Σύλλογος Γυναικών Κω για 8η Μάρτη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία κατά του πολέμου

1
498

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ)

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Κω καλεί τα Σωματεία και τους φορείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία. Την Τρίτη 8 Μάρτη (Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας) 18:30 στην πλατεία Ελευθερίας. Για να πούμε Όχι στον πόλεμο. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο που είναι κίνδυνος για τον λαό μας.

 

Από το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Κω (μέλος ΟΓΕ)

Κως, 6/3/22

 

Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ: Τιμάμε αγωνιστικά την  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου τιμά την μέρα της γυναίκας, μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση και το βάρβαρο σύστημα που τη γεννά.

Η ζωή των γυναικών επιδεινώνεται συνεχώς. Κράτος και εργοδότες δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο στο όνομα μάλιστα της ισότητας των δύο φύλλων.

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.

Απόφαση  Ευρωπαϊκού δικαστηρίου όπου νομιμοποιεί την απόλυση εγκύων εργαζομένων στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των επιχειρήσεων.

Το χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου, το απλήρωτο 10ωρο του νόμου Χατζηδάκη.

Η κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Η ευελιξία την οποία διαφημίζουν και εφαρμόζουν ΕΕ, κράτος και εργοδότες 4ωρα, 6ωρα κτλ, δήθεν στα πλαίσια εξισορρόπησης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, οδηγούν  σε μεγαλύτερη εντατικοποίηση και αποδιοργάνωση της ζωής των εργαζομένων γυναικών, αλλά και των νέων γονιών.

Η αντεργατική λίστα δεν έχει τελειωμό, οι γυναίκες εργαζόμενες στενάζουν κάτω από τα βάρη της καθημερινότητας.

Ο φετινός εορτασμός της 8ης Μάρτη συμπίπτει με την απαράδεκτη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που είναι αποτέλεσμα των σφοδρών ανταγωνισμών, των αντιθέσεων μεταξύ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια πλευρά και της Ρωσίας από την άλλη.

Οι αιτίες του πολέμου είναι οι ίδιες που γεννούν και πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα του λαού, των γυναικών, της νεολαίας και στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής ειρήνης που οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να γεφυρώσουν τις αντιθέσεις τους με διπλωματικά μέσα και συμφωνίες.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, απαιτώντας καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Στις 8 του Μάρτη δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας σε βάρος των γυναικών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και στην επίθεση κράτους και εργοδοσίας στα δικαιώματά μας.

Αντιπαλεύουμε όλους τους παράγοντες- οικονομικούς, κοινωνικούς- που “γεννούν” τους δράστες- τέρατα και αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες στην πολύμορφη βία, που φτάνει μέχρι τη σεξουαλική παρενόχληση, την ενδοοικογενειακή βία, το βιασμό, ακόμα και τη δολοφονία.

Διεκδικούμε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε κάθε εργαζόμενη να στέκεται στα πόδια της χειραφετημένη, χωρίς να εξαρτάται οικονομικά, κοινωνικά, συναισθηματικά στα πλαίσια του γάμου, της οικογένειας ή της διαπροσωπικής της σχέσης. Μέσα στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα του σωματείου μπορεί κάθε εργαζόμενη να βρει τη δύναμη ώστε με τη δική της αποφασιστική θέληση, στάση, δράση να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, κάθε είδους διάκριση, τη βία, την ανισότητα.

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ συμμετέχει την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 6:30μμ στη συγκέντρωση-πικετοφορία του Συλλόγου Γυναικών, μέλος της ΟΓΕ, στην Πλατεία Ελευθερίας.

07/03/22

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βρήκατε ευκαιρία την ημέρα της γυναίκας να βγείτε οι Κουμμούνες για να πείτε τί; Ότι ακριβώς σε όλες τις ηλίθιες συγκεντρώσεις σας. Πότε θα το πάρετε χαμπάρι ότι μόνες σας τα λέτε μόνες σας τα ακούτε; Πάμε τώρα και το γνωστό σύνθημα προσαρμοσμένο για τον πόλεμο στην Ουκρανία. ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕ-ΡΙ-ΚΑΝΟΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ