Άλλαξε χέρια ένα σπίτι σύμβολο του ελληνικού κινηματογράφου. Οι νέοι ιδιοκτήτες του έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να το αποκτήσουν…
Το αρχοντικό της κινηματογραφικής οικογένειας Κασσανδρή της ταινίας «Τζένη Τζένη», στις Σπέτσες, άλλαξε χέρια, καθώς από την οικογένεια Οικονόμου πουλήθηκε αντί 3.500.000 ευρώ στον εφοπλιστή Νίκο Ευθυμίου. Το πανέμορφο διώροφο σπίτι μέσα στο οποίο η Τζένη Καρέζη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης έζησαν έναν από τους πιο έντονους και τρυφερούς έρωτες του ελληνικού κινηματογράφου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους νέους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι, προκειμένου να το αγοράσουν, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, το deal φαίνεται πως κλείστηκε με τη σύζυγο του εφοπλιστή Νίκου Ευθυμίου Ελένη Σούλια.
Η αντικειμενική αξία της βίλας υπολογιζόταν στα 550.000 ευρώ, με τον φόρο μεταβίβασης στα 110.000 ευρώ, όμως τελικά πουλήθηκε αντί του ποσού των 3.500.000 ευρώ. Το ποσό μπορεί να θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο από τους μεσίτες του νησιού, ωστόσο ανταποκρίνεται στην αξία του, καθώς είναι ένα από τα πιο παλιά και καλοδιατηρημένα αρχοντικά των Σπετσών, ενώ διακρίνεται για την πολυτέλεια στους εσωτερικούς χώρους.
Το διώροφο ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο των Σπετσών και έχει εμβαδόν 600 τ.μ. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, τεράστια βιβλιοθήκη, την οποία η Τζένη Καρέζη, ως Τζένη Σκούταρη στην ταινία, επισκεπτόταν καθημερινά, προκειμένου να διαβάζει ως φιλόλογος τους αγαπημένους της κλασικούς συγγραφείς. Επίσης, έχει πέντε μεγάλα υπνοδωμάτια. Εντυπωσιακός είναι και ο εξωτερικός χώρος, με όμορφα φυτά και θέα προς το απόλυτο γαλάζιο του Αργοσαρωνικού.
Ο Νίκος Ευθυμίου είναι γέννημα θρέμμα του Πειραιά, του κέντρου της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Σε όλη τη ζωή του έχει υπάρξει πιστός υποστηρικτής των ιδρυμάτων του, ενώ την δεκαετία του ’80 διατέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μεγάλωσε εργαζόμενος στο ναυτιλιακό πρακτορείο που δημιούργησε ο πατέρας του Δημήτρης, μόλις πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά την οικογενειακή στροφή στην πλοιοκτησία, το 1969, εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο εκπροσωπώντας την εταιρία, όπου πέρασε τα επόμενα 12 χρόνια.
Σπούδασε ναυτιλιακά στο City College of London και άρχισε να δουλεύει στη ναυτιλιακή επιχείρηση που είχε ιδρύσει ο πατέρας του μαζί με τους Aγγελικούση και Kαλούδη μόλις στα 26 του χρόνια. Tρία χρόνια αργότερα, το 1973, ίδρυσε τη Liberty Maritime Agency Ltd με τον Mάρκο Φράγκου και έφτασε στη σημερινή Efthymiou D. Shipping S.A.
Αφότου επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1981, πήρε τα ηνία της Efthymiou D. Shipping και προσχώρησε στο διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, υπηρετώντας τελικώς ως αντιπρόεδρος. Το 2003 εξελέγη πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και υπηρέτησε το μέγιστο διάστημα δύο θητειών, τρία χρόνια εκάστη. Επί προεδρίας Eυθυμίου ο ελληνικός εφοπλισμός έφερε στη χώρα μας (το 2007) το ποσό των 17 δισ. ευρώ – ποσό που αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών.
Πηγή: Εφημερίδα Espresso, espressonews.gr