Άγριο έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας: «Χτυπούσε την αρραβωνιαστικιά του πριν δολοφονήσει τον 43χρονο»

0
1633

Νέα στοιχεία που ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, κατέθεσε η πολιτική αγωγή στην υπόθεση της δολοφονίας του 43χρονου Κωνσταντίνου Κασκαρά στο κέντρο της Αθήνας πριν από περίπου έναν χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, είναι ένας 27χρονος άνδρας ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει πως πιάστηκε στα χέρια με τον Κωνσταντίνο για την τιμή της αδελφής του.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα άρχισαν έξω από μπαρ της οδού Κολοκοτρώνη, ξημερώματα της 30ής Ιανουαρίου 2016. Ο Κωνσταντίνος είχε πάει μαζί με μία φίλη του και το σύντροφό της σε ένα μπαρ της περιοχής για να διασκεδάσουν. Σε διπλανό μπαρ διασκέδαζε και ο 27χρονος με την αδελφή του, η οποία κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία, εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ, με αποτέλεσμα να βγει έξω από το κατάστημα.

Όταν ο 27χρονος αναζήτησε την αδελφή του, τη βρήκε μαζί με τον Κωνσταντίνο, ο οποίος προσπαθούσε να τη βοηθήσει λόγω της άσχημης κατάστασης, στην οποία βρισκόταν. Ο 27χρονος βλέποντας τον Κωνσταντίνο πάνω από την αδελφή του αντέδρασε έντονα και φέρεται να επιτέθηκε στον 43χρονο, χτυπώντας τον με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, το οποίο πάντως δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Ακολούθως, ο Κωνσταντίνος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε ταξί για να πάει σε κάποιο νοσοκομείο καθώς αιμορραγούσε, ωστόσο, κατέληξε στη διαδρομή…

Το θύμα Κωνσταντίνος Κασκαράς

kaskaras

Η πλευρά της οικογένειας του θύματος δίνει ωστόσο μια άλλη διάσταση σε όσα συνέβησαν το μοιραίο εκείνο βράδυ, μέσω του δικηγόρου της, Αλέξη Κούγια.

«Η πολιτική αγωγή, η αδελφή του θύματος και η οικογένειά του είναι πεπεισμένοι ότι δεν επρόκειτο για μία παρεξήγηση όπου ο δράστης νόμισε ότι το θύμα ενοχλεί την αδελφή του, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό. Αυτό το διαφορετικό βασίζεται στο γεγονός ότι εκτός από το θύμα που έχασε τη ζωή του από αιχμηρό αντικείμενο, προηγουμένως ο δράστης είχε χτυπήσει με το ίδιο αντικείμενο την αρραβωνιαστικιά του, την οποία προτού διαπιστωθεί ο θάνατος του θύματος, την οδήγησε, προσωπικά, στο ΚΑΤ για να τη νοσηλεύσει. Το χτύπημα που έχει το θύμα είναι ίδιο σε χαρακτηριστικά με τα χτυπήματα που έχει στη μέση η αρραβωνιαστικιά του δράστη. Η πεποίθησή μας είναι ότι το θύμα είδε το δράστη να χτυπά με το αντικείμενο αυτό την αρραβωνιαστικιά του, παρενέβη σαν άνθρωπος να τη σώσει και σ’ εκείνο το σημείο ο δράστης τον χτύπησε και του αφαίρεσε τη ζωή», υποστηρίζουν.

Από την πλευρά του ωστόσο ο κατηγορούμενος, απολογούμενος στον ανακριτή, επικαλέσθηκε ότι ήταν μεθυσμένος, παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον Κωνσταντίνο, ενώ υποστήριξε ξανά πως ούτε κρατούσε τίποτα στα χέρια του, ούτε φορούσε κάποιο δαχτυλίδι.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του Κωνσταντίνου επήλθε, μετά την αποχώρησή του από το σημείο της συμπλοκής, από βαριές κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα και στο αριστερό ημιθωράκιο από νύσσον όργανο.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί τη Μεγάλη Τρίτη, με την απολογία του κατηγορούμενου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ