Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Νεκρός 41χρονος από ανακοπή καρδιάς στο Λασίθι

Νεκρός 41χρονος από ανακοπή καρδιάς στο Λασίθι

1
6109

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο χωριό Ανατολή του Λασιθίου, όπου ένας 41χρονος κτηνοτρόφος έχασε ξαφνικά τη ζωή του ενώ βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιό του.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, βρισκόταν μαζί με συγγενή του όταν ξαφνικά κατέρρευσε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε άμεσα, ωστόσο, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο 41χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα προς το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ συνάντησαν το όχημα λίγο έξω από την κοινότητα της Γρα Λυγιάς και τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο, ξεκινώντας αμέσως τις διαδικασίες ανάνηψης, καθώς ο άνδρας δεν είχε σφυγμό.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών και των γιατρών στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ο 41χρονος δεν κατάφερε να επανέλθει, και τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το συμβάν έχει σκορπίσει θλίψη στην τοπική κοινωνία, ενώ οι αρχές αναμένεται να διερευνήσουν τα αίτια της ξαφνικής αυτής απώλειας

Δεύτερος νεκρός από ανακοπή καρδιάς στα Τρίκαλα – 57χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο σπίτι χτυπημένος στο μυοκάρδιο

Νεκρός ξαφνικά βρέθηκε στο σπίτι του 57χρονος κάτοικος Τρικάλων.

Ο άτυχος άντρας δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα υγείας και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέληξε από ανακοπή καρδιάς χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη ή κάποια προδιάθεση.

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς 46χρονος στην Καλαμπάκα – Δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα υγείας

Θρήνος επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Καλαμπάκας και της Διάβας σήμερα από την είδηση του θανάτου ενός 46χρονου, που διατηρούσε επί σειρά ετών κατάστημα στην πόλη.

Ο άτυχος άντρας έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς χωρίς να παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα υγείας ή να έχει αναφέρει ότι κάτι  τον προβληματίζει.

Τεράστιο φιάσκο το τσίμπημα της αράχνης! Ο 48χρονος στον Πύργο σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση δεν «έφυγε» από αυτή την αιτία – Όλα παραπέμπουν σε άλλου είδους «τσίμπημα»

Ενδέχεται τελικά να μην δάγκωσε καφέ αραχνη τον 48χρονο από τον Πύργο αφού η ιατροδικαστική έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών κάνει λόγο για θάνατο που προήλθε από έναν τύπο γάγγραινας.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο 48χρονος είχε κνησμό στο σημείο για τουλάχιστον 2 – 3 μέρες και μετά πήγε στο Νοσοκομείο. Αν τον είχε δαγκώσει αράχνη τότε θα είχε συμπτώματα από τα πρώτα λεπτά του δαγκώματος και μάλιστα σοβαρά.  Ο άνδρας δέχθηκε το τσίμπημα την Κυριακή, χωρίς να γίνει αντιληπτό. Τη Δευτέρα ένιωσε αδιαθεσία και απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος τον παρέπεμψε στο νοσοκομείο Πύργου. Η επιδείνωση της κατάστασής του και οι αφόρητοι πόνοι τον οδήγησαν το μεσημέρι Τρίτης στο Νοσοκομείο Πύργου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν φλεγμονή στο πόδι. Την Τετάρτη διασωληνώθηκε και χθες μεσημέρι απεβίωσε. Αν είχε δεχθεί δάγκωμα από αράχνη τότε το δηλητήριο θα δρούσε άμεσα και θα τον ΑΝΑΓΚΑΖΕ να πάει εσπευσμένα στο Νοσοκομείο όπως έχει συμβε’ί σε πολλές περιπτώσεις (γυναίκα από την Ερυμάνθεια που είχε δεχθεί δάγκωμα από μαύρη χήρα).

Εξάλλου το Αμερικανικό National Center for Biotechnology, αναφερόμενο στις αράχνες και ειδικά στην καφέ αράχνη ερημίτη τονίζει πως το δηλητήριό της είναι σε μικρή ποσότητα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ σε ενήλικα, παρά μόνο σε βρέφος πολύ σπάνια.

Γράφει συγκεκριμένα: “Δηλητήριο; Το δηλητήριο της αράχνης καφέ ερημίτη είναι πολύ δηλητηριώδες αλλά σπάνια προκαλεί μεγάλη ζημιά λόγω της μικρής ποσότητας”.

Επίσης το ίδιο Κέντρο αναφέρει πως ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΟΤΟ και έχουν αντιμετωπιστεί δαγκώματα με φαρμακευτική αγωγή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ