Δύσκολες ώρες για τον δημοφιλή ηθοποιό Χρήστο Σιμαρδάνη

0
387

Με θάρρος και αξιοπρέπεια αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα υγείας ο δημοφιλής ηθοποιός

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα πιο δύσκολα για τον Χρήστο Σιμαρδάνη. Κι αυτό διότι ο αγαπημένος ηθοποιός, που άφησε εποχή στην ελληνική τηλεόραση με τον ρόλο του μπάτλερ στη σειρά του Mega «Η νταντά», ανεβαίνει τους τελευταίους μήνες έναν γολγοθά και δίνει τη δική του μάχη για να σταθεί όρθιος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο 60χρονος Χρήστος, που σε δύο μέρες γιορτάζει κιόλας, αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, απέναντι στο οποίο στέκει με περίσσια αξιοπρέπεια και μεγάλο θάρρος.

Οπως μας μετέφερε άνθρωπος από το περιβάλλον του καλλιτέχνη, κάποιες οργανικές ενοχλήσεις που είχε τον οδήγησαν στον γιατρό, ο οποίος του συνέστησε να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Η συνέχεια βρήκε τον ηθοποιό να νοσηλεύεται σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας. «Εμεινε μέσα για περίπου 15 μέρες και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του ακολουθώντας κατά γράμμα τις συμβουλές που του έδωσαν οι γιατροί του» μας είπε η ίδια πηγή. Και συνέχισε: «Ο Χρήστος είναι αγωνιστής και δεν χάνει το χαμόγελό του. Αντιμετωπίζει το πρόβλημα με την υγεία του με θάρρος, όπως συνηθίζει να κάνει γενικότερα σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής, και πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά».

Στο πλευρό του ηθοποιού, του οποίου η χαρακτηριστική φωνή έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα διαφημιστικά σποτ εκπομπών του Mega, βρίσκονται καλοί φίλοι και βέβαια ο σύντροφός του, που είναι και ο πιο δικός του άνθρωπος. Οι δυο τους είναι μαζί πολύ καιρό, κρατώντας μια διακριτική στάση ζωής, δίχως να κρύβουν τη σχέση τους, φυσικά. Αλλωστε ο Χρήστος Σιμαρδάνης ήταν από τους πρώτους Ελληνες καλλιτέχνες που μίλησαν ανοιχτά για τη σεξουαλική τους ταυτότητα. Εχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές σε εξαιρετικά κινηματογραφικά φιλμ, όπως «Ο μελισσοκόμος», «Πέτρινα χρόνια», και «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», δεν φοβήθηκε ότι η δημόσια παραδοχή της ομοφυλοφιλίας του θα έκανε κακό στην καριέρα του. Παρ’ όλα αυτά δεν χρησιμοποίησε ποτέ ως… σημαία το γεγονός ότι είναι gay. Απεναντίας, είχε προκαλέσει αίσθηση μια ανάρτησή του στο facebook σχετικά το Gay Pride.

Για την ομοφυλοφιλία

«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες “είμαι περήφανος που έχω αυτιά”. Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δυο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος ή καλός πατέρας» είχε γράψει ο Χρήστος Σιμαρδάνης, κερδίζοντας για ακόμη μια φορά τον σεβασμό όλων για την αξιοπρέπειά του.

Με την ίδια αξιοπρέπεια ο αγαπημένος ηθοποιός, που εμφανίστηκε τελευταία φορά στο θέατρο την προηγούμενη σεζόν στην παράσταση «Ο Αϊ-Βασίλης είναι σκέτη λέρα», δίνει σήμερα τον αγώνα του για να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Του το ευχόμαστε ολόψυχα…

Πηγή: espressonews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ