Β. Γεωργούλης: Στο πλευρό της Κατερίνας…

3
3060

Ας μπει τέλος στην βία σε βάρος εργαζομένων που προσπαθούν να αναδειξουν τα προβλήματα κάθε τόπου. Ας μπει τέλος στην φιμωση και την λογοκρισία!

Χθες η συνάδελφος Κατερίνα Λάτσα του τηλεοπτικού σταθμού Start, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ για τις κινητοποιήσεις των λεωφορειούχων, δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση, με αποτέλεσμα τον (ευτυχώς) ελαφρύ τραυματισμό του χεριού της. Το CorfuPress δηλώνει την συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο.

Χθες κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής κάλυψης των κινητοποιήσεων των λεωφορειούχων η δημοσιογράφος του Start Κατερίνα Λάτσα έγινε στόχος λεκτικής και στη συνέχεια σωματικής βίας από ιδιοκτήτη (ή οδηγό;) λεωφορείου, με συνέπεια τον ελαφρύ (ευτυχώς) τραυματισμό του χεριού της Κατερίνας.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η στάση ορισμένων λεωφορειούχων, παρόντων στο επεισόδιο, οι οποίοι όχι μόνο δεν συμπαραστάθηκαν στη δημοσιογράφο αλλά μετείχαν με απαξιωτικά σχόλια και ειρωνείες στα όσα συνέβησαν.

Είτε πρόκειται για δημοσιογράφο του Start ή του Corfu Tv (γιατί αναφέρθηκε και η –τουλάχιστον- ανόητη δικαιολογία του μπερδέματος των δύο τηλεοπτικών συνεργείων από τους διαμαρτυρόμενους) είτε για εργαζόμενο δημοσιογράφο σε οποιοδήποτε μέσο, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο δημόσιος διάλογος δεν μπορεί να διενεργείται με κανόνες μποξ και χειροδικίες. Στο πλαίσιο της δημόσιας λειτουργίας των δημοσιογράφων είναι αποδεκτή η κριτική, ακόμη κι η πλέον άδικη ακόμη κι αν συνοδεύεται από σκληρές εκφράσεις. Η βία όμως, λεκτική ή –πολύ περισσότερο- σωματική δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει απαθή κανέναν.

Πέραν της απόφασης της συναδέλφου και του τηλεοπτικού σταθμού που εργάζεται για τις περαιτέρω κινήσεις τους (νομικά, δικαστικά κλπ) θεωρούμε επιβεβλημένο το σωματείο των λεωφορειούχων να πάρει επίσημα θέση, να καταδικάσει το γεγονός και να επιβάλλει κυρώσεις στο μέλος του, αλλά και σε όσους μετείχαν εξυβρίζοντας τη συνάδελφο .

Καλούμε τέλος τις δημοσιογραφικές ενώσεις να καταδικάσουν το γεγονός και να εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις.

Όλοι εμείς στο CorfuPress καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση που δέχθηκε η συνάδελφος και δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στην Κατερίνα.

Κι ας είναι η τελευταία φορά…

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί δε τα γράφεις στις σελίδες της Κέρκυρας να ησυχάσουμε; πήγες 900 χιλιόμετρα μακριά, τι μας νοιαζει;

  2. ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ. ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ SITE. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

  3. Κυριε Γεωργουλη πραγματικα θα χαιρόμουν αν εκανες και δηλωση συμπαράστασης για τους απληρωτους εργαζομενους του ΔΗΡΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ