Ο γόης Κορεάτης και η σιδηρά κυρία των τραπεζών

0
937
ՐϕуʼnϠωʏ͏̉ʙ͠ՐϕуʼnϠωʏ͏̉S- MԁÙ͉ӔɊϔǔS ʁɠ́ՔɋɁӠ(EUROKINISSI/ ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)
Στενή παρέα του golden boy του Βαρουφάκη με την Αναστασία Σακελλαρίου

Η γνωριμία της Αναστασίας Σακελλαρίου με τον άλλοτε σύμβουλο του Βαρουφάκη πριν από τρία χρόνια με «φόντο» τις πολύωρες συσκέψεις 
❱❱ Σούσουρο στα κοσμικά στέκια για την πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Θέμα συζήτησης στο Κολωνάκι και στα πολυτελή στέκια της Αθήνας, όπου συχνάζουν τραπεζίτες, μάνατζερ, οικονομικοί σύμβουλοι και στελέχη, έχει γίνει η πολύ στενή παρέα που φέρεται ότι κάνουν δύο πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο οικονομικό τοπίο της χώρας.

Πρόκειται για τον Κορεάτη Γκλεν Κιμ, ο οποίος είδε το πρόσωπό του στην τηλεόραση και στις εφημερίδες όταν ήταν σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, και την όμορφη πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (TXΣ) Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία, από τον περασμένο Αύγουστο, έχει αναλάβει το φιλόδοξο στοίχημα να στήσει την Praxia Bank (πρώην Credicom Bank), μια νέα τράπεζα με έμφαση σε ιδιώτες πελάτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο 54χρονος Ασιάτης με τις αποδοχές golden boy και η 43χρονη σιδηρά κυρία των τραπεζών γνωρίστηκαν πριν από περίπου τρία χρόνια, στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Ολο αυτό το διάστημα διατηρούσαν χαμηλό προφίλ, έχοντας καταφέρει να κρατούν τη γνωριμία τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μια επαγγελματική γνωριμία που έμελλε να τους φέρει κοντά, με τις συναντήσεις τους να μην περιορίζονται στα γραφεία και στις αίθουσες συσκέψεων όπου πραγματοποιούνταν πολύωρα και κοπιαστικά μίτινγκ!

Σαν… αλεξιπτωτιστής

Ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα για τη συνάντηση ανάμεσα στην Αναστασία Σακελλαρίου και στον… γόη Γκλεν Κιμ στις αρχές του 2015, όταν ο κορεατικής καταγωγής οικονομολόγος εμφανίστηκε σαν… αλεξιπτωτιστής στο υπουργείο Οικονομικών για να «τακτοποιήσει» ως σύμβουλος της κυβέρνησης όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούσαν το ελληνικό χρέος.

Η 40χρονη -τότε- Αναστασία Σακελλαρίου, η οποία άρχισε την καριέρα της ως επενδυτική τραπεζίτης, ήταν διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από τον Φεβρουάριο του 2013. Σε αυτή τη θέση παρέμεινε ως τον Μάιο του 2015, όταν αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της εξαιτίας της εμπλοκής της στο οικονομικό σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Κιμ και η Σακελλαρίου γνωρίστηκαν μέσα στο τετράμηνο το οποίο προηγήθηκε από την παραίτηση της πρώην διευθύνουσας συμβούλου του TXΣ και με το πέρασμα του χρόνου έφτασαν να κάνουν πολύ στενή παρέα!

Η όμορφη και καριερίστα έχει στο δυναμικό της ένα διαζύγιο, καθώς πριν από χρόνια η ίδια και ο πρώην σύζυγός της -με τον οποίο έχει αποκτήσει μία κόρη- αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Αντιθέτως, ελάχιστες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές για την προσωπική ζωή του Κορεάτη συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη. Οσοι τον έχουν γνωρίσει από κοντά κάνουν λόγο για ένα γλυκομίλητο και επικοινωνιακό άτομο, πολύ ικανό στις δημόσιες σχέσεις.

 

Τον διάλεξε ο Γιάνης, τον… κράτησε ο Τσακαλώτος

Ο Κορεάτης σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη Γκλεν Κιμ γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics, εργάστηκε μεταξύ άλλων στη Lehman Brothers, στην επενδυτική τράπεζα Moelis & Company, στην LJ Capital και ως σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών της Ισλανδίας. Η θέση, όμως, που έκανε τον Γιάνη Βαρουφάκη να δει τον Κιμ με άλλο… μάτι ήταν αυτή του συμβούλου στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και η συμμετοχή του στη δημιουργία του EFSF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) και του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας). Συμμετείχε ως αφανής πρωταγωνιστής στις δύσκολες διαπραγματεύσεις της πρώτης θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015, θέση που διατήρησε και επί υπουργίας Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ωστόσο, η συνεργασία του με τον τωρινό υπουργό Οικονομικών περιορίστηκε αρκετά τα χρόνια που ακολούθησαν, ίσως και λόγω της μείωσης που δέχθηκε να γίνει στην αμοιβή του. Από τα περίπου 1.400.000 ευρώ που φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έλαβε την πρώτη διετία, πέρυσι «έπεσε» στα… 70.000-80.000 ευρώ!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

Η Αναστασία Σακελλαρίου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Αρσάκειο – Τοσίτσειο το 1991. Στη συνέχεια πήγε στη Βρετανία, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα πανεπιστήμια Warwick και Reading, με ειδίκευση μεταπτυχιακού τίτλου στο International Banking & Financial Services.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία της αρχίζει στην Deutsche Bank, από την οποία τη διεκδικεί η Salomon Brothers και, στη συνέχεια, η Credit Suisse, που την ξεχώρισε για τις δεξιότητές της. Μέσα στα επόμενα χρόνια η όμορφη Ελληνίδα θα προαχθεί σε μία από μια από τις νεότερες σε ηλικία Managing Directors.

Η επιστροφή

Το 2009 αποφασίζει για οικογενειακούς λόγους να επιστρέψει στην Ελλάδα και διατελεί σύμβουλος του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς έως το 2010. Στη συνέχεια αναλαμβάνει Chief Risk Officer στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου, μεταξύ άλλων, ήταν υπεύθυνη στο έργο απορρόφησης της Aspis Bank και στο έργο του ελέγχου από την BlackRock.

Η επιλογή της έγινε από την τρόικα, την Τράπεζα της Ελλάδος και τον υπουργό Οικονομικών, αφού προηγουμένως αποκλείστηκαν πολλοί άλλοι γνωστοί τραπεζίτες. Το όνομά της περιλαμβάνεται -ως κατηγορούμενη- στο πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς φέρεται κατά το εισαγγελικό πόρισμα ότι προχώρησε σε χορηγήσεις δανείων που ζημίωσαν την τράπεζα. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει πάρει αναβολή για τις 3 Δεκεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ