Α. Παγουρτζής: Τα πρώτα λόγια του Έλληνα μακελάρη μέσα από τη φυλακή: «Έκαναν μπούλιγκ στην κοπέλα μου…»(video+pics)

0
674

Δεν άντεξε και λύγισε ο πατέρας του Δημήτρη Παγουρτζή, ο οποίος την Παρασκευή (18/20) αιματοκύλισε λύκειο του Τέξας σκοτώνοντας δέκα άτομα και τραυματίζοντας άλλα 13  – Τα πρώτα λόγια του 17χρονου μακελάρη μέσα από τη φυλακή – Φωτογραφία της 16χρονης που σκότωσε πρώτη γιατί τον απέρριπτε – «Είχε συναίσθηση ότι σκότωσε 10 ανθρώπους…», «Του έκαναν bullying μπροστά στην κοπέλα του», υποστήριξε ο Αντώνης Παγουρτζής.

 

Ο Αντώνης Παγουρτζής, μίλησε με σπαρακτικά λόγια για τον 17χρονο μακελάρη, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του έπεφτε καθημερινά θύμα bullying και μάλιστα μπροστά στην πρώην κοπέλα του. Αυτό πιστεύει ήταν και το γεγονός που του όπλισε το χέρι…

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι αυτός και η γυναίκα του επισκέφθηκαν το γιο τους στη φυλακή.

«Πήγα και τον είδα. Το μόνο που ενδιαφέρεται είναι για την οικογένειά του, να αγκαλιάσω τις αδελφές του. Και ζήτησε συγγνώμη που μας ανακάτεψε τόσο πολύ και δεν ήθελε να δείξει το πρόσωπό του μπροστά μου», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Δεν ήταν το παιδί αυτό που λένε στην τηλεόραση. Στο τέλος κράτησε την ψυχραιμία του, από την οποία έδωσε και λίγο δύναμη στη μάνα του. Και μας είπε ότι μας αγαπάει και θα μας αγαπάει για πάντα», συμπλήρωσε εμφανώς συγκινημένος, προσθέτοντας:
«Το παιδί το πείραζαν, το χτυπούσαν, του έκαναν bullying, πολλοί, όχι ένας, γιατί δεν ήταν αδύνατο παιδί, ήταν γερό. Μάλλον η βία ήταν από πολλά άτομα, «φτιαγμένη» βία».

Σχετικά με την πρώην κοπέλα του, η οποία ήταν ανάμεσα στα θύματα, ο πατέρας του 17χρονου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι τα είχε με την κοπέλα και του έκαναν bullying, κάτι έγινε εκεί. Και να το έκαναν επίτηδες το bullying αυτοί (…). Μπορεί να τον κορόιδευαν και μπροστά στην κοπέλα, γι΄ αυτό πρέπει να έγινε αυτό που έγινε. Το αγόρι μου δεν είναι άνδρας, είναι παιδί. Δεν μπορούμε να τα ρίξουμε όλα στο παιδί, είναι κι άλλοι υπεύθυνοι».

Για το γεγονός, δε, ότι κατηγορούν και τον ίδιο ως «λάτρη όπλων», είπε: «Τι να πω και τι να απαντήσω, σε αυτά που λένε αυτοί; Αυτό είναι ψέματα. Απλώς είχα το χόμπι γιατί ήμουν ναυτικός, ψάρευα και πήγαινα για κυνήγι».

«Ήταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Το παιδί ήταν κάθε μέρα μαζί μου, δεν αισθανόμουν καλά να πάω στη δουλειά, σαν να ήξερα ότι κάτι θα γίνει», συνέχισε, επιρρίπτοντας ευθύνες και στο σχολείο: «Και ζητάω συγγνώμη για αυτήν την κοπέλα. Ποιος βγήκε από εκεί και είπε ότι δεν ήθελε το Δημήτρη κι αυτά και το είπαν στο σχολείο. Εφόσον το είπαν στο σχολείο ήταν υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν την οικογένεια ότι υπάρχει πρόβλημα. Είναι άδικο αυτό που γίνεται και για τα παιδιά που χάθηκαν».

Και κατέληξε ο πατέρας του μακελάρη, αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του: «Πονάω και για αυτά (τα θύματα). Για όλα πονάω. Και για τα παιδιά που έφυγαν πονάω. Δεν έφταιγαν τα παιδιά. Δεν μπορώ να πιστέψω τι έκανε».

 

Τα πρώτα λόγια του Έλληνα μακελάρη από τη φυλακή – «Ντρεπόταν να με κοιτάξει», είπε ο πατέρας του

Ο πατέρας του νεαρού μακελάρη μίλησε και στον ΑΝΤ1, αποκαλύπτοντας τα πρώτα λόγια και τις αντιδράσεις του γιου του πίσω από τα κάγκελα της φυλακής όπου κρατείται.

Ο 64χρονος Αντώνης Παγουρτζής γνωρίζει πως ο γιος του είχε μια ερωτική απογοήτευση με συμμαθήτριά του και σε συνδυασμό με το bullying που δεχόταν από συμμαθητές του, εικάζει ότι αυτό μπορεί να ήταν το κίνητρο του μακελειού.
Μιλώντας, δε, στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάση Τσίτσα, αποκάλυψε το κλίμα της πρώτης συνάντησης τους μετά το αιματηρό περιστατικό, πώς τον υποδέχθηκε ο γιος του και τι του ζήτησε ο 17χρονος ομογενής.

– Πότε συναντήσατε το γιο σας και τι σας είπε;

«To Σάββατο για περίπου 20 λεπτά. Με υποδέχθηκε με σκυμμένο το κεφάλι. Είχε κρύψει το πρόσωπο του. Ντρεπόταν να με κοιτάξει στα μάτια. Είναι σε σύγχυση, δεν θυμάται τι έγινε. Δεν με άφησαν και δεν μπορούσα να τον αγκαλιάσω… Το πρώτο πράγμα που ήθελε να μου πει ήταν να ζητήσει συγγνώμη από τις αδελφές του. Μας είπε ότι μας αγαπά όλους. Μου ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τις αδελφές του. Μας είπε ότι θα είναι δυνατός για να μας βοηθήσει για να τα βγάλουμε πέρα…»

– Σας αποκάλυψε το κίνητρο της πράξης του;

«Δεν τον ρώτησα γιατί ήθελα στην αρχή να τον στηρίξω ψυχολογικά. Αυτά θα τα πει με τους δικηγόρους. Εγώ προσπάθησα μόνο να τον στηρίξω εκείνη την ώρα».

– Γνωρίζετε για μια ερωτική απόρριψη που είχε από μια συμμαθήτρια του, η οποία ήταν μεταξύ των θυμάτων;

«Ναι. Είχε μια σχέση την οποία διέκοψε γιατί ενδιαφερόταν για μια άλλη συμμαθήτρια του. Όμως εκείνη τον απέρριψε. Έμαθα ότι εκείνη τον πρόσβαλε δημοσίως και μετά, λόγω αυτού του γεγονότος, του έκαναν bullying κάποιοι συμμαθητές του. Θεωρώ ότι το παιδί το έχουν κτυπήσει. Το παιδί μου δεν είναι κακό παιδί και το ξέρουν όλοι στην περιοχή. Ξαφνικά, μεταμορφώθηκε και, όπως σε ταινία, κάποιος άλλος μπήκε στο σώμα του… Επειδή δεν ήθελε να ανακατευτώ και ήθελε να με προστατεύσει, γιατί ήξερε ότι είμαι περήφανος Έλληνας, επέλεξε να το αντιμετωπίσει μόνος του…»

Η 16χρονη που απέρριπτε τον Δημήτρη Παγουρτζή ονομαζόταν Shana Fischer

16xroni

– Έχει συναίσθηση ότι έχει σκοτώσει 10 ανθρώπους;

«Ναι… αλλά δεν μιλήσαμε γι’ αυτό».

– Στον ανακριτή είπε ότι «δεν πείραξε τα παιδιά που συμπαθούσε για να διηγηθούν την ιστορία του». Ποια είναι η ερμηνεία αυτής της δήλωσης του;

«Θεωρώ ότι δεν πείραξε τα παιδιά που συμπαθούσε, για να πουν την ιστορία που περνούσε με το bullying που του έκαναν οι συμμαθητές του. Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνω σ’ αυτά που είπε στην κατάθεση του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ