Αλβανία : Νεκρός 25χρονος από αστυνομικά πυρά – Άγρια επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

0
2653

Το πλήθος στη συνέχεια πετούσε πέτρες με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές στο κτίριο ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο.

Οργή έχει προκαλέσει στην Αλβανία η δολοφονία του 25χρονου, Klodian Rasha, από αστυνομικά πυρά.

Εκατοντάδες Αλβανοί συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το κτίριο του υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα, με την κατάσταση να ξεφεύγει μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο, ωστόσο απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με χημικά.

Το πλήθος στη συνέχεια πετούσε πέτρες με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές στο κτίριο ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί έξω από το υπουργείο.

Σύμφωνα με τις αρχές, οκτώ άτομα έχουν τραυματιστεί, τρεις από τους οποίους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ έχει τραυματιστεί και ένας δημοσιογράφος.

Η δολοφονία του Klodian Rasha

Ο 25χρονος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Laprakë των Τιράνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός «έκανε ύποπτες κινήσεις» και αρνήθηκε να υπακούσει στις αρχές όταν του είπαν να σταματήσει και τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία ο 25χρονος οπλοφορούσε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα φέρεται να «έτρεξε, κρατώντας ένα σκληρό αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο προς τον αστυνομικό». Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι «μετά την επιθεώρηση της σκηνής και της γύρω περιοχής, βρέθηκε στο σημείο ένα πυροβόλο όπλο που υποπτεύεται ότι ανήκε στον 25χρονο».

Ωστόσο, αρκετές ώρες αργότερα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων (ShCBA) δημοσίευσε ανακοίνωση τύπου, παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες.

Το όπλο που συμπεριλήφθηκε στα αποδεικτικά στοιχεία «βρέθηκε σε ένα από τα σοκάκια που περνούσε ο νεαρός όταν τον κυνηγούσε η αστυνομία».

Ο νεαρός δολοφονήθηκε αφού ο αστυνομικός δεν κατάφερε να τον προφτάσει και ενώ αδυνατούσε να τον συλλάβει πυροβόλησε προς το μέρος του.

Ο αξιωματικός συνελήφθη μετά το θάνατο του Rasha και κατηγορείται για ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε πέρα ​​από τα απαραίτητα όρια αυτοάμυνας. Ο Υπουργός Εσωτερικών Sandër Lleshaj έχει εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος

.

Το ΒΗΜΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ