Πέθανε η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου

0
163

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η ανιψιά της – Πότε θα γίνει η κηδεία της

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές και δημοφιλείς γυναικείες φιγούρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Η αγαπημένη ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 91 ετών, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τη θλιβερή είδηση της απώλειάς της έκανε γνωστή η ανιψιά της.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου μπορεί να μην ήταν συχνά πρωταγωνίστρια, κατάφερνε όμως, με το ταλέντο και το μοναδικό μπρίο της, να ξεχωρίζει πάντα μέσα από τους δεύτερους ρόλους που κατά κύριο λόγο υποδυόταν. Την βλέπαμε συχνά ως επαρχιώτισσα οικιακή βοηθό κάποιου πλούσιου αφεντικού, στου οποίου τη ζωή επενέβαινε σαρωτικά και καθοριστικά ενίοτε, ενώ οι αστείες ατάκες της, τα γλωσσικά λάθη της, οι χιουμοριστικοί μορφασμοί της και οι χαρακτηριστικές κινήσεις της άφησαν εποχή. Με την ίδια ευκολία, ωστόσο, που προκαλούσε το γέλιο, μπορούσε να συγκινήσει τους θεατές.

Stylianopoulou_upiretria

Ήταν το λαϊκό, δυναμικό κορίτσι που στηριζόταν πάντα στις δυνάμεις του, δούλευε σκληρά και δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του αλλά διέθετε, ταυτόχρονα, ευαισθησία και μια καρδιά μάλαμα. Γι’ αυτό εξάλλου και υπήρξε περιζήτητη. Δεν είναι τυχαίο ότι το 1967 συμμετείχε σε 12 διαφορετικές ταινίες γι΄ αυτό και η χρονιά εκείνη έμεινε στην ιστορία ως «έτος Στυλιανοπούλου»

Η ταξιτζού•★☆⭐ Δέσποινα Στυλιανοπούλου🔁Νίκος Ρίζος😉 Best of💯 Greek-Movies🇬🇷
Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Ξένος της νύχτας» αφού πρώτα είχε αποφοιτήσει, ένα χρόνο νωρίτερα, από τη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη όπου σπούδασε θέατρο αλλά και από το Ελληνικό Ωδείο όπου έκανε σπουδές φωνητικής.

stylianopoulou-taksitzou
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου σε σκηνή από την ταινία «Η ταξιτζού» (1970)
stylianopoulou-rizos
stilianopoulou-vougiouklaki
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Στη διάρκεια της καριέρας της είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου και κυρίως με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Βρέθηκε στο πλευρό της σε κάποιες από τις πιο γνωστές ταινίες της: «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Αχ αυτή η γυναίκα μου», «Το κορίτσι του Λούνα Παρκ», «Το πιο λαμπρό αστέρι» κ.α. Έπαιξε όμως και σε δεκάδες ακόμη ταινίες στο πλευρό άλλων μεγάλων πρωταγωνιστών όπως ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Νίκος Σταυρίδης και φυσικά ο Νίκος Ρίζος με τον οποίο αποτελούσαν ένα από τα πλέον αγαπημένα κινηματογραφικά δίδυμα. Ανάμεσά τους και οι «Κορόιδο γαμπρέ», «Ο εξυπνάκιας», «Ο γεροντοκόρος», «Πατέρα κάτσε φρόνιμα», «Δημήτρη μου Δημήτρη μου», «Η θυρωρίνα», «Καπετάν φάντης μπαστούνι», «Ένας μάγκας στα σαλόνια», «Η ταξιτζού» κ.α.

Μάγκα μου το χάλι σου   Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Πετρή Σαλπέα ,Έλενα Κυρανά, Χρ.Εμμανουήλ Cine Video

Εκτός από τον κινηματογράφο, όμως, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου είχε εργαστεί και στην τηλεόραση συμμετέχοντας σε διάφορες σειρές της κρατικής και της ιδιωτικής τηλεόρασης όπως το δημοφιλέστατο «Λούνα Παρκ» με τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο αλλά και τις «7 θανάσιμες πεθερές», τα «Χρυσά Κορίτσι», την «Νταντά» κ.α.

Θεατρικά δραστηριοποιήθηκε κατά κύριο λόγο στο θέατρο «Αυλαία» του Πειραιά του οποίου ήταν θιασάρχης επί σειρά ετών.

Stylianopolou_-_Petros_Milas
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου στον γάμο της με τον Πέτρο Μήλα

Στην προσωπική ζωή η Δέσποινα Στυλιανοπούλου δεν στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή. Όπως η ίδια είχε αποκαλύψει, έζησε έναν μεγάλο έρωτα με τον σκηνοθέτη Κώστα Καραγιάννη χωρίς να γνωρίζει όμως πως ήταν παντρεμένος με παιδιά. Όταν το έμαθε ένιωσε βαθιά προδομένη. Και ο μοναδικός γάμος που έκανε στη ζωή της, όμως, με τον τραγουδιστή Πέτρο Μήλα, το 1976, δεν έμελλε να διαρκέσει πολύ.

Η κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Α’ Νεκτοραφείων Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ