Η μητέρα ενός εφήβου, ο οποίος εκτιμάται ότι αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμβουλεύει τις οικογένειες να πουν στα παιδιά τους ότι «είναι λογικό να μην είναι καλά».
Ο ταλαντούχος 15χρονος kickboxer Kian Southway πέθανε στις 31 Μαρτίου στο σπίτι του στην Ουαλία, μόλις λίγες ημέρες μετά την έναρξη της καραντίνας λόγω πανδημίας.
Ο μαθητής χαρακτηριζόταν από την οικογένεια και τους φίλους ως ένας «ευγενικός» έφηβος που τους σκεφτόταν όλους και ένας «απίστευτος» μεγαλύτερος αδερφός του για την Darcey.
Αλλά οι γονείς του έχουν πει πώς σκεφτόταν ότι αισθανόταν «απομονωμένος από τον κόσμο» λόγω της καραντίνας για τον Covid-19, αναφέρει η Wales Online.
Η Jolene Southway, από την Treorchy, δήλωσε: «Ήταν τόσο απροσδόκητπ, νομίζω ότι είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι. Χρειαζόμαστε οι άνθρωποι να ξέρουν ότι ο Kian δεν έπασχε από ψυχικά προβλήματα, δεν ήταν καταθλιπτικός. Χρειαζόμαστε οι άνθρωποι να καταλάβουν πόσο γρήγορα συνέβη αυτό. Νομίζω ότι κυριολεκτικά αισθάνθηκε απομονωμένος από τον κόσμο λόγω του Covid-19. Ο Kian αγαπούσε τη ζωή, ο Boris Johnson ανακοίνωσε την καραντίνα τη Δευτέρα και «έφυγε» από τη ζωή μέχρι την Παρασκευή. Συνέχιζε να λέει ότι δεν μπορούσε να περιμένει να τελειώσει όλο αυτό και ότι ήθελε να το κάνει να γίνει πιο γρήγορα».
Μακάβριο: Αυξήθηκαν οι διαθήκες σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία
Αύξηση 5% στον αριθμό των διαθηκών στην Ελλάδα και σε ποσοστό 12-14% σε Ιταλία, Ισπανία και άλλες χώρες έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο μήνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αυτό είναι -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- το μακάβριο συμπέρασμα που αποτυπώνει τους φόβους χιλιάδων πολιτών, κυρίως μεγάλης ηλικίας, για τη ζωή τους λόγω της διασποράς του φονικού ιού και των δεκάδων χιλιάδων θυμάτων που έχουν προκληθεί παγκοσμίως.
Κι έτσι καταφεύγουν εσπευσμένα σε συμβολαιογράφους για να ορίσουν τους κληρονόμους τους, τη διανομή της περιουσίας τους και να τακτοποιήσουν διάφορα παρεμφερή θέματα.
Οπως ανέφερε, μιλώντας προς «Το Βήμα» ο κ. Γεώργιος Ρούσκας που είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Ελλάδας αλλά και Πρόεδρος του Συμβουλίου των Συμβολαιογράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «πέρα από την αύξηση των διαθηκών στην χώρα μας, σε Ιταλία και Ισπανία παρατηρείται ακόμη αύξηση κατά 10-11% σε Γαλλία, Βέλγιο κι Ολλανδία που έχουν κι αυτές μεγάλες ανθρώπινες απώλειες, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Ρουμανία, η Αυστρία, η Σλοβενία αλλά κι η Γερμανία (σ.σ. όπου έχουν καταγραφεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων αλλά με μικρή θνησιμότητα) το ποσοστό αύξησης στη σύνταξη διαθηκών είναι της τάξης του 5%»
Σημειώνεται ότι στην χώρα μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων, συντάσσονται ετησίως περίπου 25. 000 διαθήκες. Κι ο αριθμός αυτός σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εκτοξεύεται σε περίπου 150.000