Πορτογαλία: Μετά από 16 χρόνια έρευνες σε φράγμα για την εξαφάνιση της Μαντλίν – Δείτε φωτογραφίες

0
3211

Η πρώτη μεγάλη έρευνα για τη Μαντλίν εδώ και εννέα χρόνια έρχεται αφότου η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε φωτογραφίες του κύριου υπόπτου Κρίστιαν Μπρίκνερ στον αυτοαποκαλούμενο «μικρό παράδεισο» του στην πορτογαλική περιοχή

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης η ευρεία επιχείρηση ερευνών των πορτογαλικών αρχών με τη συνδρομή των γερμανικών, σε μια απομακρυσμένη δεξαμενή στο Algarve, κοντά στην περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν ΜακΚάν πριν από 16 χρόνια.

Δύτες της αστυνομίας εθεάθησαν να μπαίνουν στο νερό νωρίς το πρωί της Τρίτης και ένα μηχανοκίνητο σκάφος της πυροσβεστικής έχει επίσης σταλεί στο νερό με δύο αστυνομικούς – σηματοδοτώντας την έναρξη της διήμερης έρευνας στην περιοχή. Γύρω στις 11 το πρωί τοπική ώρα, πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχαν ξεκινήσει οι έρευνες.

 

Η πρώτη μεγάλη έρευνα για τη Madeleine εδώ και εννέα χρόνια έρχεται αφότου η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε φωτογραφίες του κύριου υπόπτου Κρίστιαν Μπρίκνερ στον αυτοαποκαλούμενο «μικρό παράδεισο» του στην πορτογαλική περιοχή.

Σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, πρόκειται για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, έναν γνωστό παιδεραστή που για πολλά χρόνια κατοικούσε μόνιμα στη νότια Πορτογαλία.

Ο άνδρας αυτός, που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία, είχε θεωρηθεί από το 2020 ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της μικρής Μάντλιν. Το πορτογαλικό περιοδικό Expresso αποκάλυψε ότι συνήθιζε να πηγαίνει στο φράγμα Αράντε, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κοινότητα Σίλβες. Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμειξη.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε πυροσβέστες να επιβαίνουν σε ένα φουσκωτό και αστυνομικούς να χτενίζουν την περιοχή γύρω από το φράγμα Αράντε, που βρίσκεται σε απόσταση 52 χιλιομέτρων από το παραθαλάσσιο θέρετρο απ΄όπου εξαφανίστηκε η μικρή.

Πηγή που γνωρίζει τα της έρευνας είπε στο Reuters ότι η επιχείρηση στην κοινότητα Σίλβες διεξάγεται κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών, ενώ μια άλλη πηγή είπε ότι η πορτογαλική αστυνομία έχει ελάχιστες ελπίδες πως η έρευνα θα αποδώσει καρπούς.

Με πληροφορίες από DailyMail/ΑΠΕ ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ