Σοκάρουν οι εικόνες από τα στρατόπεδα καραντίνας στην Κίνα- Στοιβαγμένα παιδιά και έγκυες σε κοντέινερ (video)

0
2193

«Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο βασικά είδη πρώτης ανάγκης… Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή;», καταγγέλλουν οι εσώκλειστοι.

Σοκάρουν οι εικόνες από τα… στρατόπεδα καραντίνας στην Κίνα, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail.

Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν «στρατόπεδα καραντίνας», όπου οι έγκυες και τα παιδιά είναι στοιβγαμένοι σε μικροσκοπικά κοντέινερ με ξύλινα κρεβάτια και τουαλέτα.


«Εκτεταμένοι καταυλισμοί καραντίνας με σειρές από στενά μεταλλικά κουτιά για να στεγάσουν άτομα ύποπτα για Covid-19 έχουν ξεπηδήσει στην Κίνα δείχνουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κομμουνιστική χώρα προσπαθεί να εξαλείψει τον ιό παρά τις προειδοποιήσεις ότι η πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον καθιστά αδύνατη μια στρατηγική Zero Covid, ακόμη και με τα δρακόντεια μέτρα που χρησιμοποιεί το Πεκίνο», αναφέρει η Daily Mail.

Προσθέτει δε ότι υπάρχουν συνολικά 20 εκατ. άνθρωποι περιορισμένοι στα σπίτια τους στην Κίνα, αφού οι πόλεις Anyang και Yuzhou εντάχθηκαν στα 13 εκατομμύρια στο Xi’an που βρίσκονται σε καραντίνα και τους απαγορεύτηκε να βγουν από το σπίτι τους ακόμη και για να αγοράσουν τρόφιμα.

Το Anyang, όπου ζουν 5,5 εκατ. άνθρωποι, βρίσκεται σε lockdown από τη Δευτέρα, αφού αναφέρθηκαν δύο περιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον- και ορισμένοι από αυτούς τους κατοίκους τείπαν στο BBC ότι συμμετείχαν σε μια «μεγάλη μεταφορά» χιλιάδων ανθρώπων σε στρατόπεδα.

Έγκυες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι πιστεύεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που στάλθηκαν στους καταυλισμούς Xi’an, με τους γνώτσες να μοιράζονται τη φρίκη της κράτησής τους στην Zero Covid.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν ευρέως στο Διαδίκτυο δείχνει ανθρώπους στα μικροσκοπικά «κουτιά» επιπλωμένα με ένα ξύλινο κρεβάτι και μια τουαλέτα, όπου αναγκάζονται να παραμείνουν για δύο εβδομάδες.

«Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο βασικά είδη πρώτης ανάγκης… Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή;», καταγγέλλουν οι εσώκλειστοι.

«Έκαναν μια μεγάλη μεταφορά μας, πάνω από χίλια άτομα, μέσα στη νύχτα και πολλοί από εμάς είμαστε ηλικιωμένοι και παιδιά. Δεν έκαναν καμία σωστή ρύθμιση και έτσι απλώς μας τοποθέτησαν απρόσεκτα», σημειώνουν.

Πηγή: skai.gr

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ