Ρωσία: Έχουμε έτοιμα αντίμετρα για τις κυρώσεις της Δύσης – Εχθρική η στάση της ΕΕ

0
1707

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου παρουσίασε την απάντηση της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν για τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση μετά τον πόλεμο με την Ουκρανία

Η Ρωσία θα κάνει ό,τι είναι προς το συμφέρον της ως απάντηση στις κυρώσεις που ανακοίνωσε η Δύση δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Υπάρχουν σχέδια απάντησης, τα έχουμε προετοιμάσει, τα έχουμε αναπτύξει και θα θα εφαρμοστούν τώρα καθώς τα προβλήματα εμφανίζονται» είπε σε δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί τίποτα σε εμάς. Το ξαναλέω: καθώς τα προβλήματα εμφανίζονται, δεν έχει συμβεί τίποτα ακόμα για την ώρα σε εμάς» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απαντώντας σε ερώτηση για το αν σχεδιάζονται μέτρα για τη στήριξη πολιτών και της οικονομίας.

Ερωτηθείς, δε, για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ο Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι «τώρα είναι σημαντικό να γίνουν κινήσεις που θα ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες. Τώρα είναι σημαντικό να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες και να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει οικονομική ροή υπό τις νέες συνθήκες».

Εχθρική η στάση της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία

Ο Πεσκόφ κλήθηκε να σχολιάσει και τις ευρύτερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και απάντησε ότι η ΕΕ διατηρεί μια μη φιλική στάση απέναντι στη Μόσχα χαρακτηρίζοντας «εχθρικά» τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

«Η ΕΕ είναι μια ένωση που διατηρεί μια μη φιλική στάση απέναντί μας και λαμβάνει μέτρα εχθρικής φύσης σε βάρος μας. Η προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία μπορεί και θα αποτελέσει έναν εξαιρετικά επικίνδυνο και αποσταθεροποιητικό παράγοντα ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλει ούτε στην σταθερότητα της Ουκρανίας ούτε στην αποκατάσταση της τάξης ενώ μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει πολύ πιο επικίνδυνες συνέπειες» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ σύμφωνα με το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση της στάσης της Ρωσίας που ζητά αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας.

Αδιάφορος ο Πούτιν για τις κυρώσεις σε βάρος του

Ο Πεσκόφ μίλησε και για την αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο πρόσωπό του αναφέροντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος αδιαφορεί. Ο ίδιος χαρακτήρισε, επίσης, παράλογη και κοντόφθαλμη την απόφαση να επιβληθούν κυρώσεις στον πρόεδρο της Ρωσίας.

«Είναι αδιάφορος. Οι κυρώσεις περιέχουν παράλογες προβλέψεις για τα περιουσιακά στοιχεία. Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος δεν έχει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από αυτά που ανακοινώνονται κάθε χρόνο και αφορούν ένα τροχόσπιτο, ένα διαμέρισμα και ορισμένες καταθέσεις» είπε αρχικά ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το RIA Novosti. «Επομένως αντιμετωπίζει με αδιαφορία το όλο ζήτημα το οποίο, όμως, αν το εξετάσουμε από τη σκοπιά της ανάγκης επίλυσης ενός προβλήματος, τότε ασφαλώς το γεγονός της επιβολής κυρώσεων κατά του αρχηγού του κράτους είναι παράλογο και κοντόφθαλμο» πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Δεν υπάρχει διπλό μήνυμα πίσω από την εντολή για αυξημένη ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων αποτροπής

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ρωτήθηκε και για την εντολή αυξημένης ετοιμότητας που έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Κυριακή στις πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής και απάντησε ότι δεν υπάρχει διπλό μήνυμα πίσω από την απόφαση του Ρώσου προέδρου.

«Δεν ακούσατε τη δήλωση του χθες, Κυριακή; Τι υπάρχει δηλαδή περισσότερο; Δεν υπάρχει ένα δεύτερο μήνυμα ούτε μια διπλή ερμηνεία, είναι ξεκάθαρη η δήλωσή του. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη εντολή του ανώτατου αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας» είπε ο Πεσκόφ.

Ειδήσεις 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ