Πως να διαλέξετε χρυσά κοσμήματα για τον γάμο

0
1908

Πως να διαλέξετε χρυσά κοσμήματα για τον γάμο

 

Το ερώτημα πως να διαλέξετε χρυσά κοσμήματα για τον γάμο ίσως δεν είναι από τα πρώτα που γεννάται στο μυαλό μιας νύφης. Πολλές φορές παρεξηγούμε τη νύφη λέγοντας, ότι θέλει να τα έχει όλα στην εντέλεια ή αποδοκιμάζοντας το πόσο αγχωμένη δείχνει. Παρόλα αυτά μας διαφεύγει, ότι την ημέρα του γάμου όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω της.

 

Ως εκ τούτου ένας μικρός ή και μεγάλος εκνευρισμός θα έπρεπε να είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Έχει να μεριμνήσει για τόσες πολλές λεπτομέρειες του γάμου, που ίσως αφήσει στο τέλος κάποια πράγματα, που αφορούν την ίδια. Και ναι, τα χρυσά κοσμήματα για τον γάμο είναι ένα από αυτά, που πιθανότατα και να μην της περάσει καν από το μυαλό, ότι μπορεί να χρειαστεί.

 

Ιδίως τα κοσμήματα του γάμου είναι μια από τις εκκρεμότητες, που κάθε νύφη σκέφτεται, σχεδόν στο τέλος. Όταν πλέον όλα είναι έτοιμα, θα διαπιστώσει, ότι ποτέ δε σκέφτηκε τι κοσμήματα θα φορά εκείνη την ημέρα. Γι’ αυτό ετοιμάσαμε αυτό τον σύντομο οδηγό, ώστε να μην αναλώσετε χρόνο για έρευνα, αλλά να είστε έτοιμη να επιλέξετε τα χρυσά κοσμήματα για τον γάμο σας.

 

  1. Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο

Υπάρχει αυτή η σχολή, που υποστηρίζει ότι όσο λιγότερα χρυσά κοσμήματα φοράμε, τόσο το καλύτερο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς το νυφικό. Συνήθως έχει αστραφτερές χάντρες και πέτρες, κι αν δεν έχει το νυφικό και είναι απλό, θα έχει το στολίδι που θα βάλουμε στα μαλλιά. Κι αν δε βάλουμε στα μαλλιά θα έχει το μακιγιάζ.

 

Διαμάντια αλλά με μέτρο

Επομένως αν επιλέξουμε διαμάντια, που είναι και η συνηθέστερη επιλογή, πρέπει να είμαστε λιτές. Εκείνη την ημέρα έτσι ή αλλιώς θα υπάρχει κάτι το απαστράπτον πάνω στη νύφη. Αν δεν υπάρχει, τότε έρχονται τα χρυσά κοσμήματα για να συμπληρώσουν την εμφάνιση.

 

Ενώ στις προηγούμενες περιπτώσεις φοράμε κάτι διακριτικό και συνήθως σκουλαρίκια ή κάποιο δαχτυλίδι, η στρατηγική μας στην επιλογή κοσμημάτων αλλάζει, όταν έχουμε λιτή εμφάνιση. Τότε μόνο επιτρέπεται ένα ογκώδες ή πιο εντυπωσιακό κόσμημα, που θα αναδείξει το σύνολο.

 

Έπειτα αν σας δυσαρεστεί αυτό, θυμηθείτε την παράδοση: Η νύφη πηγαίνει με λιτά κοσμήματα στην εκκλησία, γιατί θα την χρυσώσουν και προικίσουν οι συγγενείς και φίλοι με τον γάμο αυτό.

 

  1. Χρυσός, πλατίνα ή ροζ χρυσός: Το νυφικό θα δώσει τη λύση!

Αν δεν ξέρετε τι χρυσά κοσμήματα να επιλέξετε για τον γάμο, κίτρινο, ροζ χρυσό ή πλατίνα, το νυφικό σας θα σας διαφωτίσει. Η πλατίνα ή το ασήμι δείχνουν υπέροχα με ένα λευκό νυφικό. Αν όμως το φόρεμά σας έχει ιβουάρ τόνο τότε τα χρυσά κοσμήματα θα το αναδείξουν.

 

Ο ροζ χρυσός ταιριάζει πολύ με νυφικά, που έχουν ροζ αποχρώσεις. Υπάρχουν εκείνα τα νυφικά σε nude τόνο, που άλλα είναι πιο κοντά στην τερακότα και άλλα πιο κοντά στις ροζ nude αποχρώσεις. Στα δεύτερα λοιπόν ταιριάζουν τα ροζ χρυσά κοσμήματα.

Σμαράγδια το ιδανικό κόσμημα για λευκό νυφικό

Τα λευκά νυφικά είναι η ιδανική βάση για χρωματιστούς λίθους, όπως σμαράγδια, ρουμπίνια ή ζαφείρια. Αν πάλι το νυφικό σας έχει απαλές μπεζ νότες, το ασήμι με λουστραρισμένο φινίρισμα θα κάνει το σύνολό σας εκθαμβωτικό. Επίσης αν το νυφικό σας έχει σχέδια με μεταλλικές κλωστές ή χάντρες σε συγκεκριμένη απόχρωση, μπορούν αυτά να σας δώσουν ιδέες για την απόχρωση των κοσμημάτων που θα επιλέξετε.

 

  1. Αποφύγετε τα πολύχρωμα κοσμήματα

Τα πολύχρωμα κοσμήματα δεν ενδείκνυνται για τον γάμο. Επιλέξτε ένα, το πολύ δύο χρώματα. Αν για παράδειγμα επιλέξατε σμαράγδια, δε θα ταίριαζε ένα άλλο κόσμημα με ρουμπίνια. Καλύτερα θα ήταν να επιλέξετε διαμάντια ή έστω πέρλα, που χρωματικά είναι ουδέτερα.

 

Πέραν του συμβολισμού περί αγνότητας, το λευκό πια έχει την ιδιότητα του να αναδεικνύει τον καθαρό, λιτό, ανεπιτήδευτο εαυτό της νύφης. Επομένως αν θέλετε χρώμα, βάλτε κάποιο άλλο φόρεμα στη δεξίωση ή οποιαδήποτε άλλη μέρα. Εκείνη τη μία ημέρα, ας επιλέξουμε αυτό που ταιριάζει στη μέρα.

 

  1. Διακριτικά και άνετα

Σκοπός των χρυσών κοσμημάτων που επιλέγετε για τον γάμο είναι να είστε στολισμένη. Αν έχετε ένα ογκώδες κομμάτι, που θα σας κουράζει ή θα δυσκολεύει την άνεση των κινήσεων θα το βγάλετε και θα μείνετε χωρίς στολίδι. Άρα τα λεπτά και διακριτικά είναι και θέμα πρακτικότητας.

 

  1. Ρολόι στον γάμο; Ναι, υπό προϋποθέσεις!

Αν και το ρολόι συνηθίζεται ως δώρο στους γάμους, σπάνια θα δούμε νύφη να φορά ρολόι. Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν τα ρολόγια- βραχιόλια. Αυτά είναι κομψά σαν κόσμημα βραχιόλια, λεπτεπίλεπτα και καλαίσθητα, που συνήθως αποτελούν οικογενειακό κειμήλιο.

 

Κι αν δεν έχετε τέτοιο, αλλά το ζηλεύετε μπορείτε να βρείτε στα μεταχειρισμένα ρολόγια σπουδαία τέτοια κομμάτια γνωστών οίκων της κοσμηματοποιίας.

 

  1. Επιλέξτε κοσμήματα που αναδεικνύουν το νυφικό σας

Τα χρυσά κοσμήματα για τον γάμο θα πρέπει να αναδεικνύουν το νυφικό συμπληρώνοντας την εμφάνισή σας, όχι να το επισκιάζουν. Για να το κατορθώσετε αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος κοσμημάτων, δηλαδή ούτε πολύ μεγάλα ούτε όμως και να περνούν απαρατήρητα.

 

Αν το φόρεμά σας είναι περίτεχνα στολισμένο, τα κοσμήματα θα πρέπει να είναι “ήσυχα”, όχι αόρατα. Αν αντίθετα το νυφικό είναι πιο απλό, μπορείτε να επιλέξετε ένα σετ από διακριτικά κοσμήματα, που θα δίνουν λάμψη ομοιόμορφα σε όλο το σύνολο. Διακριτικά καρφωτά σκουλαρίκια, ένα βραχιόλι ριβιέρα και ένα αντίστοιχο κολιέ μοιράζουν τη λάμψη σε όλο το σύνολο.

 

Images by freepic.diller on Freepik

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ