ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – Νέα εξέγερση μεταναστών στη Μόρια… Τραυματίστηκε αστυνομικός- Βάζουν φωτιές μέσα και έξω από το Hotspot

3
3625

Εκτός ελέγχου η κατάσταση – Έβαλαν φωτιά στο hotspot και δεν επιτρέπουν να πλησιάσει ούτε η πυροσβεστική – Εσπευσμένα στο νησί δύο διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα

Δραματική είναι για μια ακόμη φορά η κατάσταση στη Μυτιλήνη, με τους μετανάστες να πυρπολούν το Κέντρο Κράτησης στη Μόρια.

Η πλειοψηφία των μεταναστών είναι Αφρικανοί και διαμαρτύρονται για τον εγκλωβισμό τους στο νησί, για τις απελάσεις στην Τουρκία, αλλά και για τις συνθήκες κράτησης.

Οι μετανάστες έχουν βάλει φωτιές μέσα και έξω από το Hotspot της Μόριας, ενώ δεν αφήνουν να πλησιάσει κανείς, αλλά ούτε και τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκεί, αλλά δεν μπορούν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση των εστιών της φωτιάς.

Για το λόγο αυτό σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη Πετζετέλ τα οποία επιχειρούν με ρίψεις από αέρος να περιορίσουν τις εστίες φωτιάς πριν επεκταθούν.

Οι μετανάστες έχουν κλείσει το δρόμο με κάδους απορριμμάτων τους οποίους καίνε, ενώ έχουν προκαλέσει ζημιές σε πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.

Δυνάμεις της αστυνομίας συγκρούστηκαν με ορισμένους από τους μετανάστες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ένας από τους μετανάστες.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απογειωθεί από την Αθήνα αεροσκάφος το οποίο μεταφέρει δύο διμοιρίες ΜΑΤ για να επιβάλουν την τάξη.

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας της Λέσβου, αφού για μία ακόμα φορά έχουμε εξέγερση μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας.

Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για μία ακόμα φορά για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο – μερικοί βρίσκονται  εκεί από τις 20 Μαρτίου 2016 – αλλά και για τις απελάσεις κάποιων από αυτούς στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι μετανάστες έχουν βάλει φωτιές μέσα και έξω από το Hotspot της Μόριας, ενώ δεν αφήνουν να πλησιάσει κανείς, αλλά ούτε και τα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκεί, αλλά δεν μπορούν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση των εστιών της φωτιάς.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς βοηθούν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ.

Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, οι μετανάστες έχουν κλείσει το δρόμο με κάδους απορριμάτων τους οποίους καίνε, ενώ έχουν προκαλέσει ζημιές σε πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.

lesvosnews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά κάνουν εξέγερση!Όχι στα στρατόπέδά συγκέντρωσης.Τσακίζουμε κάθε ναζί σε κάθε μαγαζί!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ