ΒΙΝΤΕΟ Το νέο τραγούδι – έκπληξη του Μάριου Φραγκούλη «Γη της Ιωνίας», αφιερωμένο στη Σμύρνη

0
511

Ακούστε το νέο τραγούδι – έκπληξη του καταξιωμένου ερμηνευτή

Ένα τραγούδι με παραδοσιακό μουσικό ύφος, βασισμένο στα λόγια ενός σπουδαίου Έλληνα ποιητή, είναι η νέα μουσική πρόταση του Μάριου Φραγκούλη  ο οποίος δεν σταματά τα εξερευνά τα καλλιτεχνικά του όρια.  Η «Ανατολή», που κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group, αποτελεί την μελοποίηση, από τον Μιχάλη Κατσιγιάννη, του ποιητικού λόγου του Κωστή Παλαμά.

Το τραγούδι έχει σαφείς αναφορές στη μεγάλη μουσική παράδοση των Ελλήνων της Ιωνίας και δίνει μια πρώτη γεύση ολοκληρωμένου κύκλου τραγουδιών του Ανδρέα Κατσιγιάννη με την υπογραφή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας, που θα έχει τίτλο «Γη της Ιωνίας», και θα είναι αφιερωμένος στη Σμύρνη.

Ο Μάριος Φραγκούλης με τη χαρακτηριστική δύναμη και εκφραστικότητα που διακρίνει τις ερμηνείες του, υμνεί συγκινητικά την ιερή Γη των Ιώνων, έναν χαμένο παράδεισο του ελληνισμού που άκμασε εκεί επί χιλιάδες χρόνια και ζει πλέον στη συλλογική μνήμη.

Η «Γη της Ιωνίας» θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Ogdoo Music Group, σε έκδοση με πολυσέλιδο βιβλίο και cd, με την συμμετοχή και άλλων σημαντικών ερμηνευτών σε παραγωγή της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ