Σύλλογος Γυναικών Κω: Δεν θέλουμε να γίνουμε πρόσφυγες και να πληρώσουμε το κόστος του πολέμου τους

0
736

Σύλλογος Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ)

 

Αγαπητή φίλη,

   Με αφορμή τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών και τις δηλώσεις για τα νησιά μας θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Να σε ενημερώσουμε γιατί πιστεύουμε ότι η ενημέρωση και σε επέκταση ο αγώνας μας έχει σημασία για την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Οι κίνδυνοι που γεννιούνται για τον λαό μας από την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο είναι μεγάλοι!

  • Δεν πρέπει η χώρα μας να γίνει στόχος αντιποίνων.

Γυρίζουμε την πλάτη στα κόμματα που επέλεξαν να μπλέκεται η χώρα στα σχέδια του ΝΑΤΟ! Εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα , όπως θα κερδίσουν οι Έλληνες εφοπλιστές με τα 5.000 πλοία τους από την μεταφορά του υγροποιημένου αερίου με τις νέες συνθήκες. Ήδη γίνεται μεγάλη επίθεση στη ζωή μας από την ακρίβεια που είναι αποτέλεσμα της κερδοφορίας τους.

  • Μας ρώτησαν όταν όλοι αυτοί στις 12 Μάη ψήφισαν στην Βουλή την επέκταση των βάσεων στην Ελλάδα;
  • Μας ρώτησαν όταν η προηγούμενη κυβέρνηση άνοιξε στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ για τις βάσεις;
  • Η Σούδα, η Λάρισα, το Στεφανοβίκειο και η Αλεξανδρούπολη έχουν γίνει κόμβος μεταφοράς εξοπλισμού προς την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη.
  • Εμείς οι γυναίκες δεν αποδεχόμαστε να γίνουμε συνένοχες στα δολοφονικά τους σχέδια. Ούτε πιστεύουμε ότι θα μας προστατέψουν ¨σύμμαχοι¨.
  • Στην Κύπρο που ήταν το ΝΑΤΟ όταν η Τουρκία κατέλαβε το 1/3 του εδάφους της;

Και επειδή φέτος είναι η επέτειος για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή δεν θέλουμε να γίνουμε πρόσφυγες και να πληρώσουμε το κόστος του πολέμου τους, όπως πληρώνουμε το κόστος της ειρήνης τους που είναι τώρα με το ¨πιστόλι στον κρόταφο¨.

Εμείς πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Αγωνιούμε μπροστά στις εξελίξεις και στα ενδεχόμενα. Γι’ αυτό και απαιτούμε να σταματήσει η κυβέρνηση κάθε εμπλοκή στον πόλεμο και την αποστολή εφοδίων και μέσων από την χώρα μας, όπως και να σταματήσει να μας καταδικάζει στην ανασφάλεια, στην φτώχεια και την ακρίβεια!

 

Από το Δ.Σ του Συλλόγου Γυναικών Κω,

9/6/22

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ