Οταν οι νεαροί Αντώνης Καφετζόπουλος και Ρίκα Βαγιάνη πόζαραν για το «Μινόρε της αυγής»

0
983

«Ρίκα Ρικάκι, τι να πω τώρα;».

Με αυτή τη φράση, μια σπάνια φωτογραφία, θλίψη και πολλές αναμνήσεις αποχαιρέτησε ο Αντώνης Καφετζόπουλος τη Ρίκα Βαγιάνη.

Ηταν Ιανουάριος του 1983 όταν στην ΕΡΤ έκανε πρεμιέρα μια σειρά-σταθμός: η δραματική σειρά «To μινόρε της αυγής». Μια «ωδή» στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Μια χρονιά πριν, το 1982, η Ρίκα Βαγιάνη θα αποφοιτούσε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Το «μινόρε της αυγής» ήρθε ως μια ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο της.

Ο ρόλος της «Στέλλας» -που ο «Μήτσος Ρούσαλης» (σσ. που υποδυόταν ο Γιάννης Ζαβραδινός) ερωτεύεται παράφορα, αντιμετωπίζοντας την άρνηση του πατέρα της- σημάδεψε την πορεία της στην υποκριτική: ακολούθησαν συμμετοχές σε κινηματογραφικές ταινίες αλλά η αρθρογραφία υπήρξε ο μεγάλος σταθμός της καριέρας της.

Στην ίδια σειρά ο νεαρός, τότε, Αντώνης Καφετζόπουλος υποδύεται τον «Αντώνη Ζάγκουρα»: η υπόθεση θέλει τον ήρωα να φτάνει από τη Σύρο στον Πειραιά για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή.

Αντώνης Καφετζόπουλος και Ρίκα Βαγιάνη πόζαραν τότε «ως νέα ταλέντα» για το εξώφυλλο του «Ταχυδρόμου».

Αυτή η φωτογραφία σηματοδοτεί μια ολόκληρη εποχή για την Αντώνη Καφετζόπουλο και με αυτή θέλησε να αποχαιρετήσει την καλή του φίλη.

Μια φωτογραφία μπορεί να περιγράψει όσα οι λέξεις δεν μπορούν.

Δείτε την δημοσίευση του ηθοποιού:

 

Δείτε στο βίντεο επεισόδιο από τη σειρά (στο 4:20 βλέπουμε τη Ρίκα Βαγιάνη).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ