GASAH: Η θλιβερή ιστορία της «Σάρα» στο Πυλί

43
2576
GASAH Η θλιβερή ιστορία της «Σάρα»
Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια αναμονής , αυτή η περίπτωση ακραίας κακοποίησης ζώων, μια από τις χειρότερες στα 30 χρόνια ευζωίας των ζώων κυρίως επειδή το σκυλί μπόρεσαν να το δουν πολλοί , τελικά ήρθε στο δικαστήριο και ακούστηκε σήμερα το πρωί .
Η νεαρή ιδιοκτήτρια του σκύλου  που βρήκε η GASAH να πεθαίνει γεμισμένη με τσιμπούρια ,ήταν από το άνω Πυλί. Κρίθηκε ένοχη για σκληρότητα ζώων και της δόθηκε ποινή με αναστολή. Αυτή είναι μία από τις πολλές δικαστικές υποθέσεις με τις οποίες εμπλέκεται η GASAH κάθε χρόνο.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα , ΠΟΤΕ δεν θα αγνοήσουμε τέτοια κατάφωρη σκληρότητα παρά τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, τη συγκέντρωση στοιχείων, τις ώρες καθισμάτων στο δικαστήριο και στα αστυνομικά τμήματα, χρόνο με το χρόνο. Το να οδηγηθείς στο δικαστήριο και να κριθείς ένοχος είναι μαύρο σημάδι σε οποιοδήποτε  και μετά το κόστος ενός δικηγόρου να σε εκπροσωπήσει, δεν μπορεί να υποτιμηθεί.
Πολλά δάκρυα από την ιδιοκτήτρια στο δικαστήριο σήμερα, με φτωχές δικαιολογίες ότι δεν έχει χρήματα να πάει σε κτηνίατρο, (Όλοι ξέρουν ότι υπάρχουν απλές δυνατότητες ευζωίας των ζώων. στο νησί και χρειάζεται σκούπα και απολυμαντικό για να αφαιρεθούν τα τσιμπούρια, όχι χρήματα συν πχ μια αμπούλα πρώτης γραμμής.. Όλοι μπορούν να βρουν νερό, ζούσε κοντά στις πηγές στο Πυλί, η καημένη η Σάρα δεν είχε ούτε σταγόνα. Τα πολλά δάκρυα που έριξε στο δικαστήριο σήμερα το πρωί δεν θα φέρουντο κακόμοιρο σκυλί που βρήκαμε να πεθαίνει σε πολλούς σωρούς από τα δικά του περιττώματα, έναν αφυδατωμένο σκελετό, πίσω στη ζωή.
Το χειρότερο είναι, απέναντι από την αυλή όπου φαινόταν ξεκάθαρα να υποφέρει το σκυλί δύο μεγαλύτεροι τύποι εθεάθησαν να πίνουν καφέ όταν φτάσαμε στο σημείο, αλλά κανένας τους δεν ενήργησε για να τη βοηθήσει. Δεν είχε καμία πιθανότητα επιβίωσης. Η Σάρα πέθανε στα χέρια μου.
Εάν μπορείτε παρακαλώ κάντε μια δωρεά ‘για να μας βοηθήσετε να τους βοηθήσουμε’ δείτε: www.gasah.ch

43 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφού δεν μπορούν να τα φροντίζουν τι τα παίρνουν τα κακομοίρα τα ζωάκια;; Τα βαριουνται λες και είναι άψυχα παιχνίδια και τα αφήνουν στη τύχη τους….

  2. Τα σκυλιά και τα γατιά είναι ζώα συντροφιάς.Κάντε μια βόλτα στον Αμπαβρη και Αγ Νεκταριο να δείτε ποσά ζώα είναι δεμένα όλη μέρα στα χωράφια τριγύρω σε ζέστη και βροχή από φιλόζωους.Μέρα νύχτα γαυγιζουν αναζητώντας λίγο προσοχή και παρέα.

    • …στις περιοχές αυτές που λες έχω ένα σκυλί και το φροντίζω. Και το νεράκι του το έχει και το φαγητό του καθημερινά. Είναι δεμένο τις περισσότερες ώρες της ημέρας γιατί υπάρχουν κότες!!
      Καλό είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, γιατί κάποιος θα νομίζει ότι τα έχουμε παραμελημένα σαν κι αυτό της φωτογραφίας!!

      • Τα ζωα ειναι συντροφοι και ανωτερες ψυχες απο ολους τους ανθρωπους… αν εσενα σ εδεναν και σου εδιναν φαγητο και νερο θα σου αρεσε να ζεις ετσι?
        Ημαρτον με τις απαραδεκτες αντιληψεις σας…

        • …για ποιες απαράδεκτες αντιλήψεις μιλάς; Το σκυλί είναι σε τοποθεσία που υπάρχουν και κότες, για αυτό τις περισσότερες ώρες είναι δεμένο, τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το σκυλί δεν είναι παραμελημένο; Όταν πηγαίνω στην τοποθεσία, το λύνω και για κάποιες ώρες κάνει τις βόλτες του! Είναι μεγάλο σκυλί δεν είναι για σπίτι! Το σκυλί έχει την αγάπη και τη φροντίδα μου, μάλιστα κάθε χρόνο του κάνω και το εμβόλιο.
          Αν δεις τη συμπεριφορά του σκύλου μου, θα δεις και θα καταλάβεις πόσο ευτυχισμένο είναι!!
          Καλύτερα να στραφείτε ενάντια σε αυτούς που παίρνουνε τα σκυλάκια από μικρά, τα μεγαλώνουν, …και μετά επειδή τα βαριούνται ή για κάποιο άλλο λόγο, τα παρατάνε στο δρόμο και αυτά γυρίζουν αδέσποτα.
          Για αυτούς που έχουν πουλιά στα κλουβιά (στα σπίτια τους), έχεις να πεις τίποτα;

        • Διάβασε την απάντηση που έδωσα στην Κώα και θα καταλάβεις!!

        • Ακριβως. Μαλλον ο Black Sabbath δεν εχει καταλαβει οτι απαγορευεται να ειναι δεμενο συνεχεια. Εαν εχεις σκυλο το οποιο τοτε το εχεις στο χωρο σου η στην αυλη σου το οποιο ειναι πετιφραγμενο και δεν ενοχλει κοτες η οτιδηποτε αλλο. Εαν δεν εχεις χωρο απλα δεν το εχεις

        • …εσύ μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι ο σκύλος δεν είναι συνέχεια δεμένος!!
          …και ξαναλέω επίσης ότι, καλύτερα να στραφείτε ενάντια σε αυτούς που παίρνουν σκυλάκια από μικρά, τα μεγαλώνουν, …και μετά επειδή τα βαριούνται ή για κάποιο άλλο λόγο, τα παρατάνε στο δρόμο και αυτά γυρίζουν αδέσποτα. Εμείς καλύτερα τα προσέχουμε κύριε ανώνυμε!!

        • Όχι ρε Λόρδε είρων δεν έχω. Εξυπνάκια μου εσύ!! IQ γλυκοπατάτας!

  3. Θλιβερη ιστορια. Δεν βρεθηκε ενας να το λυπηθει? Αφου δεν το ηθελα γιατι το ειχε? Ας το αφηνε ελευθερο. Κατι τετοιοι βλαμμενοι χρειαζονται αυστροτατες ποινες ειτε προκειται για ζωα συντροφιας ειτε ζωα παραγωγης. Μια κοινωνια φαινεται απο το τροπο που φερεται στους αδυναμους και στα ζωα. Μακαρι οι τυψεις να κυνηγανε ολους αυτους που φερονται απανθρωπα στα ζωα.

  4. Από την επόμενη εβδομάδα,μια βόλτα στην ύπαιθρο θα δείχνει την αγάπη των Πιστών προς την φύση

    Παντού βελάσματα πόνου για το Χριστιανικό Έθιμο, που θέλει τον βασανισμό και σφάξιμο των αμνών σαν… μεταφυσική ανάγκη.

    • Δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, όμως το ίδιο σχόλιο που κάνεις τώρα, θα το έκανες ακριβώς το ίδιο την περίοδο που γιορτάζουν οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας το Κουρμπάν Μπαϊράμ;

      • Η σιγουριά σου από που προέρχεται;μήπως σου έδωσαν τίποτα δέκα εντολές και σένα τίποτα επουράνιες δυνάμεις; συμφωνείς με το νόημα ή με το μήνυμα του σχολίου,που καταφέρεται στον βασανισμό;άμα κατασταλάξεις από τα μοσχολίβανα τοποθετήσου ξανά.

        • Αμφιβάλλω αν κατάλαβες τι έγραψα. Συμφωνώ ότι είναι ένα βασανιστικό έθιμο όπως λέει και ο σχολιαστής πιο πάνω, τι δεν κατάλαβες; Επειδή όμως αυτό το έθιμο γίνεται και από Μουσουλμάνους, ήθελα να δω κάποιο ανάλογο σχόλιο (από τον συγκεκριμένο σχολιαστή) του τύπου…’μια βόλτα στην ύπαιθρο θα δείχνει την αγάπη των Μουσουλμάνων Πιστών προς την φύση’…κ.λπ.
          Ξαναλέω είμαι ενάντια σε αυτό το έθιμο, όμως μόνο οι Χριστιανοί θα πρέπει να ‘κατακρίνονται’ για αυτό το έθιμο;

      • Σαν ανώτερη θρησκεία που υποστηρίζουν ότι είναι πρωτίστως

        Οτιδήποτε έχει σχέση με βασανισμό ζώου, ή ταυρομαχία, ή κοκορομαχία, κυνομαχία κ.λ.π.,αλλά κυρίως το βάρβαρο αυτό έθιμο του Πάσχα, όπως και των Μουσουλμάνων ,Εβραίων είναι απόδειξη απάνθρωπης μεταχείρισης, που κατά την γνώμη αμαυρώνει τέτοιες γιορτές.
        Το σχόλιο το έγραψα για τον σκοταδισμό που υπάρχει σε κάποιες μονές όπου υπάλληλοι σφάζουν τα ζώα σε άτυπα σφαγεία, μπροστά στις μάνες τους και μετά ζητούν απ τον θέλοντα να μεταλάβει, ΠΡΩΤΑ να μετανοήσει μέσω εξομολόγησης.
        Όπως και τα παζάρια με τις λοταρίες ζώων που βγαίνουν σε πανηγύρια.
        Πραγματικός σκοταδισμός.
        Δεν μ ενδιαφέρει τι κάνουν οι Μουσουλμάνοι όμως, εγώ αναφέρθηκα στην Θρησκεία της Αγάπης!!!!!

        • Και οι Μουσουλμάνοι το ίδιο λένε ότι το Ισλάμ είναι η Θρησκεία της Αγάπης!!!!
          Όσο για τα άλλα που λες, δυστυχώς χειρότερα και από το Μεσαίωνα!!

      • —–Τη 10η μέρα του Μήνα (Νισσάν) θα πάρει ο καθένας ένα πρόβατο για τον πατρογονικό του οίκο. Το πρόβατο πρέπει να είναι υγιές, ένα αρσενικό μονοετές ζώο για εσάς. Μπορείτε να διαλέξετε από τα νεαρά κριάρια ή από τα κατσίκια. (…)και την 14η μέρα θα το σφάξετε (…) και θα φάνε το κρέας αυτή τη νύχτα. Πρέπει να είναι ψημένο στη φωτιά και να το τρώτε με άζυμους άρτους και μαζί με πικρά χόρτα. Να μη φάτε καθόλου απ’ αυτό ωμό ή βρασμένο σε νερό, αλλά ψητό στη φωτιά, το κεφάλι του μαζί με τα πόδια του και τα εντόσθια του. Και δεν πρέπει να αφήσετε τίποτα από αυτό μέχρι το πρωΐ, αλλά ό,τι μείνει από αυτό μέχρι το πρωΐ πρέπει να το κάψετε με φωτιά (…) εφτά μέρες θα τρώτε άζυμους άρτους, από την 14 μέρα του μήνα έως την 21 μέρα του μήνα, το βράδυ (…) Έξοδος 12: 5-8-9-18

      • ..που μεταφράζουν ένα Ιουδαϊκό, παγανιστικό, αρχέγονο, βάρβαρο και ειδωλολατρικό τελετουργικό σε Έθιμο αγάπης και σύμβολο του Πάσχα.

      • Πιο μεσαίωνας απ τα παπαδαριά δεν υπάρχει.Στο διηνεκές.
        Εδώ με τον πόλεμο κάνουν εξίσωση του πόνου με την υπαιτιότητα, τα σφαχτά θα νοιαστούν. Αυτά που λες είναι η κατάντια μας.
        Κοίτα την πάρτη σου και μην συγκρίνεις με άλλους.
        Αν είμαι εγώ ο Μεσαίωνας,εσύ είσαι η Ιερά εξέταση και ο σκοταδισμός.

        • Το Μεσαίωνας δεν το έγραψα για σένα, δεν εννοούσα εσένα. Μεσαίωνα χαρακτήρισα αυτούς που σφάζουν τα ζώα στις μονές… κ.λπ. κ.λπ. (όπως μου τα περιέγραψες παραπάνω)!! …αυτούς δηλαδή που συμπεριφέρονται και βασανίζουν έτσι τα ζώα, αυτούς εννοώ Μεσαίωνα, όχι εσένα!! Αμάν πια, στραβά το πήρες!!

      • τι σημασία έχει η διαφορετικότητα της πίστης με τον βασανισμό ζώων;
        Το λάθος των πιστών κατά εμέ είναι ο διαχωρισμός του σωματικού απ τον ψυχικό πόνο.Η όλη διαδικασία ονομάστηκε βασανισμός εξαιτίας του υπέρμετρου ψυχολογικού πόνου του ζώου.

  5. Έχει ο θεός για όλους…και αυτούς που τα αγαπούν και γι αυτους που τα βασανίζουν..και για κανα 2 κτηνιατρους του νησιού…

  6. Μαλλον εσυ δεν εχεις καταλαβει τιποτα απο τι σου γραφουν οι αναγνωστες. Απαγορευεται απο το νομο να ειναι δεμενο ο σκυλος. Το οτι το ελευθερωνεις για λιγο δεν λεει τιποτα. Να το εχεις ελευθετο στο χωρο σου η σε συλη που ειναι περιφραγμενο. Αν δεν μπορεις δεν το εχεις. Να το εχεις δεμενο τις περισσοτερες ωρες απαγοτευεται. Απλα εινα τα πραγματα.

    • Μία χαρά περνάει το σκυλί είναι ευτυχισμένο!!! Κοιτάξτε αυτούς που βασανίζουν τα ζώα και τους άλλους που τα έχουν αφήσει αδέσποτα!! Εεε, νισάφι πια…με τις ‘υποδείξεις’ σας!!!!

      • Ο ιδιος παραδεχτηκες οτι τις περισσοτερες ωρες της ημερας το εχεις δεμενο οποτε ασε το «περναει μια χαρα». Παρανομο ειναι αλλα δεν θες να το καταλαβεις.

      • Αν δεν καταλαβαινεις τι να σου πει κανεις.Εισαι επικινδυνος.Ρωτησες το σκυλι και σου ειπε ειναι χαρουμενο που το εχεις δεμενο και του πετας φαγητο;Θα σου αρεσαι εσενα αυτη η ζωη σε μια φυλακη με καλο στρωμα και καλο φαγητο;Αυτο που λες δεν ειναι σκυλος ειναι κουρδομηχανη.Τα αδεσποτα εχουν καλυτερη ζωη και ας μην εχουν καθε μερα φαγητο.Τοσο απλα.

  7. Αν ο σκύλος είναι μεγαλόσωμος φύλακας θα τον έχει ελεύθερο να ορμάει από το φράκτη στους περαστικούς.; Τα σκυλιά φύλακες είναι δεμένα με την προϋπόθεση να έχουν καθαρό σκυλοσπιτο σωστή τροφή και μερικές ώρες για βόλτα. Καθώς και κτηνιατρική και εκπαιδευτική μέριμνα.

    • Έχεις δει εσυ να πηγαίνουν βόλτες τα σκυλιά που έχουν δεμένα στα χωράφια η αυτούς που τα έχουν στις αυλές τους και δεν μπορεί να περάσει άνθρωπος από το δρόμο;Οποίος φοβάται να βάλει συνεγερμο και όχι να πέρνει σκύλο να ταλαιπωρεί το ζωο και τους γείτονες .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ