ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολλές γυναίκες & μεγάλο ενδιαφέρον η ΓΣ των Γυναικών χωρίς σύνορα & η ομιλία της Μ. Φρατζάκη για τον καρκίνο

1
4409
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Ξανθίππη Αγρέλλη (φωτό & βίντεο Γ. Κιάρης)

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Κως, οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, υποδέχθηκαν τα πολυπληθή μέλη και φίλες τους. Αφού έγινε από την πρόεδρο κ. Τασία Μπεσίρη, ο απολογισμός των πεπραγμένων της χρονιάς έγινε και ο ετήσιος οικονομικός απολογισμός από την ταμία. Ακολούθησε η ομιλία της ιατρού κ. Μαρίας Φραζάκη (βίντεο).

Στον μεστό, περιεκτικό και πολύ κατανοητό λόγο της, η ιατρός κ Φραζάκη αναφέρθηκε στην ανίατη ασθένεια του καρκίνου όπου και η ήμερα της 4 Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη. Αναλυτικά μίλησε για την πρόληψη που είναι η βάση της ζωής, που σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, ‘καλύτερα είναι το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν’.

Ο Ιπποκράτης έδωσε και το όνομα στην ασθένεια καρκίνος που σημαίνει κάβουρας που καρκινοβατεί, δηλ βαδίζει προς όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης η ομιλία αναφέρθηκε στην υγιεινή διατροφή και στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ακολούθησε φιλοξενία με τσάι και νόστιμα, σπιτικά βουτήματα. Στο τέλος μοιράσθηκαν για το έθιμο τα βασιλοπιτάκια. τυχερή ήταν η κ. Χρυσή Τελλή, που βρήκε το φλουρί και πήρε ένα ωραίο βραχιόλι δώρο του καταστήματος Μαρίας και Πόπης Γρηγοριάδη.

Παρούσες ήταν μεταξύ άλλων η ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Β. Πη, η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ Β. Παντελίκιζη, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή, η Σ. Κανταρζή και η Π. Κάννη από το Όραμα και πολλές γυναίκες μέλη και φίλες του συλλόγου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ