Με το Κρατικό Βραβείο παιδικού βιβλίου 2021 στην κατηγορία «Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά» τιμήθηκε η Στέλλα Κάσδαγλη

0
790

Με το Κρατικό Βραβείο παιδικού βιβλίου 2021 στην κατηγορία «Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά» τιμήθηκε η Στέλλα Κάσδαγλη , δημοσιογράφος- συγγραφέας και συνιδρύτρια του Δικτύου Women on Top για το βιβλίο της «30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ» σε  εικονογράφηση Φωτεινής Τίκκου, από τις εκδόσεις  Πατάκη.

 Για την τιμητική αυτή διάκριση η συγγραφέας δήλωσε:
«Σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την έμφυλη ισότητα στην Ελλάδα, είναι μεγάλη τιμή για μένα που μπόρεσα με αυτό το βιβλίο να βάλω ένα πετραδάκι στο πώς βλέπουν τα παιδιά μας τις γυναίκες γύρω τους, στις τέχνες, στις επιστήμες, στη δημόσια ζωή. Ευχαριστώ πολύ την Επιτροπή για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου γι’ αυτή τη διάκριση και ακόμα περισσότερο τους εφήβους και τις έφηβες που αγκάλιασαν τις «30 γυναίκες» και που προσπαθούν κάθε μέρα να αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο».

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας- Παράρτημα Κω που είχε τη χαρά να έχει προσκαλέσει  πρόσφατα τη Στέλλα Κάσδαγλη για την ομιλία «Πριγκίπισσες και ιππότες. Παιδιά χωρίς στερεότυπα»,  τη συγχαίρει θερμά για την τιμητική αυτή  διάκριση που δικαιώνει τη δουλειά της   και εύχεται  οι έφηβοι και οι έφηβες  να αντλήσουν έμπνευση από τις σπουδαίες  γυναίκες  από όλο τον κόσμο που αναφέρονται στο υπέροχο βιβλίο, ώστε να μπορέσουν με τη σειρά τους να δημιουργήσουν  έναν πιο  δίκαιο και προοδευτικό κόσμο.

                                                                   Ε.Γ.Ε.-ΚΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ