Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Θρίλερ στην Αμαλιάδα: Και τέταρτο βρέφος νεκρό – Τι καταγγέλλει η μητέρα...

Θρίλερ στην Αμαλιάδα: Και τέταρτο βρέφος νεκρό – Τι καταγγέλλει η μητέρα του

0
236

Τέσσερα βρέφη πέθαναν στα χέρια της ίδιας γυναίκας, τα δύο ήταν δικά της και τα άλλα δύο της τα είχαν αφήσει για να τα φυλάξει για λίγο

Την ώρα που οι Αρχές ερευνούν τρεις θανάτους βρεφών στην Αμαλιάδα, μία ακόμη γυναίκα καταγγέλλει πως το παιδί της, ηλικίας μόλις 6 μηνών, πέθανε στα χέρια της φίλης της στην οποία το είχε αφήσει για να το προσέχει. Τραγική σύμπτωση πως στα χέρια της ίδιας γυναίκας είχαν ξεψυχήσει τρία ακόμη βρέφη, δύο δικά της και ένα μιας άλλης μάνας που και αυτή το είχε αφήσει για να της το φυλάξει.

Η Κατερίνα, η μητέρα του 4ου βρέφους,  μίλησε στο MEGA και κατήγγειλε πώς έχασε την έξι μηνών κόρη της στις 4 Φεβρουαρίου 2021. «Εγώ σαν μάνα έχασα το παιδί μου στα χέρια της Ειρήνης και θα το ψάξω», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, η νεαρή μέσα σε τρία χρόνια έχει γίνει αυτόπτης μάρτυρας σε τέσσερις θανάτους παιδιών. «Πώς γίνεται; Είναι και τα τέσσερα σύμπτωση; Εγώ σαν μάνα θα ρωτήσω γιατί;», διερωτήθηκε.

Η γυναίκα περιέγραψε τα όσα συνέβησαν την 4η Φεβρουαρίου 2021, όταν βγήκε μία βόλτα και άφησε το 6 μηνών κοριτσάκι στην νεαρή για να το προσέχει.

«Με την Ειρήνη είμαστε φίλες, κουμπάρες. Της είπα να κρατήσει την κόρη μου γιατί είχα πάει μια βόλτα με τον σύντροφό μου», ανέφερε. Σύμφωνα με την ίδια, πριν βγει άλλαξε και τάισε το μωρό, ενώ του έδωσε και ένα φάρμακο για κάποιο πρόβλημα υγείας που είχε.

«Ένα συγκεκριμένο άτομο, το οποίο δεν θέλω να αναφέρω, πήρε και με ενημέρωσε ότι το παιδί “έφυγε” και πως της το είπε η Ειρήνη. Πήρε κατευθείαν ο σύντροφός μου και είπε στην Ειρήνη  “πες μου τι έγινε με το παιδί” και γυρίζει και λέει «τίποτα αντράκο μου, το παιδί είναι μία χαρά». Το παιδί ήταν πεθαμένο…», σύμφωνα με την μητέρα του.

Η αιτία θανάτου του 6 μηνών κοριτσιού

Σύμφωνα με το MEGA, οι γιατροί στο Καραμανδάνειο είπαν στη μητέρα ότι το μωρό έφτασε νεκρό στο νοσοκομείο, γεγονός που έρχεται σε αντιδιαστολή με αυτά που φέρεται να είπε η νεαρή.

«Είπε ότι έκανε κάποιον θόρυβο το παιδί και πως κατευθείαν κάλεσε ασθενοφόρο, ενώ το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Είπε ότι δεν μπορεί να ανασάνει το παιδί… Το ίδιο πράγμα με τα άλλα τρία που “έφυγαν”, τα παιδάκια τα δικά της και αυτό στην Αμαλιάδα», αναφέρει η Κατερίνα.

«Βγήκε η πρώτη ιατροδικαστική που έλεγε απροσδιόριστη αιτία θανάτου. Στην πορεία έχασε τα άλλα δύο παιδιά η Ειρήνη», σύμφωνα με την καταγγέλλουσα.

«Τέσσερα παιδιά πέθαναν στα χέρια της»

Μετά τον θάνατο των δύο παιδιών, οι γυναίκες πενθούσαν μαζί, σύμφωνα με το MEGA. Όμως της μπήκαν υποψίες όταν έμαθε για τον θάνατο του 15 μηνών μωρού στην Αμαλιάδα, στις 5 Αυγούστου 2024.

«Δεν πίστευα και δεν ήθελα να δεχτώ πως η συγκεκριμένη θα μπορούσε να πειράξει το παιδί γιατί έδειχνε ότι λατρεύει, πεθαίνει για τα παιδιά. Στην ουσία έγινε το αντίθετο: τέσσερα παιδιά πέθαναν στα χέρια της, με την ίδια αιτία θανάτου, ότι δεν μπορούν να ανασάνουν», αναφέρει.

Ο θάνατος του παιδιού στην Αμαλιάδα το 2024

Στις 5 Αυγούστου 2024, 15 μηνών αγοράκι εξέπνευσε στην Αμαλιάδα και φέρεται η νεαρή να ήταν αυτόπτης μάρτυρας η νεαρή.

Η μητέρα του 15 μηνών βρέφους είχε περιγράψει τα όσα συνέβησαν στο Φως στο Τούνελ:

«Ξύπνησε το παιδί στις 10:30, ήπιε το γαλατάκι του, παίξαμε, με φώναζε “μαμά” και έπαιζε με τα παιχνίδια του. Μέχρι να πάω σε άλλο δωμάτιο και να γυρίσω, το είδα ότι δεν ανέπνεε καλά. Ήταν στο καρότσι του στο σαλόνι. Τρία λεπτά έκανα.

Το πήρα κατευθείαν αγκαλιά για να δω τι μπορώ να κάνω. Ήταν η φίλη μου εκεί και μου το πήρε για να το σώσει. Όσο το είχε η Ειρήνη το παιδί, ήταν μια χαρά, ανέπνεε, αλλά όχι πολύ καλά. Πήρα κατευθείαν τηλέφωνο για να έρθει αμάξι. Μέχρι τότε, το είχε στα χέρια της η Ειρήνη. Δεν καλέσαμε το ασθενοφόρο για να μη χάσουμε χρόνο. Βγήκε ο γιατρός και μου λέει: ”το παιδί σου είναι νεκρό”».

Τα πράγματα φαίνεται να περιπλέκονται όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με τη μητέρα, το παιδί ήταν ακόμα ζωντανό.

«Το πήγαμε στο νοσοκομείο και ζήτησα αμέσως έναν παιδίατρο. Μου είπαν πως δε χρειάζεται και με έβγαλαν έξω από το θάλαμο. Το παιδί ήταν εν ζωή, είχε αναπνοή και ανοιγόκλεινε και τα ματάκια του. Το αφήνω στο κρεβατάκι και αφού του έβαλαν ένα σωληνάκι στο στόμα για οξυγόνο, μου είπε ο γιατρός να βγω έξω.

Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα απ’ όταν βγήκε ο γιατρός και μου λέει, “το παιδί σου είναι νεκρό”. Πώς είναι νεκρό, αφού εγώ το έφερα ζωντανό, γιατί το παιδί μου είναι νεκρό; Ρώτησα τι συνέβη, αλλά δε μου απάντησε κανένας γιατρός. Ζήτησα να το δω και μου το αρνήθηκαν».

Οι θάνατοι των τεσσάρων παιδιών σε τέσσερα χρόνια:

– 6 μηνών κορίτσι στις 4 Φεβρουαρίου 2021 το οποίο πρόσεχε η νεαρή, σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία

– Βρέφος 29 ημερών στις 19 Ιουνίου 2022, παιδί της νεαρής

– Βρέφος 2 μηνών τον Οκτώβριο του 2023, παιδί της νεαρής

– 15 μηνών αγόρι στις 5 Αυγούστου 2024, φέρεται να ήταν αυτόπτης μάρτυρας η νεαρή

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού: 

Με αφορμή το νέο περιστατικό που ήρθε στο προσκήνιο, τον θάνατο ενός νέου μωρού στην περιοχή της Αμαλιάδας και την σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, πιθανή συσχέτιση της 24χρονης μητέρας που και εκείνη είχε χάσει τα παιδιά της, με διάστημα ενός χρόνου μεταξύ τους στην περιοχή της Αχαΐας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπενθυμίζει πως:

– Σχετικά με την υπόθεση στην περιοχή της Αχαΐας, είχε λάβει ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.

– Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».

– Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.

– Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.

– Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν αποτελεί υπόθεση ενός.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είχαν δημιουργηθεί ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με τη διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της 24χρονης μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται. Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

– Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη

– Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

– Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.

– Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.

– Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.

– Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.
Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» ή αξιοποιήστε το Chat 1056 με την αποστολή γραπτού μηνύματος ή ακόμα και κάνοντας αναφορά στο CyberTip Line Hellas εδώ https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» Οι Γραμμές λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

TI ΓΙΝΕΤΑΙ; ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΜΩΡΑ – ΓΙΑ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ

Πρωταγωνίστρια σε νέα τραγωδία η νεαρή μητέρα από την Αμαλιάδα που ενώ έχασε τα δύο παιδιά της χωρίς να έχει μάθει ακόμα την αιτία θανάτου της, βρέθηκε στην τραγική θέση να κρατήσει στην αγκαλιά της νεκρό και το παιδί της φίλης της, στο προσωπάκι του οποίου η ίδια είχε βρει παρηγοριά.

Η υπόθεση συγκλονίζει όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά και σύσσωμο το πανελλήνιο. H Ειρήνη Μουρτζούκου που έχασε μέσα σε δύο χρόνια τα παιδιά της, ένα μόλις 18 ημερών και ένα δύο μηνών, βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών που συνέκριναν την υπόθεσή της με αυτήν της Πισπιρίγκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ειρήνη είχε χάσει και ένα αδερφάκι σε μικρότερη ηλικία. Η ίδια μάλιστα ζήτησε να γίνουν γονιδιακοί έλεγχοι, ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει ξεκάθαρη απάντηση για τα αίτια θανάτου των παιδιών της. Και προτού μάθει τι οδήγησε στον θάνατο τα παιδιά της, η ίδια βρέθηκε να παλεύει για να σώσει το μωρό της φίλης της, όπως περιέγραψε και σε εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Αυτό που πλέον προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι οι αντιθέσεις ανάμεσα σε όσα υποστηρίζουν οι γιατροί και οι δύο φίλες για την κατάσταση στην οποία το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι δύο γυναίκες αναφέρουν ότι το μωρό ήταν ζωντανό όταν το μετέφεραν στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί υποστηρίζουν το αντίθετο.

«Παίρνει κάποια στιγμή η Ειρήνη τηλέφωνο κάποιον που δεν θέλω να πω ποιον και λέει «το παιδί πέθανε» και παίρνει κατευθείαν ο σύζυγος μου την Ειρήνη τηλέφωνο και του λέει το παιδί είναι μια χαρά, ενώ ήταν πεθαμένο».

Το ίδιο της είπαν και οι γιατροί στο Καραμανδάνειο. Ότι δηλαδή το μωρό έφτασε στα χέρια τους νεκρό και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Η 24χρονη Ειρήνη από την άλλη, έκανε μια άλλη περιγραφή.

«Έκανε κάποιον θόρυβο το παιδί και ότι κάλεσε ασθενοφόρο. Δεν μου είπε για δύσπνοια ότι έκανε έναν ήχο και δεν μπορούσε να ανασάνει. Όπως συνέβη στα δυο δικά της και στο τρίτο στην Αμαλιάδα».

Άγνωστη η αιτία θανάτου

Η αιτία θανάτου που είπαν τότε σε αυτή την μητέρα ήταν ο αιφνίδιος θάνατος. Ο φάκελος έκλεισε, όμως τον επόμενο χρόνο, πέθανε ακόμη ένα μωρό. Το πρώτο παιδί της Ειρήνης.

«Βγήκε απροσδιόριστο η πρώτη ιατροδικαστική και στην πορεία έχασε άλλα δύο παιδάκια η Ειρήνη».

Το 2023, όταν πλέον είχε πεθάνει και το δεύτερο μωράκι της Ειρήνης, οι δυο γυναίκες πενθούσαν μαζί τα αγγελούδια τους, που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή.

«Ακόμα και τότε δεν μπορούσα να δεχτώ ότι μπορεί να έχει κάνει κακό στα παιδιά. Έφτασα στο σημείο να το πιστεύω και να το διερευνήσω όταν μου μπήκαν οι υποψίες με το τρίτο παιδάκι στην Αμαλιάδα που ήταν και σε αυτόν τον θάνατο παρούσα».

Οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, λέει σήμερα η μητέρα του πρώτου μωρού από τα τέσσερα που χάθηκαν, την γέμισαν με υποψίες.

Η εισαγγελία εφετών Πατρών ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα για την υποθεση των θανάτων των τριών μωρών, την οποια θα διεξάγει πταισματοδίκης.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί μέσω της συνηγόρου των μητέρων, μέσω σχετικού αιτήματος, γονιδιακός έλεγχος που ίσως ρίξει φως στην υπόθεση.

Οι τρεις θάνατοι των μωρών ήταν διαδοχικοί, το 2022, το 2023 και τον Αύγουστο του 2024. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τα δυο πρώτα μωράκια οι ιατροδικαστικές που έγιναν δεν έδειξαν εγκληματική ενέργεια.

Με την νέα εισαγγελική παρέμβαση οι ιατρικοί φάκελοι ανοίγουν και πάλι, με την γυναίκα αυτή να ζητά να επανεξεταστεί και η υπόθεση του δικού της παιδιού που είχε κλείσει τότε με την αιτιολογία του αιφνίδιου θανάτου.

Τι έχουν δείξει οι έρευνες

Από την εισαγγελία της Πάτρας και της Αθήνας έχουν γίνει έρευνες για τα δύο παιδιά της γυναίκας που φέρεται να συνδέεται με τους θανάτους και τώρα θα ξεκινήσει μία νέα έρευνα για τα όσα συνέβησαν με το τρίτο παιδί, της φίλης της.

Από την έρευνα που έχει γίνει για τον θάνατο του πρώτου παιδιού, έχει βγει πόρισμα από τον ιατροδικαστή της Πάτρας, το οποίο λέει πως το μωρό 19 ημερών έφυγε από τη ζωή από διάμεση πνευμονίτιδα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ