Tαϊβάν: Πανικός σε γήπεδο βόλεϊ – Επεσε η οροφή, έτρεχαν να σωθούν οι αθλητές

0
862

 

Βίντεο από το γήπεδο καταγράφει καρέ – καρέ τα όσα διαδραματίστηκαν την ώρα του σεισμού

Εικόνες καταστροφής στην Ταϊβάν μετά τα 7,2 ρίχτερ. Κτίρια κατέρρευσαν και δρόμοι άνοιξαν με τους κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι για να σώσουν τη ζωή τους. Οι έρευνες για εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια συνεχίζονται και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δεκάδες άνθρωποι.

Βίντεο από την ώρα του σεισμού δείχνει τον πανικό σε γήπεδο βόλεϊ με τους αθλητές να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους την ώρα που πέφτει η οροφή.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, με τα κτίρια να κουνιούνται και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Το κέντρο σεισμικών δικτύων της Κίνας από την πλευρά του επεσήμανε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις παράκτιες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Φουζιάν, τη Γκουανγκντόνγκ, τη Ζιανγκσού και τη Σανγκάη.

Μετά τον σεισμό εκδόθηκε ανακοίνωση για τσουνάμι από το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι. Οι αρχές της Ταϊβάν δεν εκδίδουν προειδοποίηση για τσουνάμι για σεισμούς που είναι μεγέθους κάτω των 7 βαθμών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο, τα κύματα του τσουνάμι ενδέχεται να φτάσουν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας επίσης εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 1 μέτρου σε μέρος της νομαρχίας της Οκινάουα.

Νωρίτερα σήμερα το USGS είχε ανακοινώσει ότι σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών έπληξε το Σάββατο το βράδυ την ίδια περιοχή τις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου και είχε επίκεντρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ταϊτούνγκ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σεισμό στο νότιο τμήμα της χώρας το 2016, ενώ άλλη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 2.400 ανθρώπων το 1999.

Σχετικές ειδήσεις

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ