που φοιτούν στα σχολεία της Κω. Τα ποιήματα θα σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή στο mail του τμήματος Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ: dopavs@kos.gr. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, το σχολείο που φοιτούν, και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Καλή επιτυχία στο συναρπαστικό ποιητικό ταξίδι!!!!!!

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ, με την κυρία Χατζηλιαμή Μυρσίνη, στο τηλέφωνο 2242025316.

Ειρήνη Χατζηχριστοφή

Αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΒΣ

Υπεύθυνη Τμήματος Πολιτισμού

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. αχ κορίτσι μου δεν πηρες χαμπάρι ότι εμεταλλευονται τις ιδέες σου σαν να είναι δικες τους;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ