Αμαλιάδα: «Η Ειρήνη φωτογράφιζε το νεκρό παιδί μου σε πόζες» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την υπόθεση

0
25

Οι εξελίξεις στην υπόθεση έφεραν εισαγγελική παρέμβαση για να διαπιστωθούν τα αίτια των θανάτων των βρεφών – Οι αρχές ερευνούν αν οι θάνατοι συνδέονται με κάποιο κοινό μοτίβο ή ατυχείς συγκυρίες

Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από την υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα και απασχόλησε τις αρχές μετά τον θάνατο ενός 15μηνου αγοριού στις 5 Αυγούστου. Στην συνέχεια ακολούθησαν αποκαλύψεις για άλλους ανεξήγητους θανάτους βρεφών, που φαίνεται να σχετίζονται με την ίδια οικογένεια και συγκεκριμένα με την 24χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση έφεραν εισαγγελική παρέμβαση για να διαπιστωθούν τα αίτια των θανάτων των βρεφών. Καταθέσεις μαρτύρων στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, «Φως στο Τούνελ» αλλά και μαρτυρίες από το περιβάλλον της οικογένειας έριξαν φως σε μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις, ενώ οι αρχές ερευνούν αν οι θάνατοι συνδέονται με κάποιο κοινό μοτίβο ή ατυχείς συγκυρίες.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η μαρτυρία της κουμπάρας της Ειρήνης Μουρτζούκου η οποία περιγράφει την αντίδρασή της μόλις έχασε το παιδί της, αλλά και τα όσα συνέβησαν κατά τον θάνατο του δικού της παιδιού.

Η νονά του δεύτερου βρέφους της Ειρήνης μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» είπε πως «ήμουν ακριβώς δίπλα από το δωμάτιο τους και πρόσεχα το παιδί της όταν έφευγε εκτός για διάφορες δουλειές και έλειπε για ώρες. Στην αρχή όταν πήγαινα στο δωμάτιο η Ειρήνη το κουκούλωνε με την κουβέρτα και την τράβαγα γιατί φοβόμουν ότι θα σκάσει το παιδί». Όπως αναφέρει όσο καιρό ήταν στο Νοσοκομείο είχαν γίνει τρεις κρίσεις επιληψίας όλες βράδυ.

«Το μοιραίο βράδυ μου λέει ότι η μικρή δεν είναι καλά, έπαθε επιληψία και δεν ανασαίνει. Η γυναίκα που ήταν δίπλα παραξενεύτηκε γιατί σε εκείνη δεν είχε πει τίποτα. Τότε πήγα εγώ να φωνάξω γιατρούς και εκείνοι έτρεξαν για το μωρό. Ήταν μετά τις δύο την νύχτα και το ξέρω γιατί ήμουν στο κυλικείο. Όταν γύρισα την είδα να μου φωνάζει στο διάδρομο. Όσο οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν εκείνη ασχολιόταν με το κινητό. Όταν το παιδί «τέλειωσε» εγώ θρηνούσα και μου είπαν οι γιατροί να μπω μέσα να το φιλήσω γιατί ήμουν και η νονά του. Με ρώτησε πως κάνω έτσι. Εγώ έχω χάσει και άλλο παιδί και δεν φωνάζω έτσι, μου λέει. Τότε τρελάθηκα»

«Όταν μαζεύαμε τα πράγματα της σε μια βαλίτσα για να φύγουν με τον πατέρα της και την μητριά της, μου άρπαξε τα σεντόνια του παιδιού από τα χέρια και όταν της τα ζήτησα για να τα βάλω στη βαλίτσα μου τα πέταξε σαν πατσαβούρι και μου λέει πάρτα να την θυμάσαι. Κι άλλο ένα περιστατικό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι είχαν βάλει οι γιατροί στο μωρό πομπό για να δουν αν θα πάθει κάτι και ο πομπός συνέχεια έβγαινε από το ποδαράκι της και μου έλεγε ότι το βγάζει το μωρό. Κάτι που όπως έλεγαν και οι γιατροί δεν μπορούσε να γίνει…», καταλήγει.

«Μου κέντρισε το ενδιαφέρον η υπόθεση της Αμαλιάδας με τον μικρό Παναγιωτάκη που έφυγε ξαφνικά από την ζωή ενώ ήταν παρούσα η Ειρήνη αλλά και αυτό που είπε για το μικρό της αδερφάκι ότι δεν θέλει να δεθεί μαζί του γιατί φοβάται ότι θα φύγει ξαφνικά. Μου μπήκανε υποψίες και είπα να στείλω στην κυρία Νικολούλη την υπόθεση μου ώστε να μάθουν όλοι ότι δεν είναι τρία τα παιδιά που φύγανε αλλά τέσσερα. Δεν πιστεύω ότι φταίνε οι γιατροί. Είναι στο χέρι του Εισαγγελέα τώρα να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά για να μην περάσει άλλη μητέρα όσα περνάμε εμείς.», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει τον Φεβρουάριο του 2021 συγκατοικούσανε κοντά ένα μήνα με την Ειρήνη. Το μοναδικό βράδυ που εκείνη πρόσεχε το παιδί της ένας γνωστός της την κάλεσε και της είπε πως τον πήρε η Ειρήνη για να του πει ότι το παιδί πέθανε.

«Ο σύντροφός μου πήρε τότε τηλέφωνο την Ειρήνη και απαιτούσε να μάθει τι είχε συμβεί. Του είπε να μην ανησυχεί και ότι είναι μια χαρά το παιδί. Εγώ έμαθα από το Νοσοκομείο ότι το παιδί μου οδηγήθηκε εκεί νεκρό», προσθέτει.

Όπως είπε, «μετά από καιρό έμαθα ότι τράβαγε φωτογραφίες το παιδί μου νεκρό στο σπίτι σε πόζες σαν να ήταν μοντέλο».

Όταν της είπαν οι γιατροί ότι το παιδί της είχε φύγει εκείνη «ήταν σαν νεκρή» και η Ειρήνη δεν την πλησίασε καν.

«Μετά την κηδεία του παιδιού μου πήγαμε στο σπίτι και το βράδυ την ρώτησα τι έγινε, γιατί το παιδί μου ήταν υγιές. Η Ειρήνη μου είπε ότι άκουσε ένα θόρυβο σαν να μην μπορεί να πάρει ανάσα και μετά μελάνιασε αλλά η μικρή μου δεν είχε ποτέ κάποιο τέτοιο θέμα αναπνευστικό. Εγώ μετά έφυγα από το σπίτι με την Ειρήνη και πήγα και έμεινα με τον σύντροφό μου. Κόψαμε επαφές. Εγώ τότε δεν μπορούσα να δεχτώ τίποτα, ακόμα και για τα δικά της παιδιά έλεγα ότι πέθαναν τυχαία. Τον Αύγουστο έχασε άλλη μια μάνα το παιδί της και «έδεσε το γλυκό»… Οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν», λέει.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες, με τις εισαγγελικές αρχές να αναζητούν όλες τις διαθέσιμες αποδείξεις, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αγωνία τις αποκαλύψεις που συνεχώς προκύπτουν γύρω από αυτό το τραγικό θρίλερ. Οι αρχές διαβεβαιώνουν πως η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους, αναζητώντας απαντήσεις για τις ανεξήγητες απώλειες των βρεφών στην περιοχή.

Η 24χρονη από την Αμαλιάδα «ζούσε μια φρίκη με τα αδέρφια της, τα κακοποιούσαν»

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε η 24χρονη που βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας της υπόθεσης των θανάτων βρεφών στην Αμαλιάδα, μίλησε και ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η 24χρονη και τα αδέρφια της «ζούσανε μια φρίκη» ενώ είχαν κακοποιηθεί από τον πατριό τους.

Η πρώτη αναφορά στο Χαμόγελο του Παιδιού για την οικογένεια έγινε το 2015 για την εξαφάνιση της έφηβης τότε Ειρήνης και από το 2017 ξεκίνησαν καταγγελίες. «Ήταν τόσο έντονες οι αναφορές που στέλναμε κατεπείγουσα αναφορά στην εισαγγελία, που τη βάζουμε σπάνια. Τότε συνελήφθη ο σύντροφος, ο εισαγγελέας ζήτησε να φύγουν τα παιδιά και πάλι τα ίδια. Συνεχίστηκε το δράμα αυτών των παιδιών», είπε ο κ. Γιαννόπουλος στην ΕΡΤ.

Οι «φρικτές αναφορές» και οι κακοποιήσεις

Για την εξαφάνιση το 2015 ο κ. Γιαννόπουλος είπε πως το «Χαμόγελο» ενημερώθηκε από το τμήμα Ασφαλείας, προκειμένου να γίνουν έρευνες. «Το πρώτο καμπανάκι ενός παιδιού που θέλει να πει κάτι είναι η εξαφάνιση. Το περιβάλλον του παιδιού δεν ήταν δύσκολο αλλά όταν είδα τι συνέβαινε σε αυτή την οικογένεια… Το περιβάλλον σε αυτή την οικογένεια μόνο ως δύσκολο δεν μπορεί να περιγραφεί Οι αναφορές που έγιναν όταν γύρισε η τότε έφηβη μητέρα ήταν φρικτές και πολλές».

Ο σύντροφος της μητέρας της Ειρήνης ήταν «ο κύριος παράγοντας του τεράστιου προβλήματος» και κακοποιούσε τα τρία παιδιά, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο.

«Τα γνώριζαν οι αρμόδιοι, η πρόνοια είχε ενημερωθεί. Οι υπηρεσίες της πρόνοιας υπολειτουργούν. Όλοι γνώριζαν περιστατικά με λεπτομέρεια, περιστατικά – φρίκη, τα παιδιά είχαν εγκαταλειφθεί. Ήρθε πρόσωπο στο Χαμόγελο και πήγε το ίδιο στον εισαγγελέα για να πάρει την τότε έφηβη Ειρήνη προκειμένου να γλιτώσει από τη φρίκη που ζούσανε τα παιδιά», ανέφερε.

Η μητέρα των τριών παιδιών «ήταν εξαφανισμένη σε κάποια άλλη χώρα» και το πρόσωπο που ζήτησε να πάρει την Ειρήνη σπίτι του «νοιαζόταν για τα παιδιά που έβλεπε ότι ζούσαν σε ένα περιβάλλον καταστροφικό, δολοφονικό μπορώ να πω γιατί η ψυχή του παιδιού… Δεν είναι μόνο να σκοτώσεις ένα παιδί με φυσικό θάνατο, είναι και η ψυχολογία. Όλα αυτά τα χρόνια ζούσαν αυτή την κατάσταση, τι περιμένεις να βγει από ένα παιδί;».

«Τα παιδιά που έχουν προβλήματα με οικογένειες ψάχνουν να βρουν φροντίδα κάπου αλλού. Η φροντίδα κάπου αλλού ήταν σε περιβάλλον άρρωστο και επικίνδυνο. Έτσι φέρνει το ένα το άλλο και το παιδί οδηγήθηκε σε κατάσταση φρίκης», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ