O Μάρκος Σεφερλής είναι ο τελευταίος των μεγάλων!

0
315

Ασπίδα από τον Γεωργουσόπουλο στον κωμικό! Τι λέει μέσω της «Espresso» στην Ελενα Ακρίτα

Από τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

«Είναι ο τελευταίος των μεγάλων»! Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος -μιλώντας αποκλειστικά στην «Espresso»– τάσσεται στο πλευρό του Μάρκου Σεφερλή στην κόντρα του με την Ελενα Ακρίτα, που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις…

«Εγώ την άποψή μου για τον Μάρκο την έχω πει και την υποστηρίζω ακράδαντα και σήμερα: τον θεωρώ πάρα πολύ μεγάλο κωμικό, πολύ σπουδαίο κειμενογράφο, σπουδαίο λογοπλάστη… Να απαντήσω τι λέει η κυρία Ακρίτα; Οχι! Δεν τον έχει δει, όπως και κανένας από αυτούς που τον κρίνουν, σας πληροφορώ. Δεν έχουν πάει ποτέ στο Δελφινάριο» αναφέρει ο σπουδαίος συγγραφέας και κριτικός θεάτρου.

Ρωτάμε τον κ. Γεωργουσόπουλο αν συμφωνεί με τη φράση «ήθος του trash», το οποίο, όπως έγραψε η δημοσιογράφος, θα έφερνε ο Μάρκος Σεφερλής στην παράσταση «Ζητείται ψεύτης», που θα ανέβαινε στο Παλλάς. H απάντηση του κ. Γεωργουσόπουλου ήταν άμεση: «Σε καμιά περίπτωση το ήθος αυτού του ανθρώπου δεν είναι τέτοιο. Απλά, ξαναλέω, δεν τον έχουν δει τον Μάρκο και γράφουν. Καταρχήν, ο άνθρωπος αυτός δεν βωμολοχεί. Αφήνει υπονοούμενα, υπαινιγμούς σεξουαλικούς. Και πού δεν γίνεται πλέον αυτό; Το κοινό του, εξάλλου, είναι γιαγιάδες και παιδιά. Είναι δυνατόν να είσαι πατέρας και να βωμολοχείς για να προκαλέσεις γέλιο; Εν κατακλείδι, νομίζω πως δεν ξέρουν τι είναι trash και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν τον έχουν δει στο θέατρο. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτά τα θέματα. Να πάνε να τον δουν και μετά να κρίνουν» καταλήγει και προσθέτει πως το κείμενο της κυρίας Ακρίτα που αφορά τον ηθοποιό και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων ήταν δημοσιογραφικό σχόλιο, και όχι κριτική.

«Αυτό δεν είναι κριτική»

«Ολο αυτό δεν είναι κριτική. Μην μπερδεύουμε την κριτική με οποιοδήποτε δημοσιογραφικό σχόλιο. Η κριτική έχει άλλου είδους διαδικασία. Εχει άλλο ύφος και είναι εντελώς διαφορετικό λογοτεχνικό είδος» διευκρινίζει.

Να θυμίσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο σπουδαίος Γεωργουσόπουλος έχει μιλήσει με τα πλέον κολακευτικά λόγια για την καλλιτεχνική αξία του Μάρκου Σεφερλή… Το 2011 με μια διθυραμβική κριτική του μίλησε για τη δουλειά που κάνει επί σκηνής ο ηθοποιός, και πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι «αποποινικοποιεί» το φθηνό γέλιο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργουσόπουλος έγραφε τότε: «Αυτός ο πολυμήχανος μίμος, τραγουδιστής, χορευτής, χρήστης των ιδιόλεκτων (εφήβων, ντοπιολαλιών, υποκόσμου, αλλοδαπών) και χαρισματικός διαλεκτικός στην επικοινωνία του με το λαϊκό κοινό. Μέγας αυτοσχεδιαστής και συχνότατα συν-γραφέας του κειμένου-νούμερου. Αυτό το υποκριτικό θηρίο πρέπει να έπεται και να προηγείται άλλου θηρίου και εντός δέκα λεπτών να σχεδιάσει τύπο, να εφεύρει σλόγκαν, να βρει τον σατιρικό πυρήνα-στόχο του, να τον σχολιάσει και στιχουργικά πάνω σε γνωστά τραγουδιστικά σουξέ και να αφήσει φεύγοντας από τη σκηνή ανεξίτηλο στίγμα. Ενας τέτοιος μίμος αλλά συνάμα και συγγραφέας είναι ο Μάρκος Σεφερλής. Και να μην ξανακούσω για “Δελφινάριο”, γιατί θα αξιώσω αν είναι καλλιτέχνης του θεάτρου ή διανοούμενος ο τιμητής να μου πει αν μπορεί να πράξει επί σκηνής και να διεκπεραιώσει τόσα μιμήματα άλλος σήμερα Ελληνας ή και ξένος νουμερίστας…».

espressonews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ