ΜΗΝΥΜΑΤΑ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

13
1569

Παγκόσμια  Ημέρα της Γυναίκας Τμήμα Γυναικών ΤΟ ΝΔ Κω

Η Παγκόσμια  Ημέρα της Γυναίκας  σηματοδοτεί  τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου  του κόσμου για  πάνω από έναν αιώνα. Τα τελευταία  χρόνια, στόχος της Ημέρας είναι να μας  υπενθυμίσει  πως οι  γυναίκες  πρέπει να έχουν  ίσα δικαιώματα  με τους άνδρες, σε όλους τους τομείς.
Από το 1975 η Ημέρα της Γυναίκας  τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την ανάδειξη των γυναικείων  δικαιωμάτων  σε όλο τον κόσμο.
Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε  ως ημέρα της γυναίκας  σε ανάμνηση μιάς μεγάλης  εκδήλωσης διαμαρτυρίας  που έγινε στις 8 Μαρτίου   του 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας  στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωναν  ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.  Ήταν μία από τις πρώτες κινήσεις  διεκδίκησης  δικαιωμάτων  από γυναίκες.
Σήμερα, όταν μόνο το 1/5 των κοινοβουλευτικών εδρών καταλαμβάνονται  από γυναίκες και υπάρχουν  μόνο λιγες αρχηγοί κρατών γένους θηλυκού, γίνεται αντιληπτό πως μπορούν  να αλλάξουν  ακόμη πολλά πράγματα.
Να σημειωθεί πως ο αριθμός  των  γυναικών-μελών  του υπουργικού  συμβουλίου  έχει τριπλασιαστεί  απο το 1994, αλλά παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε  σύγκριση με το ανδρικό φύλο.
Οι τωρινοί στόχοι,  οι  οποίοι  πρόκειται  να έχουν  την ίδια  θεματολογία μέχρι το  2030, στοχεύουν στη διείσδυση  των γυναικών, ως ένας  πυρήνας, στην  παγκόσμια  οικονομία  και στην  καταπολέμηση  της φτώχειας σε όλο τον κόσμο. Επίσης υπενθυμίζονται τα επιτεύγματα  των γυναικών  τον τελευταίο  αιώνα, ενώ σε ορισμένες  χώρες η  σημερινή  ημέρα είναι εθνική αργία  για το γυναικείο  φύλο.
Εκτός από το μισθολογικό χάσμα  που απασχολεί  κρατικούς  και μη φορείς, η  προσπάθεια ευαισθητοποίησης όσον  αφορά  την γυναικεία  κακοποίηση,  είναι  ακόμη φλέγον ζήτημα. Εκτιμάται ότι 120 εκ. γυναίκες  κάτω των 20 ετών έχουν πέσει  θύμα σεξουαλικής  κακοποίησης.  Περισσότερο από το 1/3 των γυναικών σε όλο τον κόσμο  έχουν υποστεί   σωματική ή σεξουαλική  βία σε  κάποια φάση της ζωής  τους και κυρίως  στην εφηβεία  ή την περίοδο  της εμμηνόπαυσης.
Αν θέλουμε να έχουμε  έναν πιο ειρηνικό  και δίκαιο  κόσμο η ισότητα  των γυναικών παίζει  σημαντικό ρόλο  για την οικοδόμησή του.
Σας ευχαριστώ
Διονυσία Τελλή
Δικηγόρος
Υπεύθυνη Γυναικών Τ.Ο. ΝΔ Κω

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ. Τμήμα ΚΩ για τηνΠαγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Της γυναίκας που αγωνίζεται ,που δημιουργεί , που προσφέρει ,που ελπίζει , που πονά.
Της γυναίκας που παλεύει για τη ζωή της , που αντιστέκεται και αντιμετωπίζει τον πόνο και τις απώλειες με αξιοπρέπεια.
Που ανάμεσα σε ένα δάκρυ και ένα χαμόγελο βρίσκει τη δύναμη και συνεχίζει να παλεύει.
Τιμούμε όλες τις γυναίκες και την κάθε μία χωριστά
Την πρωτοπόρο , την μέντορα , την ηγέτιδα , την ιδεαλίστρια , την επαναστάτρια , την μητέρα , την σύζυγο , την αδελφή , την φίλη , την μετανάστρια , την άνεργη.
Και σήμερα , ημέρα τιμής και σεβασμού για όλες τις γυναίκες με τους πολυδιάστατους ρόλους τους , στεκόμαστε δίπλα τους έως την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας.
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες.

ENΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ – 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Τιμούμε την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων της Γυναίκας και διεκδικούμε Ισότητα στην εργασία, στην οικογένεια, στην καθημερινή ζωή.

Για όλες τις Γυναίκες του κόσμου, η 8 του Μάρτη είναι Ημέρα μνήμης , τιμής και σεβασμού τόσο των πρώτων γυναικών υφαντριών της Νέας Υόρκης που όταν κατέβηκαν σε διαμαρτυρία ζητώντας  ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ανθρώπινο ωράριο εργασίας, αντιμετωπίσθηκαν βίαια, όσο και όλων των γυναικών που στο πέρασμα των χρόνων, αγωνίστηκαν και πάλεψαν.

Η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ημέρα αποτίμησης  των αγώνων και των κατακτήσεων του Γυναικείου Κινήματος  καθώς και αφετηρία νέων στόχων για την κατοχύρωση και επέκταση  των κεκτημένων γυναικείων ανθρώπινων δικαιωμάτων.

– 161 χρόνια από τις 8 Μάρτη του 1857 , από την εξέγερση που σηματοδότησε το ξεκίνημα του κοινωνικού αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα σε όλους τους τομείς της ζωής,

– 41 χρόνια από την επίσημη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 8ης Μαρτίου ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και της Διεθνούς Ειρήνης ,

61 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Ε.Ο.Κ. στην Ρώμη που θέσπισε ίσα εργασιακά δικαιώματα και ίσες αμοιβές για άντρες και γυναίκες στην Ευρώπη,

Σήμερα 8 Μάρτη 2018 διαπιστώνουμε ότι το διεθνές περιβάλλον σε πολλές περιπτώσεις δείχνει να αμφισβητεί αξίες αιώνων. Στις δυτικές χώρες οι γυναίκες παραμένουν αντιμέτωπες με κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές ανισότητες, πολύ δε περισσότερο στις χώρες εκείνες όπου παραμένουν δέσμιες παραδόσεων και κανόνων σκληρών, απάνθρωπων και παράλογων.

Στη χώρα μας η παρατεταμένη οικονομική- κοινωνική- ανθρωπιστική κρίση, υπονομεύει και ανακόπτει συνεχώς θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και κατακτήσεις ενός και πλέον αιώνα . Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων της Ε.Ε. στις συνθήκες εργασίας, στην εξεύρεση εργασίας, στην πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους, στον τομέα της γνώσης, του ελεύθερου χρόνου, στην πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας. Ακόμη και στον τομέα συμμετοχής σε πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς καταγράφει τις χαμηλότερες επιδόσεις.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα παραμένουν οξύτατα. Η φτώχεια και η ανεργία βρίσκονται σταθερά σε δυσθεώρητο ύψος, η μερική απασχόληση σε πρωτοφανή επίπεδα, αφού οι εργασιακές σχέσεις καθίστανται περισσότερο ελαστικές και άτυπες. Η άνιση μεταχείριση των γυναικών στην αγορά εργασίας διευρύνεται, καθώς η εγκυμοσύνη και η μητρότητα εξακολουθούν να έχουν αρνητικά επακόλουθα στην επαγγελματική τους εξέλιξη. Το μισθολογικό κενό και χάσμα λόγω φύλου κλιμακώνεται. Το κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται και η έλλειψη ολοκληρωμένων και επαρκών πολιτικών και υποδομών φροντίδας για παιδιά και εξαρτημένα άτομα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην οικογένεια. Τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας ,σωματικής και ψυχολογικής οξύνονται.

Μεγαλύτερα θύματα της κρίσης οι νέες και οι νέοι που βρέθηκαν μετέωροι , με ακυρωμένο μέλλον να αναζητούν πυξίδα στη ζωή τους σε άλλους τόπους.

Η 8η Μαρτίου ας γίνει Ημέρα-ορόσημο, προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις μας.

Είναι χρέος δικό μας –ως κομμάτι της κοινωνίας των πολιτών- να διατηρήσουμε τη μνήμη και να αποδώσουμε το πραγματικό νόημα της Ημέρας της Γυναίκας ευαισθητοποιώντας για μια κοινωνία πιο δίκαιη.

Είναι υποχρέωση μας να περιφρουρήσουμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που με τόσους αγώνες και θυσίες των γυναικών προηγουμένων γενεών κατακτήθηκαν και σήμερα απειλούνται με συρρίκνωση ή κατάργηση. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση του ρόλου των γυναικών και να αναδεικνύουμε τα ζητήματα που τις αφορούν, κυρίως τις πιο ευάλωτες, όπως τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, τις μητέρες παιδιών με αναπηρίες, τις πολύτεκνες, τις άνεργες και τα θύματα βίας.

Να διεκδικήσουμε με αίσθημα ευθύνης την ελπίδα της νέας γενιάς για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή, χωρίς εκμετάλλευση.

Να απαιτήσουμε: την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών, που αφενός θα εξαλείψουν κάθε είδους διάκριση και καθετί που στέκεται εμπόδιο στην κοινωνική ισότητα ανασυνθέτοντας τον διαταραγμένο κοινωνικό ιστό από την οικονομική κρίση και αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις αλλά κυρίως τα δικαιώματα.

Οι πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις υπέρ των γυναικών δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασική προϋπόθεση μιας ζωής με περισσότερη ανθρωπιά και αξιοπρέπεια .

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

8 Μάρτη 2018

161 χρόνια μετά την εξέγερση των γυναικών εργατριών ραφτών και υφαντουργών της Ν. Υόρκης , που αποτέλεσε σταθμό στην εξέλιξη του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος,η γυναίκα της εργατικής λαϊκής οικογένειας  παραμένει θύμα της   αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα και  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας  τους στρατηγικούς στόχους  της Ε.Ε  για να ανακάμψει  η κερδοφορία  των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων .

Η γυναίκα  συνεχίζει σήμερα το έτος 2018, να  βασανίζεται από τον φόβο της απόλυσης  και της ανασφάλιστης εργασίας, στοιχείο που  αναδεικνύεται  από το μεγάλο ποσοστό ανεργίας  και απασχόλησης με ευέλικτες μορφές εργασίας.

Της περικόπτονται επιδόματα  και μισθοί, καταργούνται δικαιώματα ,δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση,φορτώνεται διαρκώς με  οικογενειακές υποχρεώσεις  αφού το κράτος έχει αφήσει υποτυπώδεις υπηρεσίες πρόνοιας ,οι οποίες στην περιοχή μας είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Στο όνομα της ισότητας καταδικάζεται σε δουλειά μέχρι τα γεράματα σε συνθήκες  εργασιακής ζούγκλας.

Η νέα γυναίκα σήμερα εμποδίζεται και τιμωρείται για την εγκυμοσύνη της ,τώρα και με την επίσημη «βούλα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης  ( δες και τη νομιμοποίηση απόλυσης εγκύου από αυτήν ).

Στην περιοχή μας που επικρατεί  ο αναπτυξιακός κλάδος  του τουρισμού, δικαιώματα που μπορεί να προστατεύουν το γυναικείο οργανισμό θεωρούνται κόστος και η διεκδίκησή τους  είναι «αντιεπαγγελματισμός», συμπληρώνοντας τη γενικότερη επίθεση που δέχεται το σύνολο του εργατικού δυναμικού.

Και ενώ οι ανταγωνισμοί των ισχυρών σκοτώνουν τους λαούς ολόγυρά μας, δημιουργούν πρόσφυγες και ξεριζωμένους, επιδιώκουν να μπλέξουν την γυναίκα στα επικίνδυνα σχέδια τους. Αυτή είναι η επιδίωξη του ΝΑΤΟ  που στοχεύει στη  γυναικεία συμμετοχή στα όργανα του και στις αποστολές του για να πετυχαίνει “τη μεγαλύτερη υποστήριξη”. Δεν δίστασαν να συνδέσουν τους ελεεινούς σκοπούς τους με την επικείμενη 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας.

Αυτό είναι το αποκρουστικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και ΝΑΤΟ ,αυτό που υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σπέρνοντας μάλιστα αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει ανθρώπινο και φιλεργατικό, παράγοντας σταθερότητας και διασφάλισης ειρήνης .

Αυτά τα δεσμά μπορούμε να τα σπάσουμε, αν ακολουθήσουμε το δρόμο του οργανωμένου αγώνα μέσα από τα ταξικά σωματεία, κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο και σε κάθε κυβέρνησή του, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Σήμερα, η αύξηση της παραγωγικότητας, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε μόνιμη και σταθερή εργασία, να αμειβόμαστε καλύτερα και να δουλεύουμε λιγότερες ώρες, να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και δυνατότητα να συμμετέχουμε, όλες και όλοι, στην κοινωνική δραστηριότητα. Η απόφαση για τη δημιουργία οικογένειας να μην εξαρτάται από τους οικονομικούς περιορισμούς, αλλά από την ελεύθερη επιλογή του νέου ζευγαριού.

Τη φετινή 8η Μάρτη καλούμε τις εργαζόμενες γυναίκες να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ και να παλέψουν δίπλα με τους άνδρες συναδέλφους τους για τη ζωή που αξίζει στις ίδιες και στις οικογένειές τους. Να διεκδικήσουν την ανάκληση των απωλειών, πλέρια εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού. Να δώσουν τη μάχη για:

Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των όρων εργασίας.

Το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία.

Δημόσια και Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλες και όλους.

Προστασία της μητρότητας. Μέτρα για τη φροντίδα των παιδιών και των νηπίων. Μέτρα προστασίας και φροντίδας των ΑμΕΑ.

Για μια ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά.

Για την προοπτική μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, όπου οι εργαζόμενοι, γυναίκες και άντρες, θα κάνουν κουμάντο στον πλούτο που παράγουν με κριτήριο και σκοπό την ικανοποίηση των εξελισσόμενων σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών.

6/3/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου Γυναικών Κω μέλος ΟΓΕ για την 8η Μάρτη

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου.

Καλούμε τις μισθωτές και αυταπασχολούμενες, τις άνεργες, τις γυναίκες της υπαίθρου, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες, να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα στις νέες γυναίκες, στις φοιτήτριες-σπουδάστριες, στις νέες μητέρες, να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που τους αξίζει, να παλέψουμε μαζί για μόρφωση, εργασία και δημιουργική ζωή.

161 χρόνια πριν, στις 8 Μάρτη 1857, οι εργάτριες στα υφαντουργεία και στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, κατέβηκαν σε απεργία διεκδικώντας μείωση των ωρών εργασίας στις 10 (από 16 που δούλευαν τότε), ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους. Σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της. Με εντολή κυβέρνησης και εργοδοτών, οι αστυνομικές δυνάμεις ρίχτηκαν με μανία πάνω στις μαχητικές διαδηλώσεις των εργατριών και τις αιματοκύλησαν.

Σήμερα, 8 Μάρτη 2018, Η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει :

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας, ικανοποίηση των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, αλλά και των αναγκών των οικογενειών μας, των παιδιών και των ηλικιωμένων μελών τους με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών.

  • Ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά μας, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση

Όμως όλα αυτά σκοντάφτουν πάνω στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

και των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των γυναικών θεωρείται ατομική τους υπόθεση,

ενώ αντίθετα πρέπει να είναι υπόθεση της κοινωνίας, του κράτους.

Όσο κάνουν κουμάντο στην οικονομία οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοξενοδόχοι, τόσο τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή θα τσακίζονται στις μυλόπετρες του επιχειρηματικού κέρδους.

Γι αυτό και σήμερα οι μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες, οι αγρότισσες, οι άνεργες, οι φοιτήτριες και σπουδάστριες στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε κυριολεκτικά μια εφιαλτική κατάσταση σε κάθε τομέα της ζωής μας. Βιώνουμε έναν εργασιακό μεσαίωνα. Η μητρότητα είναι ατομική μας υπόθεση, αλλά και ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Ο ελεύθερος χρόνος είναι ή ανύπαρκτος ή πανάκριβος ή ψευδεπίγραφος.

Δε θα τους Αφήσουμε!

Δεν υποτασσόμαστε στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Έχουμε τη δύναμη να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν Ε.Ε. και κυβερνήσεις.

Σήμερα μόνο η συλλογική δράση, η αγωνιστική στάση ζωής, η διεκδίκηση για όλα αυτά που μας ανήκουν αποτελεί διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο.

Δυναμώνουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους.

Εντείνουμε την πάλη για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, , για μια ζωή χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ & ΕΕ.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο της 8ης Μάρτη!

Σύλλογος Γυναικών Κω μέλος ΟΓΕ

Μάρτης 2018

World Women’s Day 2018 – Aerosfairisi.Gr

5 Questions 5 Womans 1 Interview  for … AIRSOFT


Thank to all Girls for the interview follow them on istagramm


Gr: Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας Θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1977 και εορτάζετε κάθε χρόνο στις 08 Μάρτιου.

En: World Women’s Day was designated by the UN in 1977 and celebrates every year on 08 March.

Fr: La Journée mondiale de la femme a été désignée par l’ONU en 1977 et célèbre chaque année le 8 mars.

De: Der Weltfrauentag wurde 1977 von den Vereinten Nationen ausgerufen und findet jedes Jahr am 8. März statt

Es: El Día Mundial de la Mujer fue designado por la ONU en 1977 y se celebra todos los años el 8 de marzo.

Aerosfairisi.Gr

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν είχαν πρότυπα σαν αυτά που προβάλει ο κινηματογράφος, δηλαδή απομονωμένα άτομα χωρίς πατρίδα και ρίζες, άθεα έξω από την κοινωνία και την οικογένεια σε αναζήτηση της εφήμερης ερωτικής περιπέτειας. Προπαγανδίζεται η αποξένωση ανάμεσα στα δύο φύλα ενώ ταυτόχρονα μας δείχνουν ρομαντικές ερωτικές ιστορίες ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους. Προβάλλεται ο φεμινισμός, που εντέχνως εκμεταλλεύτηκε τον έντονο γυναικείο συναισθηματισμό. Ο φεμινισμός που διακηρύσσει το μίσος έναντι των ανδρών. Για να μην αναφερθούμε στον πολιτισμό που μεταφέρουν οι καραβιές των λαθρομεταναστών. Εσείς, οι δήθεν προοδευτικοί, υποστηρίζετε όλα αυτά τα μουσουλμανικά κράτη από τα οποία προέρχονται οι σημερινοί απρόσκλητοι επισκέπτες; Τόσο τυφλωμένοι είσαστε; ώστε να μην βλέπετε ότι σε αυτούς τους «πολιτισμούς» η γυναίκα έχει ελάχιστα δικαιώματα, εκεί οι γυναίκες είναι κάτι σαν οικιακά ζώα.

    • Δεν γίνεστε καλυτερα τρωγλοδύτης, συμπαθέστατε συμπολίτη μας, μακρυά απο τα Ίντερνετ, τα ταμπλετ, τις προπαγάνδες, τις φεμινίστριες, και τα καλα στρωμένα ριμελ (ειστε θεος), να ζήσετε την πραγματική ζωή που ονειρεύεστε και πραγματικά σας αξίζει; Να κοιμάστε καθε βράδυ δίπλα στη φωτιά της σπηλιάς, με τις εικονες απο τα παραμύθια της γιαγιάς να σας νανουρίζουν; Της παραδοσιακής ελληνιδας γιαγιάς που, οπως οι αντίστοιχες της Ανατολής, αυστηρά εκπαίδευε, και εκπαιδεύει ακομα, τις κόρες να εκπληρώσουν τον πραγματικό Ελληνικο σκοπό στη ζωή τους, να γινουν δηλ τα ‘οικιακά ζωα’ των προηγούμενων αιωνων. Ενας μάγκας πατριώτης σαν και εσενα ειχε και την μάνα μου μια ζωή σαν οικιακό ζώο και την κατεστρεψε. Δεν ειναι απλα γυναικεία υποχρεωση να μισεί άτομα σαν και εσας, αλλα πανανθρώπινη. Προς σπηλιά μεριά λοιπόν να ξεβρωμίσει και ο τόπος.

  2. Τα πρότυπα που προβάλει κάθε κοινωνία ως αξιομίμητα παίζουν θεμελιώδη ρόλο στην εξέλιξη της. Ποια είναι τα πρότυπα σήμερα του νέου κοριτσιού; Τραγουδίστριες παρουσιάστριες μοντέλες, αθλήτριες ακτιβίστριες και προσφάτως δεινοπαθούσες αλλόθρησκες ντυμένες με μπούργκα λαθρομετανάστριες. Ποιος είναι ο λόγος που αρθρώνουν οι γυναίκες αυτές στη σύγχρονη πραγματικότητα; Ποια είναι η δική τους πρόταση; Κάποιες μας λένε πως θα στρώνει καλύτερα το ρίμελ, κάποιες άλλες που θα βρούμε τα πιο μοδάτα ρούχα και κάποιες διαμαρτύρονται μονίμως για την καταπίεση των ανδρών. Να μην ξεχνάμε βέβαια ότι τα περισσότερα, εντός πολλών εισαγωγικών πρότυπα, το συνηθέστερο είναι να εγκαταλείπουν πρόωρα αυτόν τον μάταιο κόσμο βυθισμένα στον ψεύτικο παράδεισο των ναρκωτικών.
    Σήμερα τα νέα κορίτσια, οι αυριανές γυναίκες, παίρνουν μια κακή εκπαίδευση και φυσικά δεν μπορεί να γίνεται λόγος για παιδεία. Θέλουν να μας κάνουν αμόρφωτους και άρα ευκολοκυβέρνητους. Η παιδεία ξεκινά από το σπίτι, από την οικογένεια. Από την μητρική αγκαλιά, από την συμβουλή ή το παραμύθι της γιαγιάς.

  3. Δημιουργώντας επίπλαστες ανάγκες, ανάγκασαν την γυναίκα να πρέπει να συνεισφέρει στα οικονομικά του σπιτιού. Έντεχνα ώθησαν την γυναίκα στην παραγωγή, για να αυξηθεί, διπλασιαστεί σχεδόν, η φορολογική βάση. Έτσι όμως διαλύθηκε η οικογένεια, δημιουργήθηκαν ιδιότυπα «ορφανά» παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς την μητρική αγκαλιά, χωρίς το παραμύθι της γιαγιάς, ευάλωτα στην προπαγάνδα της τηλεόρασης, της αποχαύνωσης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του επικίνδυνου διαδικτύου. Η σύγχρονη ελληνίδα ονομάζει πρόοδο την αυταπάτη και την δυστυχία της.
    Εμείς έχουμε άλλα πρότυπα, πιστεύουμε σε έναν πολιτισμό αρχών, αξιών και ιδεών. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην παγκόσμια υποκουλτούρα των gay pride, του συμφώνου συμβίωσης, του φεστιβάλ της μαστούρας, των ηλίθιων ουρλιαχτών των πρωινάδικων. Εμείς ξέρουμε ότι όλες αυτές τις γυναίκες που προανέφερα και τα εκατομμύρια των Ελληνίδων ηρωίδων δεν πέθαναν, ξεκουράζονται στην αιωνιότητα. Εμείς τέτοιες ημέρες απλώς θα κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ στην μνήμη τους. Θα κάνουμε πάντα αυτό που μας επιτάσσει το αίμα μας.

  4. Και ενώ στις περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες, τα κυριότερα αιτήματα των γυναικών αφορούν τις ανάγκες τους για περισσότερες ευκαιρίες στην επαγγελματική κατάρτιση, για ισότιμη συμμετοχή τους στις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις και, επιπλέον, για μεγαλύτερη πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, σε λιγότερο προοδευτικές κοινωνίες, οι ανάγκες των γυναικών αφορούν στοιχειώδη δικαιώματα, όπως η μόρφωση, ή ακόμη και η ίδια η επιβίωση.
    Ακόμα και στην σημερινή εποχή υπάρχουν κορίτσια που υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, γυναίκες που γεννιούνται σε καθεστώς ομηρίας και εκπορνεύονται πριν ακόμα ενηλικιωθούν, κοπέλες που πωλούνται σαν αντικείμενα (χρήσιμα για «όλες» τις δουλειές), για να μην αναφερθώ στη θέση που έχει στην κοινωνία, η καταδικασμένη γυναίκα του Ισλάμ. Ας μην ξεχνάμε πως στην Αφρική, ανήλικα κορίτσια, υποβάλλονται στη βάναυση διαδικασία του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων (κλειτοριδεκτομή).

  5. Διαφωνώ λοιπόν κάθετα με την καθιέρωση της συγκεκριμένης «γιορτής». Αν οι ίδιες οι γυναίκες χαίρονται με την μία ημέρα του χρόνου που τους αφιερώθηκε, τότε, μάλλον υποτιμούν τον εαυτό τους.
    Γιατί, τι είναι αυτό που κέρδισαν οι γυναίκες έπειτα από τόσα χρόνια αγώνων; Την κοινωνική και επαγγελματική τους καταξίωση;
    Η σημασία και ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία μας είναι τεράστιος.
    Οι γυναίκες σήμερα δουλεύουν παντού, στο σπίτι, στην εργασία, κάνουν καριέρα, τα οικονομικά της οικογένειας όμως δεν γίνονται και πολύ καλύτερα και με αυτόν τον τρόπο ζωής που έχουμε υποχρεωθεί να ακολουθήσουμε στο τέλος τι μένει; Ανοίγεις το βράδυ την πόρτα του σπιτιού σου και βλέπεις τα παιδιά σου να σε κοιτούν σαν ξένη. Χάνεις το μεγάλωμά τους , την πολύτιμη παιδική ηλικία, τα πάντα. Στο όνομα της δήθεν «χειραφέτησης» και της δήθεν «καριέρας».

  6. Το παγκόσμιο διεθνιστικό δίπολο καπιταλισμού-μαρξισμού έχει υποτάξει τη γυναίκα σε ένα ιδεολογικό και οικονομικό γκουλάγκ. Για τα συμφέροντά του, η γυναίκα πρέπει να είναι, είτε μια άψυχη κούκλα, είτε ένα εργατικό χέρι. Πάντα με το περίβλημα και το δέλεαρ μιας κενής περιεχομένου, ελευθερίας, στο όνομα του φεμινισμού.Η νέα τάξη πραγμάτων ασπάζεται το φεμινισμό για να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της γυναίκας, ώστε να αισθάνεται ελεύθερη επειδή εργάζεται, ψηφίζει και συμμετέχει, ενώ στην πραγματικότητα γεννιέται σκλαβωμένη από τους νέους κοινωνικούς κανόνες που της επιβάλλονται, μετατρέποντας την στην πραγματικότητα σε ένα υπερκαταναλωτικό κατευθυνόμενο ον, το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εκάστοτε άρχουσας τάξης. Ο σκοπός δεν είναι η ελευθερία και η ισότητα αλλά η πολτοποίηση των δύο φύλων, χωρίς ταυτότητα, απλά και δήθεν «με ίσα δικαιώματα». Οι πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν τόσα χρόνια με τη στάση τους συνθλίβουν τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών και ειδικά των γυναικών.

  7. Περικόπτουν τους μισθούς και τις συντάξεις, τα επιδόματα πολύτεκνων οικογενειών, τα επιδόματα της μητρότητας και οδηγούν καθημερινά στην ανεργία χιλιάδες γυναίκες, ενώ όσες έχουν ακόμη εργασία υπόκεινται σε εξαντλητικά ωράρια και σε αρκετές περιπτώσεις κακομεταχειρίζονται από τους εργοδότες ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που υφίστανται σεξιστική συμπεριφορά στους χώρους εργασίας από «συναδέλφους» ή «εργοδότες».
    Οι γυναίκες δεν το θέλουμε αυτό. Και θα αντισταθούμε. Δεν είμαστε ούτε πρότυπα εκπόρνευσης, ούτε ακούραστοι εργάτες στην επιχείρηση του καθενός, ούτε σεξιστικά αντικείμενα.
    Ο ιερός ρόλος της μητέρας είναι ο πιο σημαντικός, προσωπικός και κοινωνικός. Ο θηλασμός, βιολογική και ψυχολογική διάσταση για μητέρα και παιδί. Το ποσοστό των Ελληνίδων που θηλάζουν για έξι μήνες τουλάχιστον είναι κάτω από 6%.

  8. Θα πει κάποια «πρέπει να δουλεύω και δεν μπορώ να θηλάζω, θα χάσω την καριέρα μου και δεν μπορώ να θηλάζω». Ο θηλασμός, όμως, είναι ένα βιολογικό φαινόμενο, το οποίο είναι καθοριστικό για τη σωστή βιολογική ανάπτυξη του παιδιού, αλλά και την ψυχολογική ανάπτυξη παιδιού και μάνας. Ένα παιδί που θηλάζει, παθαίνει πολύ λιγότερες αλλεργίες κι άλλα πολλά.

  9. κατι εναντιον του Ισλαμ που θεωρει τη γυναικα κατι αναμεσα σε σκυλο και γαιδουρι δεν γραφετε. ευγε, συγχαρητηρια

    • Ενω εμεις οι Ελληνες, οι χριστιανοί, οι προοδευτικοί τη γυναικα την εχουμε τοποθετημένη σε βάθρο. Ας γίνουμε καλύτεροι απο τους άλλους και ας ασκούμε μετα όση κριτική θελουμε. Πατήστε κανενα κουμπί τωρα να περάσει η ωρα, σύγχρονε ελληνα δε-φερόμαστε-καλα-στις-γυναίκες-αλλα-ουτε-και-στο-Ισλάμ-τις-υπολογιζουν σκληροπυρηνικέ φεμινιστη.

        • Θα επρεπε να ξερεις οτι ο Ελληνας ο σωστός, ο μάγκας, ο βαρύς κοιλοχορεύει με τις γκόμενες στα μπουζούκια και οχι εδω μεσα με τις λουλουδες και τις φεμινίστριες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ