Είδηση – «βόμβα»: 15 μήνες φυλάκιση στον Γιώργο Κιμούλη

1
1062

Σε φυλάκιση 15 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος έχασε τη δυνατότητα ρύθμισης για χρέη προς το Δημόσιο, στην οποία ενταχθεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», ο γνωστός ηθοποιός χρωστά περί τις 25.000 ευρώ.

Η ποινή που του επιβλήθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι σε δεύτερο βαθμό και χωρίς αναστολή, εξαιτίας προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης.

Ωστόσο, η μετατροπή της προς 25 ευρώ την ημέρα δίνει τη δυνατότητα στον Γιώργο Κιμούλη να πληρώσει το ποσό των 25.000 ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις, για να μη βρεθεί πίσω από τα σίδερα.

Σύμφωνα, πάντα με την εφημερίδα, Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ενώ μάρτυρας υπεράσπισής του ήταν και ο λογιστής του. Η υπόθεση αφορά σε εταιρεία που συστάθηκε το 2001 για το θέατρο του Γιώργου Κιμούλη που υπήρχε σε μισθωμένο ακίνητο και λειτουργούσε και σαν σχολή.

Στην εταιρεία αυτή ήταν μέτοχος και η μητέρα του, η οποία είχε αναλάβει τη διαχείριση. Στο δικαστήριο αναγνώστηκε έγγραφο από την αρμόδια ΔΟΥ, στο οποίο αναφερόταν ότι είχε μπει σε ρύθμιση των χρεών του, αλλά την έχασε έπειτα από επτά μήνες, καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στη δόση

«Δεν έχει χρόνο να ελέγξει το επιχειρηματικό σκέλος, λόγω της αφοσίωσής του στη δουλειά του. Το σκέλος αυτό το είχε η μητέρα του και δεν είναι τυχαίο ότι τα προβλήματα άρχισαν μετά τον θάνατό της το 2009. Έχουν δοθεί 107.000 ευρώ για το χρέος. Αν έμπαινε τώρα σε ρύθμιση, θα έπρεπε να δίνει 16.000€ δόση και δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα», ανέφερε ο συνήγορος του Γιώργου Κιμούλη στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του Γιώργου Κιμούλη με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας όπως και στον πρώτο βαθμό. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, όμως η προηγούμενη καταδίκη του για ακάλυπτη επιταγή δεν επέτρεψε στην έδρα να δώσει αναστολή. Το αποτέλεσμα ήταν να μετατραπεί η ποινή σε χρηματική προς 25 ευρώ ημερησίως, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις αγγίζουν τα 25.000 ευρώ.

Πηγή: Espresso

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ